Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja izplačilo škode ob vlomu

izplačilo škode ob vlomu

Pred 3 meseci so nam vlomili v hišo. Imeli smo kar nekaj škode (uničena vrata, razbito okno, odnesli precej zlatnine in nekaj denarja). Takoj smo poklicali policijo. Prišli so tudi kriminalisti. Naslednji dan sem klicala na zavarovalnico, izpolnila obrazec o vlomu. Čez nekaj dni je prišel na ogled agent. Hišo imamo zavarovano na novo vrednost in tudi vrednejše predmete za neko vrednost.
Zavarovalni agent nam je rekel, da morajo dobiti policijski zapisnik – potem lahko obračunajo škodo. Uradni zapisnik je bil narejen konec decembra (sem dobila obvestilo domov) – storilec pa neznan. Čez kakšnih 10 dni sem klicala na zavarovalnico in pravijo, da mor zdaj vse skupaj na tožilstvo in ko bodo oni dobili papirje iz tožilstva bodo lahko zaključili postopek. To pa lahko traja še 3 mesece. Zanima me če je to čisto običajen postopek?
Moje mnenje je, da bi nam v naprej lahko povrnili vsaj škodo, zaradi vloma (vrata). Ostalo (zlatnina in denar – če bodo sploh kaj priznali) pa kasneje.
Konkretno gre za zavarovalnico Maribor.
Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Da res je.Dokler zavarovalnica ne pridobi odločbe tožilstva,ne sme izplačati zavarovalnine.To je dolgotrajen in običajen postopek.Za vse zavarovalnice velja enako.
Upam,da se vam dobro izteče,ter moje opravičilo zaradi malce poznega odgovora.
Lepo pozdravljeni, Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:bsneberger@siol.net

New Report

Close