Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Izredno suha koža na golenu

Izredno suha koža na golenu

Pozdravljeni!

Nekaj mesecev nazaj se mi je po britju pojavil nek popolnoma suh predel kože premera 3 cm, ki je sprva srbel kot alergija, potem pa se je izkazalo, da je bila koža izredno suha, zato je pri praskanju odpadla. Ostala je rdečica, ciklus se je ponovil. Po treh mesecih se mi je po britju pripetilo enako, samo tokrat je nastala ena velika in 3 manjše še na drugem golenu, največja je nastala že takoj po britju, male pa v tednu kasneje. Moram omeniti, da imam velike težave s suho kožo že od nekdaj, sploh pa na golenih. Za lažjo predstavo prilagam sliko, sicer se bolj slabo vidi. Rdečica je hrapava na otip. Prvo sem proti temu uporabila nek body butter, potem justovo olje 31, sedaj pa samo še navadno olivno, pa tudi ne pomaga. Kaj bi to lahko bilo?

Hvala in lep pozdrav

POzdrav!

Slika res ne pove veliko.
Če na suhi koži uporabljate agresivna mila, britje…., pride pogosto do vnetnih reakcij.

Svetujem kreme in kopeli, ki so namenjene suhi kož, ali še bolje atopični koži- tega dobite v lekarni veliko.
Scer pa je potrebna pomoč zdravnika.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Pozdravljeni!

V vmesnem času sem se oglasila pri osebni zdravnici in tudi pri dermatologinji. Obe sta mi rekli, da je to samo suha koža, ki nastane zaradi stvari, ki ste jih opisali zgoraj (mila…). Dobila sem dve mazili in zaenkrat se zadeva umirja.

Hvala za pomoč in lep pozdrav!

New Report

Close