IVF September 2016
Ker sem se že pridružila pod temo IVF-ICSI september 2016 in se sama srečujem z postopki…sem tam že napisala več, zato bom kratka. Če je že katera srečka nosečka in vse tiste ki še boste-bomo :)V kolikor katero punco zanima sem naredila dnevnik za nosečnice in ga lahko naročite tukaj Vaš linkhttp://malicudez.weebly.com/] ali Vaš linkhttps://www.facebook.com/noseckapisesvojdnevnik/]
Pozdravljene punce.
Sem se odločila, da tudi tukaj kominiciram z vami. Nekatere so mi znane iz sosednje teme. 🙂
Rozice ja jaz sem že pred tem 5. postopkom v katerem sem trenutno razmišljala, da bi šla drugam. Tako, da sigurno v kolikor tokrat ne uspe, grem probat drugam. V MB smo šli iskat vsaj mnenje samoplačniško, takoj po neuspelem 4.postopku, čakalna doba bi bila 10 mes. za v postopek. Vse kar bi lahko naredili v najinem primeru (azoospermija) je še enkrat pregledat hormone pri meni , ki pa so ok (zazdelo se je, da bolj iz razloga da bi jaz bila pomirjena, čeprav sem). In poskusili bi z punkcijo mod, da bi pridobili sveže seme, ker trenutno v Lj. imava za vseh 6 postopkov enako zamrznjeno seme pridobljeno z biopsijo. In to me jezi, ker imava 4. neuspešne poskuse za sabo in vprašala sva (tudi na pobudo mojega moža), da bi naredili novo biopsijo mod in pridobili drugo seme, ki bi bilo po najinem mnenju lahko boljše, pa Dr. Drobnič je rekel, da po njegovo ne bi bili nič boljši rezultati. Takrat, ko so delali punkcijo je bilo šele pol leta od takrat, ko je nehal kadit in glede na to, da se vsake 3 mesece obnavljajo spermiji bi jaz rekla, da lahko bi vsaj probali.
Vsak primer je razred zase. Tako da enim uspe tu, enim tam…enim na žalost nikoli. No moji prijateljici je uspelo v drugem poskusu v Postojni pred dobrimi 3 meseci. Tako, da držim pesti za vse! 🙂
” V življenju je vredno pustiti sledi”
Rozice – ja to imaš prav glede punc na klinikah za neplodnost. Jaz sicer hodim k dr.Rešu, in res mi manjka to, da bi ubili tisto tišino z nečim prijetnim. Sej si vsi želimo isto…ponavadi sem se sama kdaj pohecala v Postojni, da je vsaj nekaj 🙂 Drugače, sama sem sebi rekla, da če mi sedaj ne bi uspelo, bi šla še zadnji postopek k Rešu, potem pa malo spremembe in samoplačniško v MB. Dr.Reš je meni super, jaz ne vem katera od vas ima izkušnje z njim…samo jaz ga lahko samo pohvalim! Mogoče ga katera ne razume, oz. njegovega načina….in ja…včasih je kot bi malo veter zapihal…samo drugače je pa super zdravnik, se spozna na zadevo in predvsem kar je pomembno je zelo realen. Marsikatera pri njemu čaka na ˝pravljice˝ …samo je iskren, kar je meni najbolj pomembno. Za moje pojme je njegov odnos odvisen tudi od pacientk samih….jaz npr. pridem tja dobre volje, nasmejana, in vedno pripravljena na kakšen hecen komentar, ker pač takšna sem….in vedno vrne isto 🙂 Dejansko pa si pri njemu s prvo menstruacijo že na vrsti….in akcija. Pred pol leta sem klicala v MB….da sem se malo pozanimala….in mi je tam gospa preko tel. rekla, to kar je v bistvu čisto res: ni važno na kateri kliniki si….ampak koliko si psihično na mestu…in posledično se to pozna tudi pri rasti in kvaliteti jajčecev.
