Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja iztiskati eno ali obe dojki?

iztiskati eno ali obe dojki?

Sem mamica 10 dni stare punčke. Do sedaj sem dojila na obe dojki. Ker se mi delajo vozlički b odjkah mi je patronažna rekla naj si mleko iztiskam. Zdaj hči pije le na eni dojkim ob 1 obroku, kar ostanesi nato iztisnem,Ne vem pa ali naj si i+ob tem iztisnem tudi drugo dojko, ali naj počakam do naslednjega obroka, da hči najprej je. Če čakam me dojke zelo bolijo, bojim, se, da se mi ne bi vnelo, kr mam že itak vozličke. Svetujte, če szte imele podobno situaijo, ali če ste svetovalke za dojenje. prosim. Patronažna več ne prihaja. Hvala

Poizkusi tako, da puncka je izmenicno en obrok na eni, drug obrok na drugi dojki.
Ce po dojenju na eni dojki ostane notri se kaj mleka, ga raje ne stiskaj. Ni pomembno, da je dojka cisto prazna, pomembno je, da te ne tisci oz., da izginejo vozlicki.
Ce bos vedno stisnila vse mleko do konca, se ti ga bo vedno vec delalo, puncka pa ocitno ne poje veliko.
Jaz sem prakticirala tako, da sem podojila na eni dojki, potem sva se previla nato pa se na drugi. Samo na drugi dojki otrok potem ni več tako intenzivno sesal zato sem za drug obrok zacela na tisti kjer sem prej nehala. Meni se je obneslo.

Upam, da sem kaj pomagla.
Lep pozdrav.

Vsekakor iztiskaj obe dojki in sicer vedno najprej tisto, ki je bolj boleča.Jaz sem,ko sem imela zatrdline delala tako:najprej sem otroka pristavila na eno stran(ob naslednjem podoju sem začela na drugi strani), potem še na drugo,nato sem si iztiskala mleko iz obeh strani s črpalko za mleko, potem pa je sledil še bolj boleči del z rokama(potrebno je zelo močno pritiskati- priporočam, da ta del opravi partner, ker sama ne boš tako učinkovita zaradi bolečin).Po nekaj dneh se mi je stanje normaliziralo, potrbno pa je zelo veliko iztiskanja. Veliko uspeha ti želim!

Zelo pomaga tudi prhanje s čim bolj toplo vodo (tako toplo, kot lahko preneseš), po možnosti pred dojenjem. Preverjeno! Glede iztiskanja pa se strinjam z Bojano, več boš iztiskala, več mleka se bo tvorilo, pa tudi nikoli ti ne bo uspelo povsem izprazniti dojke, ker se mleko tvori sproti – tudi med podojem. Bolj pomaga (pogostejše) dojenje, ker otrok praznjenje najbolj učinkovito obvlada.

Srečno dojenje ti želim!

New Report

Close