Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija IZPUŠČAJ-HRASTICA

IZPUŠČAJ-HRASTICA

Na hrbtu blizu roke pod modrčkom, kjer je elastika, se mi je pojavilo najprej vnetje, ki je srbelo nato mehurček kot opeklina, ki sem jo spraskala, sedaj pa je na tem mestu hrasta, ki ne gre nikamor, mislim se ne pozdravi. Res je da pozabim na to pa se na tem mestu popraskam, ker velikokrat srbi, posebno ko se prepotim in se elastika ravno preko tega premika ko se sklonim-premikam. Na splošno pazim da imam bombažno perilo ker mi sintetika zelo draži kožo, vendar, ko sem oblekla en modrček, ki ima direktno elastiko na kožo je prišlo do tega vnetja. Stvar sicer ni velika 1×1 cm, vendar traja že 2 meseca in me zanima s čim naj se tega znebim in če je nevarnost da pride do raka?

hvala za odgovor!

Pozdrav!

ne morem vam pomagati, če spremembe ne vidim.
Vsekakor si jo zalepite z gazo, da se ne boste praskali, če potem zaceli, ni potrebna terapija, sicer pa pokažite spremembe svojemu zdravniku.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Pozdravljeni,

Tudi meni se dogaja praktično isto .Že cel mesec neka vnetja. Najprej pod pazduho (obe) 50 vnetij ki sem zdravil graymicinoom in canastenom. Moram povedat da sem šel tud razočarran od dr.ker se mi zdi da me sploh ne jamlje resno in me odpravi na hitro, tako da mi je še bolj neprijetno obiskat zdravnika.
Zdej pa čez cca 10 -14 dni pa zopet vnetje malo nižje pod pazduhoo 20 cm nižje – točno to kar je opisala Ivanka. Danes se mi je poojavilo še na roki in stegnu (na sredini ,nikjer k se prepogiba al kej tazga)…kot da bi mi kislina tekla po žilah.

***se mi je pojavilo najprej vnetje, ki je srbelo nato mehurček kot opeklina, ki sem jo spraskala, sedaj pa je na tem mestu hrasta, ki ne gre nikamor,****

Mogoče pa mi lahko Ivanka da kak nasvet kaj se dogaja z mano ?

Hvala za nasvet

Pozdrav!

Ena od možnosti je , da gre za impetigo, torej gnojenje, v tem primeru je ukrepanje mazanje z ustrezno kremo in zaščita!
kaj več pa ne morem pomagati, še manj pa verjetno Ivanka.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close