Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija izpadanje las in še kaj…..

izpadanje las in še kaj…..

Tako, pa še enkrat pišem, ker sem pač prvič izbrala bolj ponesrečen čas, da se je moj mail zgubil pri nadgradnji foruma…

Stara sem okoli 40 let. Pred dobromi desetimi leti mi je bil diagnosticiran ulcerozni kolitis, ki se z krajšimi izboljšavami pojavlja skozi. Za zdravljenje tega uporabljam salofalk 500. Pred nekaj meseci sem si mi začele probleme povzročati genitalne bradavice, ki sem jih z aldaro uspešno odpravila. Aldara mi je povzročala kar precej težav, kot so vnetje celotnega genitalnega področja. Bilo je resnično zelo naporno. Vmes sem zbolela še za angino, ki sem jo zdravila z ospenom 1500. Ker se mi je vmes pojavilo še več problemov z mojim črevesjem, sem z terapijo po 5 dneh prekinila. Saj sem bila dnevno tudi po večkrat na potrebi, ki je bila zelo, zelo boleča. To je bilo nekje v začetku marca. Nekje okoli 20. marca sem opazila prvo krožno izpadanje, ki mislim, da se še kar širi. Konec marca sem bila pri dermatologu, ki mi je predpisal Locoidon crelo s katerim si prizadeti del masiram 3x na teden. Pravijo, da so lasje začeli ponovno rasti. pred nekaj dnevi sem opazila še drugo izpadanje v krogu. Problem pa se pojavlja še zraven, ker so mi tudi drugače začeli zelo močno izpadati lasje. Sploh je problem, ko si umivam lase…takrat na glavniku ostane zelo, zelo veliko las. Pa ne delam panike!! Vidim, da tudi čop ni več tako velik oz. debel: (čop nosim, da skrijem prvo krožno izpadanje, ker vem, da drugače ni to priporočljivo) Če se bo nadaljevalo z takšnim tempom, mislim, da bom v kratkem ostala brez las…Kar upam, da se ne bo zgodilo. Sedaj (teden dni nazaj), sem si kupila Fitoval šampom, losion in kapsule. Vem, da je na uspeh treba kar nekaj časa čakati. Kontrolo pri svojem dermatologu imam komaj konec meseca. Če mi izpadanje las se nadaljuje z tem tempom, mislim, da bo zelo velika kriza do takrat. Kaj mi svetujete? Da se v lekarno sama odpravim po kakšna zdravila, ali se naj poizkusim predčasno dogovoriti pri dermatologu (kar bo zelo težko). Prevsem me tudi zanima, kaj je lahko vzrok temu izpadanju in tudi kakšne so možnosti, da se to pozdravi oz. vsaj občutno zmanjša. Mislim, da sem v glavnem opisala svojo težavo, ki si jo želim čimprej pozdraviti, saj me to tudi psihično precej muči, ponoči se prebujam in sanjam, da nimam las. Prosim za kakšen nasvet, ter vam želim mnogo lepih dni še naprej!

Pozdrav!

Odgovor na vaša vprašanja bo kar težek, ker mi ni čisto jasno ali gre samo za krožno izpadanja las, ki je lahko v zvezi z ulceroznim kolitisom , ali drugimi vnetji, ali pa za difuzno izpadanje las, ki ima druga ozadja.
Najenostavneje mi je svetovati, da se dogovorite z dermatologom za pregled prej, pa vendar bi se lahko morda glede na gastro diagnozo odločali za Medrol tablete , če bi se to skladalo z mnenjem gastroenterologa, kaj drugega pa težko svetujem.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close