Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija izpuščaji pri 1-mesečni punčki

izpuščaji pri 1-mesečni punčki

Imam mesec dni staro punčko pri kateri so se v pred 4 dnevi pojavili po obrazu, lasišču, vratu in zatilju, ritki rdeči izpuščaji, nekje tudi kot bele pikice(izgleda to nekako kot mozolj ko se ti vname). Drugje po telesu ima samo kakšno pikico. Zanima me ali gre zgolj za čiščenje novorojenčkove kože ali gre za kakšno obliko alergije oziroma dermatitisa. Smo pa malčici začeli dodajati nadomestek mleka najprej Aptamil sedaj imamo Novolac.Hvala!

Pri naši punčki se je pri isti starosti pojavila poleg izpuščajev na ličkih zelo suha in vneta koža, imela je tudi močne kolike. Ko mi je pediatrinja svetovala, da sem na dieti za mleko in jajca, pa so se težave v nekaj dneh izboljšale (punčka je samo dojena, sedaj stara 6 m). Krčev po dveh dneh dejansko ni več imela, koža pa se je postopoma tudi izboljšala.
Je pa bila koža prav suha in hrapava, kar je tipično za atopični dermatitis, sedaj to rešujemo s kremicami in pa jaz sem še vedno na dieti, čeprav alergijski testi niso pokazali alergije. Opazila sem edino, da kadar se “pregrešim” je koža potem spet slabša… Vendar ne vem..

To kar opisuješ ti, meni bolj zgleda kot čiščenje kože. vsaj želim ti, da je to, saj so teževe pri atopičnem dermatitisu skrajno neprijetne.

New Report

Close