Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija izvid in terapija

izvid in terapija

POzdravlejni,

Že leta imam suhe sluhovode (luskave) in si jih mažem z Lokasalenom. Prav tako imam gerb.
Pred dvemi tedni sem bila na orl zaradi nosu – oz zaradi zamašenosti že kakšno leto… Na orl so ugotovili, da imam v nosu kraste, globje pa vse nadraženo in otečeno, žrelo in grlo dražena, brez suptilne patologije. Prejela sem kremo za mazanje nosu (riboderm), Nanonex in aerius 1tbl zvečer.
Terapijo moram jemat 2 meseca, nato imam slikanje sinusov.

Po dveh tednih je enako… nobene spremembe še bolj sem zamašena, boli me glava, počutje…obupno. Občasno čisto rahlo krvavim iz nosa, pogosto imam “okus” po krvi v nosu.

V kolikšnem času (vkolikor je terapija primerna) bi morala čutiti izboljšanje?
Ali je možna luskavica v nosu in sluhovodih (na orl je omenil to možnost) in me povprašal če imam še kje po telesu suho luskavo kožo (nimam)…
Kaj lahko še naredim, da se stanje izboljša?

Spoštovani!

Morate čim manj dražiti kožo sluhovoda Ne vsak dan čistiti, ne kortikosteroidnih mazil, ki še dodatno stanjša kožo. V nos si dajte oljnate vitaminske kapljice (Coldises), ki naj bi nekoliko zaščitil sluznico. Kortikosteroidi lahko posušijo in pride do pokanja kapilar v nosu. In izpirajte nos s fiziološko raztopino (morsko vodo iz lekarne).

LP. drIB.

New Report

Close