izcedek iz prsnih bradavic
Lepo pozdravljeni!
Ker imam nekakšen belkasto prozoren izcedek iz prsnih bradavic me zanima sledeče. Prolaktin si merim na vsake 3 mesece, nazadnje je bila kri vzeta v endokrinološki ambulanti, dne 02.09. 2010 izvid PRL 9,06- povsem normalen (Isti dan ko sem si dala pregledati kri za PRL sem imela izcedek iz prsnih bradavic)
Še vedno opažam izcedek iz prsnih bradavic čeprav po izvidih naj bi bil PRL normalen. Naj omenim, da izcedek iz prsnih bradavic pride samo na iztis prne bradavice.
Zanima me ali bi mi moral moj ginekolog vzeti ta bris iz prsne bradavic in dati v klinični pregled?? Glede na to, da PRL ni povečan, me malo skrbi. Kaj storiti???
Za vaš odgovor se vam najlepše zahvaljujem!
Ne vem koliko ste stari, odvisno od starosti se opravijo še nekatere preiskave dojk, med drugim tudi bris iz izcedka iz bradavice. Najbolje bo, če vas napotijo v center za bolezni dojk, ki vam je najbliže in tam uredite vse potrebno. Bi pa priporočala, da prenehate z iztiskanjem tekočine iz bradavice, ker prav s tem lahko stalno provocirate nabiranje tekočine. Največkrat gre samo za izcedek, ki ni povezan z rakavim obolenjem, zato si zaenkrat ne delajte skrbi. prav pa je, da se poskusi odkriti vzrok za izcedek.