Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF September 2016

IVF September 2016

Marika…kolikor vem se delijo na 5 kategorij, od B1-B5, lahko so tudi vmesne “kakovosti”, recimo 3-4, ali 1-2 itd…ne vem pa kako se vrednotijo, najbrž slabe kvalitete ni nobeden od njih, sicer mu ne bi uspelo preživeti do 5. dne. Če pomislim logično, niti ne vem kako točno bi lahko kdo dejal kateri je zdaj 2 ali kateri 4, ker ni nujno da je drugačno pa napačno…Baje sicer da gledajo po obliki namnoženih celic, čim bolj enakomerne so, tem boljši je zarodek…
vendar poznam že kar nekaj takšnih ki so zanosile z 4 ali 5 “kvaliteto”, tako da glavo gor in hrabro v boj! 🙂
Jaz imam sicer še 7 zamrznjenčkov, od tega še 2 B2, 2 B3, 1 B4 in 2 B4-5…Sem imela vstavitev svežega B1 in zamrznjenega B1, pa ni bil noben “pravi”. Ravno danes sem dobila temno rjav izcedek po ETZ…Skratka sodeč po moji dosedanji izkušnji je čisto vseeno kakšne vrednosti je, ko je sojeno, bo ratalo, pa če z 1 ali 5 🙂 Srečno!

Oh, hvala vam za vse vzpodbudne besede … saj danes ne razmišljam več toliko o tem, ker me je tudi že malo izučila, da bo, kakor pač bo.
Tale priprava na prenos se je že začela smešno. Zaradi dopustov v MB sem se odločila, da tokrat telesa ne bom obremenjevala še z enimi tabletami in sem počakala na M, brez da bi jo stimulirala z Dabrostonom. Pa je prišla M zelo zelo šibka, sploh nisem bila več prepričana, če sploh je to to. Sem že bila v dvomih, kaj naj. Sem si pa rekla, da bom kar nadaljevala z Estrofemom in na razgovoru in podpisovanju za odtalitev povprašam še za scratching, ker sem slišala na več koncih, da je pomagalo. Ima tu katera izkušnje s tem?
Pa so rekli, da v kolikor je endometrij vredu, mi priporočajo, da naj kar grem na transfer (sploh, ko je pogledala kakšna je kakovost zarodkov!! – torej, predvidevam, da se po njenem mnenju zdaj ne “splača” delat ne vem kakšnih posegov, za ta dva reveža – malo karikiram, ampak tako je bilo razbrat). Zato grem brez pričakovanj v ta transfer – mogoče bolje tako – čeprav, saj same veste … nekaj nas še vseeno gor drži, vsakič, ko upamo!
Srečno vsem

živijo pikapolonica1, tudi jaz čakam na dan D, da dobim zamrznjenčka … kje pa si, v Lj? Kako ni bilo ovulacije, a potem ti zarodka sploh ne vstavijo al kaj? A ne bi mogli vsaj dodajat kake hormone v takem primeru?

Pozdravljene punce…zanima me ce v lj ze dajejo anestezijo pri punkciji?jutri moram poklicati da se narocim…tako da upam da z oktobrom zacnem….moram pa priznati da sem cisto prestrasena…vsaki zelim en velik plus

Lori81…ne vem sicer za LJ, ampak po moje imajo povsod tako, da dajejo po želji oz. ti svetujejo kako je najboljše zate…če boš imela dosti folikliv, je definitivno smiselno, saj traja dlje in več krat kot špiknejo, bolj je boleče…moraš pa biti popolnoma pri miru…če jih imaš malo in imaš visok bolečinski prag, je naj ne bi rabila…vse je odvisno od človeka, ali inekcijo rabi ali ne in mislim da tako tudi postopajo – individualno…vsaj tako je v Mb. Jaz je nisem želela, a sem se pustila prepričati od ginekologinje, ki mi je svetovala naj jo vzamem, saj sem imela ogromno foliklov in je rekla da bi se samo po nepotrebnem mučila in postavljala pod stres….
V vsakem primeru je ta kratka anastezija zanemarljiva in bi ti jo priporočala – tudi jaz bi/bom se vsakič odločila zanjo…pa srečno!

Lori81, v Ljubljani ne dajo anestezije pri punkciji, dajo ti tableto proti bolečinam in to je to (če bi to vedla, bi se že sama prej doma nafilala s tableti, ker meni sploh še ni prijela, ko sem že bila na stolu). Jaz pogrešam tudi to, da ni partnerja zraven (da bi ti vsaj malo olajšal), ampak se mi zdi, da gre vse tako zelo hitro … predlagam ti, da sestri, ki bo zraven, rečeš, da ti pritiska na jajčnike med postopkom, ti bo lažje. In veliko uspeha 🙂

Hvala punce …zdaj sm klicala in me je 30 narocila…nazalost imam prag bolecine zelo nizek….zato se tudi toliko bojim….ampak na koncu se vse potrpi za en velik plusek!!!mene je se osebna ginekologinja narocila zato pozneje,ker je rekla da pa od septemra pa bo anestezija…ampak nimas kj…a je bilo hudo drugace?res hvala punce za lepe besede je takoj vse lazje….

Lori81 vceraj je ena punca dobila narkozo, predpisala pa ji jo je njena ginekologinja…
Mene ni bolelo, je pa zelo razlicno, recimo da polovico boli pol pa ne. Je pa sigurno nekaj tudi na tem kdo jo dela in koliko je foliklov. Kot je ze Rozice napisala pa si tiscis trebuh dol da manj boli…
Srecno!
Jaz imam v petek transfer…

Hvalaaa!! Drzim pesti za petek in en velik plus!!!
Moja mi je isto na napotnico ze marca napisala za anestezijo vendar mi je zdravnica na konziliju precrtala in rekla potem da bo sele septembra….hvala punce… drzim pesti za vsakoooo❤

Morda pa je zdaj v septembru res kaj drugače s temi anestezijami, prosi gin. za morebitno napotnico? 🙂 TIsa33, tudi jaz imam v petek transfer… a si v Lj? a te je kaj strah?

