Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija izguba voha – rinitis

izguba voha – rinitis

Pozdravljeni.

Že nakaj časa imam težave z nosom. Nekaj mesecev nisem mogla dihati skozi nos, nato pa sem dobila sprej Avamis, ki ga uporabljam že dober mesec. Dihanje je sedaj OK. Sedaj pa ima težavo, ker nimam vonja in s tem posledično tudi okusa. Bila sem pri alergologu, ki ni odkril alergije, prav tako v ORL ambulanti, kjer ni nič istopalo samo rahlo zadebeljena sluznica. Imam rinitis. Mislim, da vazomotoričnega ali nekaj podobenega. Vonjam rahlo samo zjutraj, potem pa nič več. Vedno pa sem pozabila vprašati, kaj se dogaja z mojim vonjem. Ali je to spremljajoči dejavnik rinitisa, ali lahko pričakujem, da se bo stanje z vonjem počasi izboljšalo? Ali bi morala ponovno obiskati zdravnika? Dogovorjena sem da Avamis sprej oporabljam do poletja, potem pa naj bi se, vsaj upam stanje izboljšalo.

Hvala za odgovor in lep pozdrav,

Tanja

Spoštovana!

Izguba vonja je lahko ob rinitisu, ker se čutnice bodisi “poškodujejo” zaradi virusov, bodisi zaradi “stalnega” vnetja, lahko pa jih enostavno zadebeljena sluznica “pokrije” in potem se nam vonj poslabša. Kako bo naprej, se na da povedati, lahko se izboljša, lahko pa tudi ostane tako.

LP IB.

New Report

Close