Izpuscaji
Pozdravljeni,
pisem vam, ker imam kozne izpuscaje, cakalba doba pa je predolga, da bi bila v nevednosti.
V nosecnosti (lani) so se mi pojavili izpuscaji na podplatih in ob straneh stopala, zdravnica je rekla, da so glivice in predpisala canesten kremo, ki mi sicer ni pomagala. Najboljse zdravilo je bila morska voda, hvalabogu zivim zraven morja. Vse skupaj se je nekako umirilo do pred kakim tednom nazaj, ponovno izpuscaji na nogah, ki se kar naprej sirijo. Umivam, susim, ciste bombazne nogavice, mazem s canestenom, ampak se se vedno siri. Pojavile so se mi majhne pikice na dlaneh (kot nekaki majhni mozoljcki oz. mehurcki en zraven drugega) najprej samo na eni roki, nakar vceraj vidim, da se mi je zacelo sirit po dlaneh in prstih, grem k zdravnici, dobim napotnico za dermatologa, sum na dermatitis ali luskavico in navodila naj mazem z bepnthenom. Ne srbi grozno, malo zapece oz. zaskeli, srbi pa me koza, kjer izpuscajev ni. Naj omenim tudi, da sem alergik in smo se lani preselili v vas, kjer je ogromno zelenja. Pijem zdravila in ni hudih reakcij.
Zanima me kaj bi to lahko bilo in ce je po vasem mnenju nalezljivo, saj imam majhnega dojencka in se bojim, da se tudi on naleze. Prilozila bi slike a zal na forumu ne gre.
Vnaprej hvala za odgovor in lep pozdrav!
Pozdrav!
CAnesten pomaga le pri eni obliki glivic.
Drugo: slike se la hko priložijo.
Tretje: diagnoza ni možna na podlagi opisa , še na podlagi slik je včasih težko.
Predvidevam , da so glivice, v tem primeru so še druge kreme, ki delujejo nanje, seveda pa so lahko tudi alergije…..
Potreben bo obisk pri osebnem zdravniku ponovno.
Lp