Zri – kar se tiče tablet v nosečnosti….oz. čakanju na + , ti odsvetujem vse, razen lekadol….jaz sem tudi že cele študije naredila okoli tega….in sem se dva postopka nazaj pošteno zaj*** z nalgesinom. Vem da te napake ne bom več naredila…. Bolje kdaj malo potrpeti, če res ni grozno hudo in imaš občutek da bi lahko zdržala, kot pa uničiti zarodek (se pa v takšnih primerih svetuje samo lekadol).
Ja mene ta prehlad počasi že ubija, glava je katastrofa, komaj gledam ker mam oči zatečene (malo alergija malo prehlad), iz nosu mi teče, komaj diham (imam tudi astmo in so mi zdravila menjali zaradi postopka) in sem videla da je dr. Pušenjak napisal da lahko 5 lekadolov na dan, kar je meni ogromno. Jaz vzamem res enega toliko da glava malo popusti in da se malo na spim. Mam pa še vedno ful krče, ampak se res bojim da ne bo nič, ker tudi ta prehlad glih ne vpliva pomoje najboljš. Sicer vročine nisem imela, sem vedno glih pod 37.
Kako ste ostale punce? Kakšni simptomi?
Zri, krč in prsi so tako posledica progesterona, ki ga dovajamo, ne glede na to ali se je kaj prijelo ali nič. tudi mene je ful strah razočaranja, ampak vseeno imava še vedno nekaj možnosti, da pa bo kaj 🙂 poskusi početi kaj, da se zamotiš čim več, da nimaš časa mislit na to, kaj bo. če ne bo nič, bova imeli čas, da se morda ppsvetiva športu kak mesec, da greva na kak deci al pa liter dobrega vinčka s partnerjem ali pa s kako družbo, si prižgeva celo škatlo cigaret in rezervirava smučanje ali pa kak vikend v toplicah… pa poskusiva kmalu spet! hvala xLalax in zvezdica82 za mnenje in srečno vsem nam …
Joj Rozica si me nasmejala :D. Ma sej do zdej se nism sla za tem a mam simptome al ne. Zdej k jenmij zacel brat, k sva rekla da bi sla en vikend v oktobru nekam in se je potem posvetil glede bazenov in vsega in me je zacel sprasevati se o tem. Kaj boli, kolk boli, pol sm pa ze sama zacela razmisljat da res ne boli vec. Bomo vidli kaj bo. Ce ne prej pa naslednji ponedeljek.
Hojla, evo mene … Jaz še samo danes zdržim, jutri pa na krvnega v MB, da potrdi moj vikend maraton s testi. Prvič sem tokrat v tretjem poskusu zbrala toliko poguma, da sem že prej sama naredila test in pričakali sta me dve črticii!!!!!!! Vsak dan bolj intenzivna. 4-je testi se verjetno ne bi zmotili, kajne? Samo upam, da niso sanje in da se vse odvije po pričakovanjih.
Res mislim, da tole, kar ti je gospa v MB glede našega psihičnega stanja rekla, xlalax, še kako drži. Zna pa bit to kar težko, ker se dejansko lahko začneš vrtet v začaranem krogu.
Uspelo nam bo, to moramo misliti! In pa sprostitev, definitvno kak vikend samo za vaju/naju. Midva greva čez 14 dni letos že 4. na morje si malo oddahnit.
Marika čestitkeee za pozitiven test…sem enakega mnenja, kot Zri…4 testi težko, da bi se zmotili.
Pa vseeno javi…ker bo krvni test tudi pozitiven 🙂
Zri ne še razmišljat tako pesimistično…do sedaj si čutila boleče prsi in vse to tudi zaradi stopke, ki deluje do 10 dni. Morda boš dobila spet občutljive prsi ali pa tudi ne, ampak to še ni znak, da ne bi uspelo.