Koliko časa po transferju se je pa potrebno izogibati bazenu? 14 dni mi je omenila sestra ko sva papirje oddala, ampak me zanima če je priporočljiva kaj več časa.

Pozdravljene, nobena od vas ni pisala nič o tem, da bi pred postopkom ivf jemala kakšne kontracepcijske tabletke. Mi mogoče lahko napišete ali ste jih jemale in katere? Tudi jaz čakam, da se zmenimo, kdaj bomo začeli, zato me zanima ali potreba po kontracepcijskih tabletah vse to se prestavi za 1 mesec? Pa zanima me še,če morava s partnerjem prinesti kakšno potrdilo,da živiva skupaj? Midva sva sicer v MB,pa najbrž je enako tudi v Ljubljani? Lepo prosim,če napišete kako je bilo pri Vas? Hvala. Lepo bodite!

Jaz nisem bila na kontracepcijskih tabletah, pred postopkom, sem pa poročena tako da midva nisva nič potrebovala, kako je pa za neporočene pare pa ne vem.

V Ljubljani ti ni treba prinesti nobenega potrdila o zunajzakonski zvezi, samo oba morata biti prisotna na podpisu papirjev glede postopka, identificirati se moraš z osebnim dokumentom. Tudi na transferju morata biti oba prisotna z osebnim dokumentom.

Pozdravljeni LenčkaM in zri,

najlepša hvala za odgovora…
pred časom sem namreč slišala vse mogoče tako o potrdilih, kot tudi o potrebi po kontracepcijskih tabletah en mesec prej, kar me je presenetilo. Upam, da tudi meni ne bo treba jemati še tega…

Lep pozdrav!

Ženske ki se borite z neplodnostjo imam en mali nasvet za vas. Ko ovržejo vse “vidne prepreke” za zanositev, ve pa še vedno dolgo časa ne zanosite – glavna težava je zakisanost. Stres, slaba prehrana, negativne misli, neurejen življenjski slog, pomanjkanje gibanja – vse to zakisa telo. Priporočam da v telesu ustvarite ustrezen ph, prav tako bi to moral storiti partner.
Dejstvo je da je zakisanost glavni vzrok za vse hude bolezni ki nas pestijo. Medtem ko tudi konoplja zvišuje ph v telesu, to lahko storite tudi z uživanjem sadja in zelenjave in zdravim življenjskim slogom. Ph si lahko merite z testerji.
Alkalizirate se lahko tudi s pitjem vode z dodano sodo bikarbono. Več info si poiščite na netu.
Pa veliko sreče.

V Mariboru je praksa, da mesec pred postopkom zacnes s kontracepcijskimi tabletami. Jaz sem imela femoden. Potrdilo ni potrebno, le prisotna morata biti oba na razgovoru za postopek.

No, pa se tudi pri meni premika naprej 🙂
Danes si moram dat že stop injekcijo… v soboto punkcija. Kako ste ostale?

jaz še počivam po punkciji, me še vedno malo boli, jutri mam pa transfer

Pozdravljene! Tudi jaz se javljam z mojimi izkušnjami…Imam eno deklico iz 1.postopka…ostala sta mi 2 zamrznjenčka (po 3 letih so mi jih vstavili, vendar se nista prijela). V 2.postopku sem zanosila, vendar je zarodek zaostal v 6.tednu – sledila abrazija…mislila sem da me bo konec….se psihično pobirala nekaj mesecev in šla v nov boj. Spet novi, 3.postopek…psiha delala na polno in na žalost negativen rezultat (krvavela mesec dni zaradi neuspelega postopka). Sedaj sem sla 23.avg. v novi, 4.postopek….pridelala samo 4 celice (zamenjal mi je terapijo), od tega sta se dve oplodili….4.sept. mi je Dr.Reš vstavil obe, in nista bili prav vrhunec lepote….spet negotovost, travme kaj če ne uspe…dejansko sem psihično že čisto popustila. Kolikokrat si rečem, da se veliko ljudi sploh ne zaveda kaj imajo doma, ker se jim nikoli ni bilo potrebno mučiti, ker ne vejo kako se je špikati vsako jutro, iti na punkcijo, ki je dalec od prijetnega….in čakati na število celic, čakati na oplojene celice….čakati na vse…in na koncu čakati še na test. V glavnem, da ne zaidem….Po vsakem transferju sem imela drugačne simptome, tako da tokrat dejansko nisem več vedela s čim imam opravka….6.dan po transferju sem imela ponoči močan krč v maternici, kar je do sedaj vedno nakazovalo na vgnezditev…vendar pa me je tokrat zmedla topa bolečina, ki traja že 4 dni….v intervalih…pride in gre….podobno kot pri menstruaciji….no, danes je 13.dan….zjutraj sem naredila test…se tresla, ker ga 10min nisem upala pogledati…no in na moje presenečenje zagledala +. Nepopisna sreča….končno mi je v 4. postopku spet uspelo….zdej pa tisto negotovo čakanje do prvega UZ. Vsem vam pa želim veliko uspeha, in držim pesti, da zagledate tudi ve vaše pluske…ker vem kako mučno je to in kako si vse želimo imeti sončke doma.

New Report

Close