Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Izpuščaji, srbenje…

Izpuščaji, srbenje…

Pozdravljeni!
Na rokah se mi najprej pojavijo majhni mozoljčki, v katerem je, če ga prederem, voda. To zelo srbi, s praskanjem pa se očitno razširi, saj imam čez celo hrbtno stran dlani (tudi po prstih) velike rdeče izpuščaje, ki grozno srbijo. Seveda se kontroliram in se poskušam ubraniti srbenju, vendar se spraskam čez noč med spanjem, drugi dan pa imam po rokah žive rane. Koža je tako suha, da po nekaterih predelih tudi poči. Najhuje pa je, da se mi je to začelo širiti tudi na notranjo stran komolcev in kolen. Opazila sem, da se vse skupaj še bolj nadraži ob uporabi detergenta, oziroma kisline v npr. pomaranči. Zato se temu izogibam, vendar stvar ni nič boljša. Po tuširanju je koža zelo zelo suha in še bolj srbi. Skratka, situacija je nevzdržna in vedno bolj boleča.

Kaj mi priporočate?

POzdrav!

Kaj priporočam?

Najprej obsik pri svojem zdravniku, ki bo presodil za kaj gre in ali lahko sam pozdravi bolezen, ali p abo napotil h dermatologu.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Pozdravljeni!
Pred dvema tednoma sva si z fantom privoščila oddih v toplicah. Zdaj so se mu pojavili rdeči in srbeči izpuščaji na notranji strani stegen, vendar ne odsegajo genitalnega področja. Zdi se kot da ima suho, vneto kožo, vendar bolj sumiva glivice. Kako veš da imaš glivice? A obstaja kakšno zdravilo iz domače lekarne, ki prepreči širjenje in srbenje? Ali je lahko tudi kakšna alergija (ker je nekaj dni nazaj grabil seno in se mu je takrat pojavilo)?
A je prenosljivo z spolnimi odnosi (jaz tega nimam)? A se mu morda širi zaradi spolnih odnosov?

Prosim za čimprejšnji odgovor!

LP
Urška

Pozdrav!

Ali so ali niso glivice se da določiti na podlagi klinične slike, na podlagi laboratorija, če je to potrebno.
Za kaj konkretno gre, vam ne morem povedati, ker iz opisa ni moč postaviti diagnoze.
Obisk osebnega zdravnika bi bil primeren.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close