Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Izpuščaji po uporabi kreme

Izpuščaji po uporabi kreme

Pozdravljeni!

Sin star 10 let je dobil v aprilu pri pediatrinji kremo Skinoren, ker je imel kar precej ogrcev in iz nekaterih se mu je tudi naredil potem pravi gnojni mozoljček. Ko sva pričela to uporabljati (samo zvečer) se mu je stanje lepo popravilo. Predvčerajšnjim pa smo prišli z morja in na obrazu je imel rahlo pordečeno kožo od sonca, nato pa sem mu zvečer še namazala določene predele obraza s to kremo in zjutraj je ravno tam dobil osip drobnih, ampak številnih mozoljčkov…niso rdeči, še najbolj spominjajo na zdrob. Prepričana sem, da ni od ničesar drugega kot od te kreme, ker jih ima zgolj tam, kjer sem mu obraz namazala s kremo. Zgleda, da je bila koža razdražena od sonca in morja, pa je bila ta krema preveč. Že prej je namreč pogosto rekel, da ga srbi in rahlo peče na mestu namaza, kasneje se je navadil in zato sva jo uporabljala tudi samo zvečer. Na morju mu nisem mazala obraza s to kremo. Morala bi tudi ta večer počakati, zdaj vem, pa vendar, kaj naj naredim? Danes zjutraj sem mu dala 1 tbl Claritina…bo izginilo samo od sebe, če pustiva vse pri miru in umivava obraz z vodo? Naj povem, da ima deček sicer mastocitozo (kožno) obliko, voden je na Dermatološki kliniki, zaenkrat kaže, da “samo” kožno obliko, plaki so skoraj popolnoma izginili, ima nizko triptazo, kar se zdi kot ugodna napoved. Ne prejema nobenih zdravil. Imeli smo sicer doma Medrol za vsak slučaj in Advantan kremo, ampak nikoli nismo ničesar uporabljali. Pojavljajo se mu tudi strije po ritki in stegnih. V zadnjem letu se je tudi precej razvil iz drobnega fantka, v že kar na videz predpubertetnika. Ima okrog 147 cm in približno 41 kg. Vse to (ogrce, mozolje in ogromno strij, kljub temu da sem skoz suhe postave) sem imela tudi sama v mladosti, le da me on prehiteva s temi težavami za 2-3 leta. Sama sem se s tem srečevala nekje okrog 5. razreda, kolikor se spomnim, seveda pa je možno, da je bilo kaj že tudi prej, ampak me mama ni nikoli tako podrobno gledala kot jaz njega cca 30 let nazaj 🙂
Prosim za odgovor in lep pozdrav.
Maruša

Po opisu ni sklepati, da gre za hujše vnetje kože, ki bi potrebovalo specifično zdravljenje. Zaenkrat opustite Skinoren, da se koža po sončenju umiri. Drobno luščenje in skelenje , pekoč občutek so znani in v navodilih opisani stranski učinki Skinorena.
http://www.zdravila.net/navodilo.php?navodilo=a_000933.pdf&dir=pdf

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close