izostanek menstruacije
Jemljem Logest, doslej je vse teklo brez težav. Tokrat predvidene menstruacije ni bilo, čeprav je že 7. dan od zadnje tabletke. V zadnjem ciklu jemanja sem en dan tabletko pozabila in naslednji dan vzela dve. Za vsak primer sem danes naredila test, rezultat negativen. Je kljub temu možnost, da sem noseča? Ne vem, ali naj nadaljujem z jemanjem KT ali raje počakam?
Hvala za odgovor.
Pozdravljeni,
verjetnost, da ste noseči je zelo majhna, če ste tabletke redno jemali. Včasih je sluznica v maternici tako tanka, da odtegnitvena krvavitev izostane. Tabletke jemljite redno naprej in počakajte naslednjo krvavitev. Pri Logest tabletkah so krvavitve večinoma prisotne, medtem ko so npr. pri progesteronskih tabletkah, ženske pogosto brez mesečnih krvavitev.
Pozdravljeni!
Imam naslednji problem: meseca maja nisem dobila menstruacije, potem sem jo prejšnji mesec dobila, ta mesec pa spet ne…dobila sem samo rjavi izcedek. Pa sem klicala ginekologinjo in mi je rekla naj pokličem, če menstruacije ne bom dobila še naslednji mesec. Jemljem KT Yaz. Test za nosečnost je bil negativen. Pa me vseeno skrbi. Kaj b lahko bilo narobe?
Pozdravljeni!
Prosim, ce mi lahko pomagate in sicer situacija je taksna. Pred dobrim mesecom dni sem nehala jesti kontracepcijske tabletke Yaz. Jemala sem jih 2 meseca. Ker je bila zelja po otroku zelo velika, sva z fantom zacela delati na tem. 🙂 ceprav vem da bi bilo dobro, da bi pocakala vsaj kaksna 3 meseca, da isti. Prvi dan zadne menstruacije je bil 1.9. Glede na ciklus bi jo mrala dobiti 29., 30. ker menstruacije ni bilo oz. Je se ni, sem naredila test cez 4 dni. Test je bil negativen :/. Sem zelo zaskrbljena, da ni kaj narobe. Ali je mozno, da se mi je ciklus zaradi kontra.tablet prestavil, ali sem noseca, ampak zakaj je test bil negativen? Kaj storiti? Moram pa povedati, da me ze kaksen dober teden “spika” v jajcnikih. Vcasih je bolecina kar mocna. Tudi pris imam napete, bradavicke pa na otip rahlo bolece..
Za kakrsenkoli odgovor Vam bom neizmerno hvalezna,
Lp, Zakrbljena.
Nič ni narobe. Malo še počakajte in če ne bo menstruacije, ponovite test. Načeloma naj bi se po kontracepcijskih tabletkah počakalo prvi teden, zato da potem vemo prvi dan zadnje menstruacije in glede na to izračunavamo višino nosečnosti. Vendar pa to v današnji dobi ultrazvokov ni več tako zelo pomembno.
Če niste noseči je lahko samo kaka prehodna hormonska motnja. Če je bil ciklus pred jemanjem tabletk reden, ni razloga za skrb.Srečno
Pozdravljeni
2 leti sem jemala kontracepcijske tabletke, potem pa sem 3 mesece nazaj nehala. Dva meseca zapored sem imela bolj blago menstruacijo, ta mesec pa mi je zaostala (malo več kot en teden mi zamuja). Ali je možen vzrok izostanka zaradi vzpostavljanja hormonalnega sistema zaradi jemanja KT? Spolno aktivna sem, vendar pa s fantom zelo paziva (vedno uporabljava kondome in tudi nikoli ne ejakulira vame).
Prosim za pomoč, Mateja
Pozdravljeni,
zacela sem jemati KT Zoelly in jih jemljem sedaj en mesec (sem pri drugi tablici). Ko sem jemala placebo tablete nisem dobila menstruacije in tudi ne ko sem ze zacela jemati aktivne tablete iz druge tablice. Vse tablete sem vse pravočasno (včasih se kakšno uro prej, npr ob 7ih da nebi slučajno pozabila na njih do 8me ure). Prvi mesec sem imela skoraj ves čas umesne krvavitve. Ali je kakršna koli možnost da sem noseca?? V navodilih sem prebrala, da lahko ne pride do ovulacije in posledicno ne do menstruacije, vendar me izaostanek menstruacije zelo skrbi. Ali je mozno (prej sem imela menstruacijo tako da sem imela prvi dan zelo malo, drugi dan pa zelo mocno) da ni prislo do prave zascite ker sem uzela prvo aktivno tablete en dan prezgodaj in bi jo morala vzeti “drugi dan” menstrucije ko bi bila menstruacija ze mocna?
hvala za odgovor!
Pozdravljeni,
Zanima me glede izostanka menstruacije. Namreč prejšnji teden sem končala škatlico, nato pa vzela +3 tabletke za zamaknitev menstruacije. Ponavadi jo dobim na 4.dan pavze, pa je nisem oz. sem opazila samo rahlo kri ko sem šla na wc (samo 1x). Je možnost vzrok zamaknitev? Ker ponavadi tudi če je šibka je vidna.