Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Izbirčen in vedno bolj neješč otrok

Izbirčen in vedno bolj neješč otrok

Pozdravljeni!

Zanima me naslednje; 20-mesečni otrok že 5 mesecev zavrača meso v vseh oblikah in od vseh živali. Novembra sva bila v bolnici zaradi visoke vročine in od takrat naprej ne spravim vanj niti koščka mesa. Najprej sem to pripisovala nenehnim boleznim, nato sem krivila “fazo” razvoja, potem spet bolezni,… se mi zdi da že predolgo traja in sem to omenila pediatrinji, ta pa je brez večjega zanimanja dejala “bo že jedel, ko bo želel.”
Vendar če bi šlo samo za meso, bi morda še nekako razumela. Opažam da vedno manj pojé tudi zelenjave (npr. včasih je oboževal zelenjavne kašice, danes se ob njih zmrduje, solate sploh ni še nikoli jedel, ipd ipd.). Najraje ima kruh (z maslom), raznorazne mlečne kaše, testenine (brez kakršnekoli omake), govejo juho in pa nekaj vrst sadja. Včasih sem že na koncu z živci, ker več ne vem kaj mu naj pripravim, da bo pojedel in da bo vsaj kaj koristi od hrane.
V vrtcu sicer vzgojiteljice pravijo, da lepo jé (tudi meso), vendar kaj ko je kar naprej bolan in je bolj malo v vrtcu.

Lepo prosim za mnenje glede prehranjevanja in kakšen nasvet. Hvala in lep pozdrav!

Dobro bi bilo pregledati kri, tudi serumsko železo. Pogosto vidimo takšno neješčnost pri slabokrvnih in pogosto bolnih otrocih.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close