Najdi forum

izvid nuhalne

Panika me grabi…
Malce me je strah, ker sem prejela dopolnjen izvid nuhalne svetline. Najprej je bil izvid za Downov sindrom več kot 1:7500. Za vsak slučaj sem šla še na krvno preiskavo in dobila popravljen rezultat ki pa je le še 1:2700. Zdaj me ful skrbi, ker je številka tako grozno padla.

Zanima me, če je imela še katera tako nizek izvid in ali je šla naprej na preiskave? Kaj naj storim?

Čakajte, a se meni samo zdi, ali pokažejo testi NS večini bolj slabe rezultate? Večina je kasneje zaskrbljena. Zdaj pa je še mene strah, ker grem v ponedeljek na pregled.

Kakor vem, so zaskrbljujoči šele izvidi nad 1:300 (se pravi 1:150, 1:16 ipd). Pri THT testih pa izvidi nad 1:190. Glede izvidov NS si preberi na Pušenjakovem forumu, in se boš pomirila…

Lep vikend,
Barbara

Predstavljaj si, da imaš v vrsti 2700 otrok in enega moraš izbrati. Verjetnost, da boš izbrala takega z DS ni velika, se ti ne zdi?

Mislim, da je tvoj rezultat zelo dober, ne skrbi. Res je, da je meja 1/300, kot pravi Barbara, ti pa si zeloooooo zgoraj.
Good luck

Vem, da je verjetnost še vedno majhna, ampak prestrašila sem se zaradi tega ker se je verjetnost za DS tako povečala, ko sem šla še na krvno preiskavo.

Hvala za mnenja. Malo bolje se že počutim. Sicer pa se nameravam pozanimati še pri ginekologinji, ko bom imela pregled.

New Report

Close