Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Izpuščaji na obrazu

Izpuščaji na obrazu

Imam izpuščaje pod nosom, okoli ust ter pod in nad očmi. Te izpuščaje imam že tri mesece.

Obiskal sem svojega zdravnika, predhodno sem bil tudi v kozmetičnem salonu, kjer so mi svetovali obisk pri dermatologu. Vendar zdravnik ni tega mnenja in mi je dal najprej mazilo (pripravljeno v lekarni), ki le delno pomaga. Nato mi je predpisal Rozamet 1% kremo po kateri je bilo še huje. Zato mi je predpisal Advantan kremo z opozorilom, da jo lahko uporabljam samo teden dni. Vendar po tej kremi ni nič bolje, isto kot s prvim mazilom. Recimo da je izpuščajev za polovico manj, ki pa še vseeno pečejo in celo bolijo – pod nosom in nad očmi – vekah.

Zanima me, ali obstaja še kako zdravilo, s katerim se splača poskusiti oziroma kako prepričati zdravnika, da mi napiše napotnico za dermatologa, če je to seveda potrebno. V kozmetičnem salonu so mi predlagali celo antibiotike. Recimo, če mazilo ali kremo ne uporabljam dva dneva, se izpuščaji naredijo spet v vsej svoji veličini, katere potem za polovico zmanjšam v roku enega tedna – nikoli pa v celoti.

Z zdravnikovo izjavo, da bom pač to imel celo življenje, se ne morem sprijazniti!

Lep pozdrav!

Spoštovani Herč!

Sicer ne navajate, koliko ste stari, iz konteksta pa se mi zdi, da vsi, ki ste jih obiskali, namigujejo na to, da gre za t.i. rozaceiformne spremembe. Dejansko gre za sicer zelo pogosto, a kronično težavo, ki jo je včasih precej težko obvladovati. Če so spremembe izrazitejše, ni odveč, če obiščete dermatologa, da postavi natančnejšo diagnozo in glede na klinično sliko predpiše zdravljenje. V poštev pride tudi daljše jemanje antibiotikov. Če imam glede diagnoze prav, vam Advantana ne bi priporočal.
O napotitvi k specialistu odloča izbrani splošni zdravnik, če presodi, da je to potrebno. Če pa želite pregled pri dermatologu na lastno željo, bi vam priporočil obisk samoplačniške dermatološke ambulante, za katero ne potrebujete napotnice.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close