Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija Izvid MR kolena

Izvid MR kolena

Pozdravljeni. Prosim za razlago izvida MR desnega kolena. V otrostvu sem prestala stevilne operacije. Sedaj imam se vedno krajso nogo 4cm in pa tudi artrozo kolka.

MR izvid: na lokalizacijskem posnetku je v distalni metafizi femurja 2-3cm velika hipointezivna sprememba. Pri kasnejsi sekvencah MR preiskave kolena -lahko kovinski artefakt ali sprememba druge etiologije. Potrebna je korelacija z RTG posnetkom.

Izrazito degenerativno spremenjeno telo medialnega meniska, verjetno z degenerativno horizontalno rupturo.  Celotni lateralni menisk je majhen, blago degenerativno spremenjen. Hondropatija je gradus 2-3 na mestu vecje obremenitve medialnega kondila femurja, sicer gradus 2 v vseh kompartmentih, centralno na trohlei rudi globlje fisure sklepnega hrustanca in majhni robni osteofiti. Edematozna, manjsa suprapatelarna plika-utesnitev.  Ligamentni aparat je ohranjen. Sprednja krizna vez je zelo tanka, verjetno je ohranjen le posterolateralni snop. Majhnen izliv in Bakerjeva cista.

Prosim za nasvet kaj me caka in kaj izvid sploh pomeni. Koleno je bolece in ob vsaki hoji ali opravilih tudi otece. Boli in oteka ne edino v mirovanju.

Hvala za odgovor in vse dobro zelim.

Spoštovani!

MR je pokazala počen meniskus in zmerne degenerativne spremembe. Svetujem pregled pri ortopedu, da opravi klinični pregled in pregleda slike. Lahko da bo potrebna artroskopija. Lahko pridete tudi k meni.

Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close