Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija izkašljana kri

izkašljana kri

Spoštovani!
Pred nekaj meseci sem bila zaradi masivne hemoptize kot posledico anevrizme in bronhiektazij operirana na pljučih. Pred nekaj tedni sem zjutraj ponovno izkašljevala kri, vendar je bilo te zelo malo, pomešane s slino. Še nekaj ur kasneje sem imela občutek ranjenega žrela. Osebna zdravnica me je takoj napotila na Golnik, kjer so mi naredili rtg pljuč in bronhoskopijo. Izvidi so bili bp. Svetovali so mi, da v primeru ponovitve izkašljevanja krvi opravim pregled še pri ORL in gastro specialistu. Nekaj dni kasneje sem dobila virozo, ob kateri sem občasno krvavela iz nosu, zato sem takrat tudi predhodni dogodek z izkašljano krvjo nekako povezala s tem. Vendar pa sem danes zjutraj ponovno izkašljala čisto malo krvi. Pri kašlju sem imela občutek tujka nekje v žrelu ali sapniku. Kašelj ni bil posebno krčevit, zato dvomim, da bi mi zaradi tega počila kakšna žilica in bi bil to razlog krvavitve. Ali pač? Sicer sem se pred nekaj dnevi verjetno prehladila in me sam kašelj ne preseneča, skrbi me le kri. Še posebno zato, ker sem prebolela kar nekaj viroz, ki jih običajno spremlja krčevit suh kašelj, pa doslej še nikdar nisem zasledila nobene krvi. Menite, da bi bilo potrebno obiskati ORL specialista? Naj omenim še, da sem v mesecu maju opravila gastroskopijo, kjer so mi potrdili GERB in kronični površinski gastritis.
Hvala že vnaprej za vaš odgovor.

Spoštovani,

kri lahko izvira iz nosu, žrela, grla, požiralnika, želodca ali pljuč. Ob virusni okužbi je sluznica nabrekla, bolj prekrvavljena, žilice hitro počijo. Če se krvavitve še ponavljajo, priporočam tako ORL pregled kot tudi gastrosokpijo.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close