Izvenciklična krvavitev in izostanek menstruacije
Pozdravljeni!
Stara sem 33 let, menstruacije sem do sedaj imela redne, na 28-31 dni. Zadnjo menstruacijo sem dobila 22.7., 7.8. pa me presenetila ponovna krvavitev, ki je trajala 3 dni. Bila je precej obilna vse 3 dni, spremljale so jo dokaj boleči krči podobni menstrualnim, vendar je barva bila bolj živo rdeča kot pri menstruaciji. Predvidevala sem, da je šlo za izvenciklično krvavitev. Menstruacije še nisem dobila, pred 3 dnevi sem naredila test nosečnosti in je bil negativen. Bi me moralo skrbeti? Hvala za odgovor in lep pozdrav
ne, si pa krvavitve skrbno zabeležite v menstruacijski koledarček. Mogoče gre za krvavitev ob luteinski cisti na jajčniku, kar običajno mine samo od sebe, ampak motnja lahko traja včasih tudi do 3 mesece.
Zdravo.
Stara sem 24let prejsni mesec sem imela izvenciklicno ktvavitev ki se je nadeljevala od M sedaj ko bi M mogla dobiti je ni je ze 39dan in me vseskupaj malo skrbi. Vedno sem imela M do dneva natacno torej 28 ali 29dan. Za izvenciklicno krvavitev sem dobila terpino katere potem nisem jemala ker se je vseskupaj samo umirilo
S partnerejm ze leto in pol delava na otrocku in je to samo se dodatna ovira
Hvala za odogovr
Lp
Spoštovani,
iz celotne “zmede” v vašem ciklusu gre domnevati, da gre za hormonsko motnjo, ki je verjetno posledica neke nepravilne ovulacije. Če se v 2 do 3 mesecih zadeva ne uredi sama od sebe, priporočam obisk ginekologa. Verjetno bi bilo za enkrat enako tudi če bi upoštevali navodila ginekologa in jemali progestagen. Zadeva ni nevarna in se lahko zgodi kadarkoli v reproduktivni dobi, pogosteje pa tovrstne motnje videvamo zadnjih 10 let pred menopavzo, ko reprodukcijski hormonski sistem že itak ne deluje več optimalno.