izvid krvi za holesterol
Pozdravljeni, najprej nekaj splosnih podatkov o meni;
stara sem 47 let, velika 157 in imam 54 kilogramov, gibljem se kar precej tako doma na vasi ,kakor tudi vsak dan vsaj 1 uro hitre hoje po naravi – gozdu, 1 x tedensko rekreacija v telovadnici …Prehranjujem se vsaj mislim tako zdravo, brez pretiranih mascob,precej sadja in zelenjave. Delam v pisarni ze 28 let.
In sedaj moj problem
– na vseh 1x letnih sistematskih pregledih in 2x letno kontrola holesterola ki je nespremenjen vsaj navzdol ne, prej navzgor- se mi stanje ne popravi
– moj zadnji izvid je sledec S- TRIGLICIRIDI = 3.00, S-HOLESTEROL=8,25,
S-HDL-HOLESTEROL=1,73, S-LDL-HOLESTEROL =5,16 ( na dan 9.11.2004)
– prejsnji izvid je bil 12.7.2004 vse stvari malo manjse.
Po razgovoru s svojo zdravnico me je poslala na kontrolo scitnice-izvid je bil super, druge kontrole krve so tudi vredu in s pritiskom nimam problemov.Po nasvetu osebne zdravnice sem 3 mesece jemala kapsule FAT BINDER se holesterol ni nic znisal ampak celo povisal. Od olja uporabljam olivno in laneno olje,ki ga tudi zaradi slabe prebave pijem na tesce 1 zlicko.
Na sistem.pregledu so mi rekli,da sem to nadlogo prinesla s seboj na svet,zato kar pomnim imam povecano. Ampak s tem se ne morem sprijazniti zato bi vas prosila za kaksno strogo dijeto za 2 meseca ali karkoli drugega da probam ce se da kaj narediti.
POdatki v vašem postu kažejo na veliko verjetnost, da gre pri vas za t. i. “družinsko hiperholesterolemijo”, ki je, glede zdravljenja nekoliko bolj “zahtevna”.
Zdravila FAT BINDER ne poznam in prav tako ga ne pozanajo v Centralni lekarni v Ljubljani.
Nekoliko me preseneča podatek, da ste že večkrat bili na sistematskih pregledih krvi in da vas ni osebni zdravnik, glede na izvide holesterola v krvi že napotil k internistu, ki se posebno bavi z vprašanjem maščob v krvi. V Ljubljani se s tem vprašanjem bolj intenzivno bavijo zdravniki, ki delajo na Kliničnem oddelku za angiologijo v Kliničnem centru. Verjetno imajo podobne službe tudi v drugih bolnišnicah po Sloveniji.
Na koncu vam čestitam za vztrajnost glede rekreativne dejavnosti in zdravega življenjskega sloga.
Lep pozdrav!
prim. Boris Cibic, dr. med.