Najdi forum

Pred izpiti sem zelo močno živčna. Noč pred izpitm spim le tri ure, kot sem nocoj. Ne morem odmisliti izpita in se sprostiti, kaj šele zaupati vase, da nekaj pa znam in da nekaj lahko pokažem. Sploh se ne čutim, zdi se mi, kot da me ni in da tisto, kar znam, tako ali tako ne bom vprašana in da bom vprašana ravno tisto, česa ne znam.

Zelo se bojim ustnih izpitov in da se bo profesor jezil, če česa ne bom znala ali kako naj obrazložim, da na neko vprašanja mogoče ne znam odgovoriti. Nasploh v življenju težko prenašam, da se kdo jezi name ali me otožuje. Tega sem ogromno pretrpela doma, ker je moj oče veliko pil se drl na naju z bratom.

Kako naj zaupaupam vase, saj 100% ne bom nikoli. Kako naj na dan pred izpitom odklopim izpit in delam še kaj drugega?
Danes sem na ustnih izpitih opazila, da so študentje, ki so šli sproščeni do profesorja in delovali manj preplašeno, bolje opravili izpit, pa čeprav so imeli slabše znanje. Verjetno nastop hote ali nehote vpliva na to, kako se nam zdi kdo pripravljen in poučen.

Ja, izpitna obdobja so za večino muka. Večina se pred izpiti počuti enako kot ti. Kako boš sama prišla do večje samozavesti, moraš sama ugotoviti.

Jaz pa reagiram ravno obratno kot ti. Živčna sem kakšnih 14 dni pred začetkom izpitnega obdobja, ko pa nastopi postanem popolnoma otopela. Nič ne čutim, ljudje, ki so tih pred ustnim izpitom vsi živčni in sprašujejo 1001 vprašanje mi grejo na živce. Tik pred izpitom se skušam pomiriti in pomislim na vse že opravljene izpite, ki sem jih že naredila in ni vrag, da ne bom tudi tega 🙂 Seveda ne uspe vedno, a enkrat bo že.

Na izpitih sem doživela vse živo in vem, da znanje ni vedno glavni pogoj za uspešnost. Tudi profesorji se razlikujejo, a ne pusti da ti pridejo do živega. Nisem doživela, da bi se zaradi neznanja name jezili, kvečjemo ti rečejo ”adijo” in je to to.

New Report

Close