Izpad maternicnega vlozka
Pozdravljeni,
vceraj zvecer mi je izpadel maternicni vlozek (z bakrom). Stara sem 22 let, nisem se rodila in vlozek mi je ginekologinja vstavila pred tocno dvema mesecema med menstruacijo. Naslednja menstruacija (torej prva z vlozkom od zacetka do konca) je bila daljsa in nekoliko bolj boleca, ampak nic strasnega. Pred tremi dnevi sem torej zacela z drugo menstruacijo (odkar imam vlozek) in vse je bilo obicajno. Brez bolecin, sicer pa mocna krvavitev.
Zanima me, ali bi do izpada lahko prislo zaradi uporabe menstrualne skodelice. Uporabljam jo sicer ze ves cas od vstavitve. Ginekologinja je rekla, da uporaba skodelice ni problematicna. Na pregled bom sla cez slab mesec, ker sem trenutno v tujini. Saj izpad ne zahteva takojsnjega pregleda? Sam izpad je bil sicer samo rahlo bolec (nic v primerjavi z vstavitvijo), kasneje me ni nic bolelo.
Najlepsa hvala za pomoc!
Pozdravljeni,
najlepsa hvala za odgovor. Glede vlozka pa je bilo tako, da me je ginekologinja vprasala, ce potrebujem kontracepcijo. Rekla sem, da me zanima vec o MV, opisala mi je obe moznosti (hormon, baker), izbrala sem baker in zdravnica je odlocitev takoj in brez pomislekov sprejela. Sem pa kasneje od prijateljice slisala, da ji njena ginekologinja vlozka ni hotela vstaviti, ker se ni rodila, tako da se praksa ocitno razlikuje od ginekologa do ginekologa.
Lep pozdrav!