Izkušnje v ‘bolezni in zdravju’
Lep pozdrav vsem,
Zanima me, če ima še kdo podobno izkušnjo.
Ko zbolim, me možek pošlje k zdravniku in to je to (itak grem sama, če tako zbolim).
Ko zboli on, pa nič ne more in bi pričakoval, da se ga streže spredaj in zadaj. Nasploh veliko težje prenaša že malo hujši prehlad. (Brez zamere do vseh moških, a se mi zdi, da je to kar splošen pojav pri moških).-;)
Pravi problem nastopi, ko zboliva oba hkrati. Ali pa še kateri od otrok. Kaj pa zdaj?
Trenutno imam jaz hudo plučnico, on pa prehlad. En otroček ima tudi pljučnico. Jaz za silo uspem poskrbeti zase in otroka, moža sem pa prepustila samemu sebi, saj se komaj premikam.
Mislim, da mi malo zameri…
Ima kdo podobne izkušnje?
Lp, Marjuška
Spoštovana Marjuška,
izpod šaljive, lahkotno zafrkljive prevleke vašega pisma se dviguje pikrost do moža, ki jo posplošite kar na vse moške. Sprašujem se, kje ste se morali naučiti tako zatirati svoje težke občutke, v kakšnem ozračju ste živeli, da je treba celo takrat, ko ste anonimni (in se komaj premikate, pa še za hudo bolnega otroka skrbite), vse skupaj obrniti malo na hec, kakor da morate v resnici vse prenesti, pa še jeziti se ne smete, kaj šele, da bi vas bilo strah, za žalost pa tako ali tako ni prostora.
Takšno potlačevanje in kazanje videza, ki je čisto drugačen od tistih občutkov zapuščenosti, da bi se človek ob njej kar razjokal, žal ne prinaša nič dobrega, se bojim. Razen »tekmovanj«, kdo bo bolj bolan. Seveda niste nalašč zboleli. Toda telo ima svojo modrost, in kadar ga ne poslušamo, ko nam sporoča (prej omenjena, pa še kaka druga) težka občutja, nas k poslušanju prisili z boleznijo. Kako zelo morate prezirati moža, ko se tako vede do vas, in kako boleče vam mora biti, ko se s temi svojimi (in njegovimi) neizrečenimi čustvi soočate!
Kako huda je v resnici žalost, ki se skriva za tistim »Mislim, da mi malo zameri …«
Mislim, da je čas, da se začneta pogovarjati. O vsem, kar vsak od vaju tako zelo pogreša v odnosu.
Želim vam, da bi zmogli v enaki meri poskrbeti zase in za partnerski odnos, po katerem tako hrepenite.