izvid iz aler.ambulante
Iz alergološke ambulante smo po pošti dobili izvid in seznam prepovedane hrane.
Prosim za pojasnilo izvidov:
Cel IgE: 591kU/L
Spec Ige za jajčni beljak, jajčni rumenjak, kravje mleko pod 0,35 kU/L, arašidi: 0,56 kU/L
ECP: 51,8 ug/L
Pufer – neg., histamin -poz+++, pršica, pelodi, arašidi, kravje mleko vse negativ.
Dieta, ki smo jo dobili izključuje jagode, lešnike, arašide, suho-mesne izdelke, paštete, čokolado, svinjino, paradižnik, ribe, citruse, gazirane pijače.
Nekako se mi zdi, da hrana, ki je prepovedana ni v skladu s testi: npr.kako je z jajci in kravjim mlekom – so prepovedana ali dovoljena? Arašidi so negativni, zakaj se potem pojavljajo na dieti?
Kaj tak izvid pomeni? Doživljenjsko dieto, dieto do naslednjega pregleda (kdaj?), nisem si na jasnem kako je z sokovi, juhami iz paradižnika, itd.
Hvala za odgovor.
Dobro je brati deklaracije, ker so arašidi skriti vsepovsod. Predvsem pa v vseh čokoladah, baje najbolj Milka. Mi imamo kožni test na arašide pozitiven, krvni negativen in se jih izogibam, ker reagira na arašide, izogibamo se tudi lešnikov in orehov.
Imamo pa jajca pod 0,35 in sem jih strogo izločila iz prehrane. Za primer naj povem, da je pojedla tri žličke testenih z jajci in imamo tako reakcijo, da za znoret. Isto je potrebno paziti pri sladoledih.
Mi smo najlažje ugotovili dejanske alergije tako, da smo začeli z nič. Naj napišem dovoljeno prehrano, ki so nam jo priporočali:
– puran,piščanec, teletina, postrv
– riž,proso, ajda
– cvetača, brokoli, (korenček, koruzo ne!), in nekaj ka sploh ne vem kaj je
– piti vodo, nesladkan čaj (ugotovili smo, da je alergična na čaj v vrtecu- ga imajo v prašku, čakam deklaracijo da preučimo kaj bi lahko bilo, sumim citronsko kislino), mleko
– začimbe: sol, sladkor, olivno olje,
Izogibati se vseh gotovih jedi in raznih salam, hrenovk (tudi v hrenovkah so sledi jajc npr.), brez adetivov v glavnem.
Mi smo dodali čebulo, česen in potem ko se je koža popravila dodajali nove stvari (eno na dan oz. v obdobju) in potem če je bila reakcijo smo vedeli, da tega ne sme.
Zdaj v vročini je pa sploh hudo.Trenutno jo imam doma in jo mažem do 10 x na dan, ker koža je obupna. Še hujše je pa na obiskih. Pri nas obisko ne dobijo nič na mizo, ker otrok takoj napade.
Upamo, na boljše čase.