Izpuščaj na obrazu
Pozdravljeni
Pišem glede izpuščaja oz. lišaja, ki ga imam na obrazu že cca. leto in pol do dve leti. Izpuščaj se mi je pojavil naenkrat in od takrat se ne spreminja – včasih je izpuščaj bolj rdeč, včasih manj. Ni srbeč in ni pekoč, je pa relativno suh (v primerjavi z zdravim delom kože) in vsake toliko časa opazim, da se mi ‘olušči’ – kot da bi se mi oluščila izsušena povrhnjica. Najprej sem mislila, da gre za kakšno reakcijo na uporabljena ličila, zato sem jih za nekaj časa prenehala uporabljati, vendar ni bilo nič bolje.
Sprva sem tudi mislila, da gre za blago glivično vnetje, zato sem nekaj časa izpuščaj mazala s kremo Lamisil, vendar ni bilo nikakršnega izboljšanja. Nekaj časa sem izpuščaj mazala tudi z Bepanthenom (ni bilo izboljšanja). Glede na to, da se mi izpuščaj ne širi in niti ne izgleda kot da gre za glivično vnetje sklepam, da gre za nekaj drugega.
Zelo vesela bi bila vsakršne ideje, kaj bi lahko bil ta izpuščaj, z veseljem pa odgovorim tudi na morebitna dodatna vprašanja.
Za boljšo predstavo prilagam tudi sliko (zadeva je v živo bolj opazna): https://pasteboard.co/IBuxAyt.png
Pozdrav!
Diagnoza seveda ni jasna na podlagi teh podatkov in slike. Starost? kaj bi lahko bilo: poškodovana, suha koža, lahko pa solarna keratoza- okvara zaradi UV žarkov . Svetujem posvet in obisk pri dermatologu.
Lp
Forum je zaprt za komentiranje.