Izvenciklična krvavitev
Spoštovani,
približno 18 dni po začetku prejšnje menstruacije sem dobila izvenciklično krvavitev, ki je trajala 10 dni in je bila blaga- vendar sveža krvavitev. Nato je nastopila menstrualna krvavitev, ki je trajala 6 dni (previdevam) in je bila prve tri dni močna in boleča. Zadnje dva dni pa je krvavitev ponovno sveža, blaga in jo spremljajo občasni rahli krči. Že dlje časa (več kot eno leto) imam težave tudi s stalnim smrdečim izcedkom, pozitivna sem na ureoplazmo in mikoplazmo. Zanima me, ali bi bile lahko težave povezane s krvavitvijo. Redni ginekološki pregled imam šele čez en mesec, o trenutni situaciji pa nisem mogla obvestiti ginekologa, ker je na dopustu. Ali mi v mojem primeru predlagate predčasni samoplačniški pregled?
Hvala za Vaš odgovor.
Spoštovani,
zakaj ob tako natančnem pripovedovanju o težavah ne zapišete vsaj nekaj svojih osnovnih podatkov? Ni vseeno koliko ste stari, kakšna je vaša reproduktivna zgodovina, kakšen je vaš ciklus sicer itd. Takole pač nimam niti osnovne orientacije o vas in tudi vaših težav ne morem postaviti v noben kontekst.
Stara sem 24 let, nikoli nisem bila noseča, niti ne načrtujem nosečnosti. Imam stalnega partnerja več let. Menstrualni cikel traja 30dni, navadno je menstruacija vedno močnejša, spremljajo jo krči v prvih dneh in traja 5-7 dni. Težava z izvenciklično krvavitvijo se je že pojavila enkrat, pred dvema letoma.
če težave s smrdečimi izcedki trajajo že več kot leto dni, potem niso posledica trenutne motnje ciklusa s podaljšano krvavitvijo, lahko pa takšna krvavitev zaradi spremembe v pH nožnice v smeri alkalnejšega, težavo poveča. Od česa motnja, bi bilo čisto ugibanje, ampak je navadna motnja ovulacije z luteinsko cisto jajčnika možna tudi pri 24 letih. Slab zadah bi zdravil najprej s kakšnim fluomizinom 6 do 12 dni (1 -2 kuri), nato pa z enim od vaginalnih probiotikov (Vidermina, Laktogin, Vitagin-C)