Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja IZPLAČILO ZAVAROVANJA

IZPLAČILO ZAVAROVANJA

kAKO JE z izplačilom zavarovalnine, ko ti npr. toča sesuje streho ali požar uniči celo. Imam 30 let staro hišo (in 20 let salonitke), zavarovano za 150.000 € (mislim, da bi s tem denarjem zgradila enako novo – torej nimam podzavarovano). Ali bi mi zavarovalnica ob sesutju strehe izplačala toliko, da bi si naredila novo streho? Ali bi mi v primeru požara zaradi strele in uničenja cele hiše izplačala celih 150.ooo,00 €, za kolikor sem plačala zavarovalno premijo? Ob sklenitvi zavarovanja ti nihče ne zna povedati, kako bi bilo z obračunom po nastali škodi. Sama pa imam z obračunom zelo slabe izkušnje, ko mi je na taisti hiši po 10 letih toča poškodovala streho. Takrat je sicer bila inflacija, vendar sem v trenutku sklepanja zavarovanja premijo plačala na polno, ob škodi pa je že bilo podzavarovano. Obračun zgledal nekako takole: Škoda znesek, zmanjšanje za 50 % amortizacije, zmanjšanje tega za 50 % zaradi podzavarovanja, končno sem dobila ven izplačan znesek, s katerim sem si lahko kupila 5 novih salonitk. Kljub temu vedno plačujem zavarovanje, saj se bojim npr. požara, ki bi mi v celoti uničil hišo. Prosim za konkreten odgovor.

Pozdravljeni!
Zavarovanje premoženja na novo vrednost ob škodi,kakršna je bila vaša, pokrije vse stroške
vključno z demontažo,montažo in zamenjavo poškodovane kritine.Drugače pa je v primerih,kjer je zavarovanje hiše na dejansko vrednost.Tu pa se odbije amortizirana vrednost.
Predlagam vam,da pregledate zavarovalno polico,ter zavarujete vašo hišo na novo vrednost,saj je premija,katero boste plačali za takšno zavarovanje le nekoliko višja.
Lepo vas pozdravljam,Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

Glede na to, da imate toliko stare salonitke, vam zavarovalnica tudi pri zavarovanju na novo vrednost ob uničenju salonitk verjetno ne bo izplačala nove vrednosti. Vemo, da toliko stare salonitke pravzaprav nimajo več kakšne vrednosti, saj so pri koncu življenjske dobe.

Lep pozdrav!!

Zanima me ali zavarovalnice izplačujejo zavarovalnino, dnevno odškodnino itd. za pretrganje ahilove tetive.

Hvala za odgovor in lep dan.

J.

Dnevno nadomestilo za pretrgano ahilovo tetivo lahko uveljavljate,za ocenitev trajne invalidnosti pa nekatere zavarovalnice zavarovalnino zavaračajo.
Lep pozdrav,Bruno

************************** Zavarovalna pisarna B & M Bruno Šneberger s.p. Bruno Šneberger Uradne ure: Vsak dan. gsm: 051/625-611 gsm: 070/867-040 Uradne ure: Od 8.00 do 16.00 tel/fax:01/429-7100 Mail: [email protected]

Hvala za vaš odgovor. Zanima me še ali ima kakšen pomen dejstvo, da sem si tetivo pretrgal pri košarki.

Lp,

J.

Ni pomembno,razen če ste košarkar in tekmujete v klubu.
Lepo pozdravljeni,Bruno

************************** Zavarovalna pisarna B & M Bruno Šneberger s.p. Bruno Šneberger Uradne ure: Vsak dan. gsm: 051/625-611 gsm: 070/867-040 Uradne ure: Od 8.00 do 16.00 tel/fax:01/429-7100 Mail: [email protected]

New Report

Close