Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja Izplačilo škode, ali je to res?

Izplačilo škode, ali je to res?

Imam eno vprašanje, sicer bolj sodi na kakšen drug forum, vendar ker je ta bolj bran, vas sprašujem tukaj.
Ali je res, če imaš npr. sklenjeni 2 zavarovanji pri isti zavarovalnici (npr. življenjsko in avtomobilsko), če se ti zgodi nesreča dobiš samo eno izplačilo?
Kolega je trdil, da je to res, pa me zanima, če ima prav. Ker, če je tako, potem je bolje biti zavarovan pri različnih zavarovalnicah.

Mislim, da je res tako.
Najbolj gotovo pa boš izvedela, če vprašaš kar na zavarovalnico, čeprav se ob sklenitvi zavarovanj izogibajo direktnim odgovorom na taka vprašanja, pri izplačilih pa povedo, da to ne gre.

Pri isti zavarovalnici imam sklenjeno nezgodno in življenjsko zavarovanje z vklučenim dodatnim nezgodnim zavarovanjem.
Pred nekaj leti sem imela nezgodo in sem dobila iz obeh polic izplačano dnevno nadomestilo in trajno invalidnost (za omejeno gibljivost sklepa).

Nihče mi ni omenil, da to ni možno.

Mislim, da dobiš po vsaki polici POSEBEJ izplačilo, tako kot vsako polico posebej plačaš? Kakšen namen ima sicer več polic?

Za nekatere vrste zavarovanj to gre, za vse pa ne. Žal ne vem natančno, za katera da in za katera ne. Mora pa to pisati v zavarovalnih pogojih, ki pa jih imajo predvidevam zavarovalnice objavljene na netu.

Ja, saj to je tudi meni edino logično. Bom pa preverila in, če je slučajno res, bom pač zavarovana pri različnih zavarovalnicah. Ne bi me pa nič čudilo, ker zavarovalnice so takoj zraven, ko moramo mi kaj plačati, ko so pa one na potezi, je pa tisoč enih če-jev.

http://med.over.net/forum5/list.php?104

ela povprašaj na tem forumu, boš najbolj zagotovo izvedela kako je s to zadevo.

New Report

Close