Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Izsiljuje z jokom?

Izsiljuje z jokom?

Spostovani!
Veliko sem prebrala na temo joka, trme ipd. Ker je toliko teorij kot avtorjev se obracam na vas po nasvet.
Moj sincek bo cez 10 dni star leto in pol. Bil je zelo priden dojencek, sam se je znal zaingrati s knjigicami itd. Zadnji mesec dni pa veliko joka, pri tem hodi za menoj in me vlece za hlace in steguje rokice, da ga nosim. Ko ga dvignem v narocje takoj preneha z jokom.
In spet ko ga spustim joka. Ko gremo ven on siba in se igra z ostalimi, doma pa se hoce nosit. Ne morem ga pustiti jokat, ker se mi smili in ga dvignem. Mami pravi da joka vecinoma samo pri meni. Je lahko povezano s tem, da sem sla po porodniski v sluzbo? Kako prekiniti taksno vedenje?
Nekateri recejo, da ga ignoriram in bo nehal, meni se to ne zdi prav. Tezko mi je ko joka in ga potem dvignem v narocje.
Hvala vam za nasvet.

Če je ravno začel hoditi v vrtec, gre najverjetneje za ločitveni strah/tesnobo. Otroku je verjetno zelo hudo, da se zjutraj od njega poslovite, vas veliko ur ni, potem pa ponovno pridete. To, da se vedno vrnete in ste z njim, mora še utrditi, potem pa bo bolje.
Tudi meni se zdi učenje z odtegovanjem potreb po bližini in toplini in ignoriranje otroka slabo ravnanje.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Spostovani!
Ne hodi v vrtec, je doma. Sem pa jaz zacela delati (po porodniski) slabe 2 meseca nazaj.
Hvala za potrdilo, da ni nic narobe ker ga nosim. Vsi okoli mene trdijo nasprotno, da ga pac pustim jokat, bo ze nehu.
Hvala se enkrat.
Lp

Ne glede na vrtec, se najverjetneje sooča s tem, da odidete oz. vas ni in potem spet pridete.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close