Zvezdica sej vem da nekatere niso mele nobenih simptomov prej pa so ble noseče, ampak na fb majo pa vse boleče prsi, edino kar bi pri meni lahko govorilo za nosečnost je glavobol in povišana telesna temperatura ampak vse to govori tudi za prehlad. Testa pa ne bom delala, bom počakala, kar bo pa bo 🙂
Hannah48 – tudi jaz sem imela do pred 3 dnevi napet trebuh…sedaj pa je skoraj popolnoma izplahnel 🙁 groza….upam da to ne predstavlja tistega česar se najbolj bojim. Danes sem delala beta HCG test in rezultat za dobrih 5 tednov je 9292,7. Nimam pojma kako je s temi rezultati….sicer imam pa v pon. UZ pa bomo vidli. Mene je kar groza….ker imam od prej slabe izkušnje s SS.
Marika – res je ja….mislim da se nas kar veliko vrti v teh začaranih krogih….psiha dela svoje…na žalost…mormo biti res močne!! Jaz vsak dan proučujem svoje telo kot da sem jeb*** znanstvenik (se opravičujem izrazu), samo resno….Seveda pa čestitke tudi tebi!!!
Tako da punce….nekatere čakate, nekatere ste že izvedele rezultat…nekatere smo že nosečke….samo mene ful skrbi tale izguba simptomov :S Upam da so že v osnovi bili samo posledica postopka IVF in da se bojo pravi šele začeli….to je moje edino upanje trenutno. Ne vem…..muka mi je samo pomisliti na ta črn scenarij.
Ali katera ve kako je s temi simptomi? Ali je možno da se potuhnejo in spet pridejo? Sicer sem imela že tako ali tako samo napet trebuh,prsi….in pa bolj izrazit vonj, to je pa to. Ah ja….
xLalax- tudi jaz danes ze bolj mehak trebuh- zdaj vidim da je bila punkcija res hudič zame 😉 zdaj se lahko vsaj normalno usedem…
Ah, bi rekla da je to kar lepa številka hcgja 🙂
Sem imela lani IMN in sem imela pri cca 6tednu malo cez 3000. Je pa res da je vsako telo drugačno… in te čisto razumem, da je nekje zadaj vedno prisoten strah :/
Si ti zdržala do krvnega al si kaj prej delala test? (Ce je odg. ze kje na forumu se opravicujem)
Js mislim da je glede simptomov tut tako da mamo najprej simptome po stopki. Je pa tako fa marsikatera ki je naravno zanosila ni imela simptomov, oz so se pojavili sele potem ko je M ze izostala. Mislim da mozgancki velik nardijo ker se me tolk obremenjujemo s tem al je al ni in potem vse razclenjujemo. Js sm se odlocla da ne bom vec gledala na to ampak bom vidla kaj pride prej M al test. Hvala bogu mam doma samo digitalni test ki pa ga ne bomnuporabla dokler nism 100% prepricana.
Zri- se čisto strinjam s tabo, ampak sej veš, me babe znamo super razčlenjevat in komplicirat 😉
Jaz sem si pa rekla, da ne bom več kupovala testov ampak bom samo še kri dajala pregledat. In pred uradno krvnim bom sigurno šla (samo ne vem še kdaj) samoplačniško.
Glede na to da jemljem Estimo 3x dnevno, predvidevam da v nobenem primeru ne bo menstruacije- al se motim?
Hannah48 – jaz sem delala CB že 13 dan po transferju (to je bilo 17.sept.)….in je bil zelo močen plus. Danes sem šla pa samoplačniško še na test beta HCG…ker me muči tole s simptomi, in sem hotela videti v katero smer gre zadeva….malo sem se pomirila…vendar grem v sredo še 1x….da vidim če hormon kaj stopnjuje…oz. podvaja.
Danes sem se glih z mojim partnerjem pogovarjala okoli teh simptomov….če ženska zanosi po naravni poti itak ne more imeti na začetku neki ful napetega trebuha ali podobno…vsaj mislim…me ki smo na IVF je pomoje drugače, ker smo še od terapije in punkcije čisto napihnjene (po možnosti še hiperstimulacija), tako da se zanašam na to….in upam da me tapravi simptomi še čakajo.
Hannah 48 in Zri ….kdaj bosta delale test?