Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Izrastka/buli na mandlju

Izrastka/buli na mandlju

Spoštovani,

zadnjih 9 mesecev imam težave z grlom. Ves ta čas imam levo bezgalko malce večjo kot desno, imam občutek tujka v grlu na levi strani oz. na levem mandlju, predvsem ko požiram/pogoltnim pijačo ali hrano. Včasih požiranje tudi boli in ni samo neprijetno. Pred kakimi osmimi meseci se mi je na levem mandlju pojavila bulica/izrastek, ki je prej ni bilo, kakšne tri mesece nazaj pa se mi je pojavil še en izrastek pod mehkim tkivom, ki pokriva del mandlja. Skušam si pomagati s čaji, strepsilsi in podobno, vendar težave ne izginejo. Moram povedati tudi, da sem bila sedem let kadilka (stara sem 22) in sem nehala zaradi teh težav. Z vami delim sliko levega mandlja, označila sem, kje se nahajata izrastka: https://share.icloud.com/photos/0ylVCl3XCTsbl5xLImR76aEPw

Najlepša hvala za pomoč.

Spoštovani,

zadnjih 9 mesecev imam težave z grlom. Ves ta čas je leva bezgalka je malo večja kot desna, imam občutek tujka v grlu na levi strani na mandlju, predvsem pri požiranju/goltanju, ki je neprijetno in včasih tudi boli.
Kakšnih 8 mesecev nazaj se mi je pojavil izrastek (bulica) na mandlju, ki je prej ni bilo, nato pa pred kakšnimi tremi meseci še en izrastek pod mehkim tkivom, ki pokriva del mandlja. Oba sem označila s puščicama na sliki. Poskušam si pomagati s čaji, strepsilsi ipd., vendar težave ne izginejo, še vedno imam občutek tujka in omenjene težave. Pri tem naj povem, da sem bila 7 let kadilka in sem nehala prav zaradi teh težav.

Najlepše se vam zahvaljujem za pomoč.

Spoštovani,

zadnjih 9 mesecev imam težave z bolečim grlom. Ves ta čas je leva bezgalka je malo večja kot desna, imam občutek tujka v grlu na levi strani na mandlju, predvsem pri požiranju/goltanju, ki je neprijetno in včasih tudi boli.
Kakšnih 8 mesecev nazaj se mi je pojavil izrastek (bulica) na mandlju, ki je prej ni bilo, nato pa se je pred kakšnimi tremi meseci pojavil še en izrastek pod mehkim tkivom, ki pokriva del mandlja. Oba sem označila s puščicama na sliki. Poskušam si pomagati s čaji, strepsilsi ipd., vendar težave ne izginejo, še vedno imam občutek tujka in omenjene težave. Pri tem naj povem, da sem bila 7 let kadilka in sem nehala prav zaradi teh težav.

Najlepša hvala za pomoč.

Spoštovani,

pripeli ste sliko mandlja, v katerem so globoke vdolbine – morda po odstranitvi detritusa? Sčasoma se bodo vdolbine zmanjšale – zgladile.
Če je mandelj mehek, ni razloga za skrb.
Občutek tujka je lahko v povezavi z refluksom.
Priporočam vam ORL pregled.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

Pozdravljeni,
Imam podobno težavo, že kakšen mesec imam konstanten občutek tujka v grlu in sicer na desni strani v okolici mandlja. Ko si z lučko posvetim v zrelo so vidne 3 izbokline, kot nekakšni izrastki, nevem točno ali je nad mandljem ali za njim (prilagam sliko). Na levi strani tega ni. Naj še omenim, da imam na isti strani težave z zobom, ki se vlečejo že nekaj mesecev, poleg tega imam tudi težave z želodcem in kislino, če je lahko to kako povezano s tem. Prehlajena v zadnjem času nisem bila, sem pa pred nekaj dnevi končala kuro s klimicinom, zaradi prej omenjenega vnetega zoba (spodaj desno). Med samim jemanjem ab je bilo boljše, zdaj pa so se težave spet pričele.
Se opravičujem, ker sem malo dolga, ampak me zelo skrbi kaj bi lahko bilo.
Zahvaljejum se vam za odgovor.

Lp. Z

New Report

Close