Najdi forum

izcedek iz dojke

pozdravljeni
že približno 3 mesece imam izcedek iz desne dojke, okoli bradavičke se mi pojavljajo tudi luske, včasih bolj, včasih manj. izcedek je svetlorjave brave, zadnje čase tudi bele in se pojavlja tudi iz leve dojke. otipala nisem nobene bule, boli me ne nič. je mogoče to posledica puljenja dlak v okolici bradavic ? ali imam raka ? stara sem 19 let.
najlepša hvala za odgovor

Draga Tončka,

pri 19 letih je rak na dojki prava redkost, takorekoč skoraj nemogoč, če ni vpletena zelo močna genetska komponenta. Vendar, če imate izcedek iz bradavice, povrhu še iz obeh dojk, gre kvečjemu za hormonske motnje in še to ni nujno.

Pomembno bi bilo morda vedeti ali imate redne menstruacije, na koliko časa se pojavljajo, ali redno jemljete kakšna zdravila, če imate še kakšne druge težave, recimo motnje vida in/ali glavobol ipd.
Če so vsa ta vprašanja za vas “čudna”, potem po vsej verjetnosti ne gre za pomembne spremembe, lahko pa jih ob priložnosti za vsak slučaj omenite osebnemu zdravniku ali ginekologu. Lahko, da imate ravno toliko povišano raven prolaktina, da ni drugih težav kot te, ki jih omenjate.
Spremembe na koži, kakršne omenjate, pa ni mogoče niti približno ocenjevati brez pregleda, saj je podobnih sprememb na koži nešteto.

POZDRAVLJENI
nihče v sorodstvu (vsaj ne, da ni vedela) nima raka na dojki.menstruacije imam dokaj redne -na 31, 32 dni, leto in pol sem jemala kontracepcijske tablete (diane 35, kasneje pa minulet) potem so se mi začeli pogosti glavoboli, vendar izcedka takrat še nisem zapažala. zdaj že od poletja tablet ne jemljem, glavoboli so prebehali kmalu za tem, ko sem prenehala tabletke jemati. sem pač ena izmed tistih…na žalost. redno pa že približno 3 leta jemljem medrol (4mg/dan). glede vida: vid se mi je poslabšal v 7 razredu osnovne šole, zdaj imam dioptrijo -2,-3 (sem kratkovidna). ne vem sicer, kaj ste mislili s temi motnjami vida, mogoče, da se mi pojavljajo kake črne pike pred očmi….nič takega nimam, razen kratkovidna sem, aja pa še astigmatizem imam, na levo oko bolj, kot pa na levo.
spremembe na koži: ne vem, to so neke take luske, al kako na vam razložim, kot če imaš suho kožo al kaj jaz vem….
upam, da sem vam kaj bolj pomagala
hvala za odgovor že v naprej
lep pozdrav

Draga Tančka,

Medrol ni nepomembna terapija in gotovo obstaja tehten razlog za to, ki pa ga spet ne omenjate. Lahko da imate izcedek in spremembe na koži tudi zaradi svoje osnovne bolezni, ki je zdravljena z Medrolom? Koža pa se ob jemanju medrola tudi lahko stanjša in spremeni. Pri “motnajh vida” sem mislil na oženje vidnega polja, predvsem iz znanje stani (senčne), ne notranje (nosne). To bi bil lahko znak povečanja hipofize.
Spremembe na koži boste žal morali pokazati strokovnjaku (dermatologu) ali vsaj svojemu osebnemu zdravniku, ki vas tudi sicer bolje pozna.

New Report

Close