Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Izrastki na jeziku

Izrastki na jeziku

Pozdravljeni

Včeraj so se mi na jeziku pojavili (oz. sem jih včeraj šele opazil – mogoče so bili tam že prej) čudni izrastki. Eden je večji in zelo boli, če se ga dotaknem, ostali so manjši in ne-boleči.
Vsi so na spodnji strani jezika ob tistih dveh vzporednih črtah (žilah?), končajo pa se kak centimeter pred koncem jezika.
Naj še omenim da to niso kakšne pike ali kaj podobnega kot kakšne afte, ampak so nitasti izrastki, največji je velik kakšen slab centimeter in kar visi iz jezika.

Za lažjo predstavitev prilagam še fotografijo na naslovu
http://shrani.si/f/2E/fd/3mal1fxf/moj-jezik.jpg

Se vam sploh sanja, kaj bi lahko bilo to?

Hvala in lep pozdrav,
Niko

Spoštovani Niko!

Ko sem videl sliko, vam lahko rečem, da nimate nič posebnega ali nevarnega, ne potrebujete zdravila (pravih zdravil ni), to se naredi, ko je sluznica nadražena. Spremembe so dokaj pogoste in izginejo same od sebe (lahko pa se čez čas ponovijo).

LP. drIB.

Tudi jaz imam po novem takšne ”mozolje”, kot so na sliki, pod jezikom. Nič ne bolijo. Pojavili so se mi pa tudi na dlesnih, malo manjši in bolj belkasti. Gre za isto stvar? Bila sem pri zdravniku, predpisal mi je kremo Daktarin, vendar ni nobenih sprememb. Daje me preganjavica, zanima me, če to izgine oz če se lahko še bolj razmnoži in ali res ne more biti kaj drugega/resnega?

Spoštovana!

Ponavadi izginejo, lahko pa se tudi ponovijo. Če se to zgodi, pojdite ponovno na pregled. Nič ne govori za nevarno zadevo.

LP. drIB.

Moji dvanajst letni hčerki se je pojavil izrastek- nekakšno vezivo na dlesni med 22 in 24 zobkom. Prosim za nasvet.

Spoštovana!

Ta izrastek je lahko “le” napihnjena sluznica, lahko pa je tudi kaj drugega, če ne zgine, pojdite k zdravniku, da vidi.

LP. drIB.

Pozdravljeni

Pred tremi tedni sem opazila na jeziku krogec, ko sem ga z roko privzdignila me je zelo zabolelo ,izrasrtek je še vedno prisoten a ob prijemu ne boleč.Kaj bi to lahko bilo?

Lp

Pozdravljeni,

 

ali lahko pošljete fotografijo? Napišite tudi natančno lokacijo izrastka.

Lp

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close