Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Izboklina na čelu

Izboklina na čelu

Pozdravljeni!

Na mojem 5 mesečnem sinu sem opazila nekakšno izboklino na čelu in sicer, začne izstopati med očmi čez celi frontalni del in vse do temena (poteka po sredini čela). Zelo me skrbi kaj to sploh je, saj je na otip zelo trdo (izgleda kot, da je to lobanjska sestava)? Zakaj do tega sploh pride in kako pogost pojav je to, ali naj se obrnem na njegovega pediatra? Prosim za izčrpen in strokoven odgovor.

Najlepša hvala!

Lep pozdrav
Alenka

Spoštovana AAlenka,
kar tipljete je lobanjski šiv, ki poteka od nosnega korena navzgor in spaja levo in desno čelnico.
Lobanjski šivi omogočajo rast lobanje.
Včasih se šivi začnejo zapirati prezgodaj, zato lobanja raste po tistih šivih, ki se še ne zapirajo, kar lahko povzroči malce spremenjene oblike lobanje.
Če se je zadeva pojavila sedaj, potem gre MORDA LAHKO (torej, ne zagotovo, tega ne morem povedati brez pregleda in brez prejšnjih opazovanj) za prezgodnje okostenevanje.
To bo bolje ocenil vaš zdravnik, ki je otroka še večkrat videl in bo lahko primerjal Če bo ocenil, da gre morda za prezgodnje okostenevanje, vas bo poslal k ortopedu ali nevrologu pediatru.
Pripenjam vam še link:

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close