Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Izcedek iz obeh dojk v menopavzi

Izcedek iz obeh dojk v menopavzi

Spoštovani!

Stara bom 58 let, v menopavzi sem 6 let. Pred enim letom sem na obeh straneh na modrčku opazila, kot da bi bilo vlažno, v velikosti bradavic (imam zelo majhne). Na Doro hodim redno, vmes grem tudi na UZ samoplačniško (sem anksiozna). Takoj sem odšla na UZ in bilo je vse v redu. Vendar pa že ves čas opažam občasno te “fleke”. Na pižami ni nikoli nič. Tudi bradavice so suhe. Kaj bi to bilo? Sem prestrašene narave.

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Spoštovani,

Izcedek iz dojk je lahko prisoten ob jemanju določenih zdravil,povišanemu praktinu…Ni nujno posledica bolezenskih stanj v dojkah. Najbolje,da se naročite k izbranemu ginekologu,ki vas bo ustrezno usmeril glede nadaljnje diagnostike.

Lep pozdrav

doc. dr. Tanja Burnik Papler, dr. med., vodja Centra za zdravljenje neplodnosti, Bolnišnica Postojna *** narocanje@bolnisnica-po.si *** Tel: 05/7000 720.

Odgovor na objavo uporabnika
Tanja Burnik Papler, 29.01.2025 ob 11:55

Spoštovani,

Izcedek iz dojk je lahko prisoten ob jemanju določenih zdravil,povišanemu praktinu…Ni nujno posledica bolezenskih stanj v dojkah. Najbolje,da se naročite k izbranemu ginekologu,ki vas bo ustrezno usmeril glede nadaljnje diagnostike.

Lep pozdrav

Zdaj berem o tumorju na hipofizi … bi se zadeva v enem letu izrazito poslabšala? Nekako je ves čas enako. Kak dan je, kak dan ni. Hvala vam.

Naj dodam še to, da sem v tem času govorila o tem z dvema zdravnicama, eno onkologinjo (slučajno) in ko sem šla na UZ roke tudi s tisto zdravnico, ki je včasih delala na OI, pa nobens ni imela pametne ideje, kaj bi to bilo.

Spoštovani,

kot rečeno – brez pregleda ne bo možno ugotoviti vzroka za izcedek iz dojk.

Lep pozdrav,

doc. dr. Tanja Burnik Papler, dr. med., vodja Centra za zdravljenje neplodnosti, Bolnišnica Postojna *** narocanje@bolnisnica-po.si *** Tel: 05/7000 720.

Odgovor na objavo uporabnika
Tanja Burnik Papler, 29.01.2025 ob 20:19

Spoštovani,

kot rečeno – brez pregleda ne bo možno ugotoviti vzroka za izcedek iz dojk.

Lep pozdrav,

Pozdravljeni!

Ginekologinja me je napotila na mamografijo, imam jo konec aprila. Zato sem za začetek odšla na UZ. Zdeavnica pravi, da imam v levi dojki nekoliko razširjen vod, kar se na mamografiji ne bi videlo (ker je na zunanji strani). Vendar pa izcedek imam iz obeh dojk,  neobarvan, občasno, že eno leto. Morda celo v desni večkrat kot v tej z razširjenim vodom. Tako da tudi zdravnica razmišlja. Predlagala je punkcijo, bom šla. Zanima me vaše mnenje o vsem skupaj. Hvala lepa!

Spoštovani,

me veseli,da ste ukrepali in že opravili ultrazvok. Poleg punkcije bi predlagala še določitev vrednosti prolaktina.

Lep pozdrav,

Objava čaka odobritev

New Report

Close