IVF September 2016
Zivjo punce!
Da se se jaz malo oglasim. Danes sem 5 dan po ET..znakov nobenih, razen danes krci kot pred menstruacijo..upam da je to kaj dobrega..do testa pa se dooolgih 10 dni..z zivci sem ze cisto na koncu samo o tem se razmisljam, zvecer res tezko zaspim. Sem mislila da ne bo tako ampak ne morem im ne morem nehat studirat..res poklon do tal puncam ki so sle cez mnogo teh postopkov..
Je se katera tu, ki caka na test?
Pozdravcek vsem**
Pozdravljana Marika,
že dolgo vas vse berem, zato sem prebrala, da si bila v MB. Zanima me, kako izgleda tisti razgovor v ambulanti, ko te kličejo, da se že zmeniš za IVF, da dobiš kontracepcijske, ali potem že veš tudi termin za jemanje prvih injekcij? Ali si imela tam svojo zdravnico ali pa tistega, ki je bil tisti dan razpisan za ambulanto? Imajo tudi tu dolgi in kratki protokol? Sicer ne vem, če je bilo to v mb, ko so punce pisale, da dobijo listek določene barve? Ali v tisti določeni skupini že vnaprej “določeno” kdo bo izvajal transfer in punkcije ali je to odvisno od dneva, na katerega pade termin za tvojo punkcijo?
Se opravičujem za toliko vprašanj, vendar sedaj razmišljam o vsem mogočem.
Lepo grej svojega dojenčka, sedaj skoraj več ni pikica 🙂
Lahko mi odgovori tudi katera druga, če je slučajno v mb?
Pozdravljeni Varijica, blueblue in vse ostale punce!!
Danes sem imela prvi ultrazvok, sem točno 6 tednov noseča in pikica se super razvija, videli smo tudi že utrip srca…tako mi je odleglo!! 🙂
Blueblue vse tukaj na forumu točno vemo kako ti je in ti želim, da čas čim hitreje mine in da te kmalu pričaka lep plusek! 😉
Varijica, pozdravljena!
Res je, v MB sem bila. Ta pogovor žal ne vodi tvoj izbrani zdravnik, ampak sva ga midva imela s praktikantko, ker dejansko preda samo to kar določijo verjetno zdravniki, kateri protokol. S teboj približno izračuna, kdaj začeti s tabletkami. Dobiš barvni list, glede na to, kateri protokol imaš in gor so vsi datumi, kdaj začneš s tabletkami, kdaj 1 UZ in dalje.
Ne, nič ni določeno. Kdo dela UZ, potem punkcijo in dalje transfer je vse odvisno od tega, kateri zdravnik tisti dan dela. Ne se obremenjevat s tem, kdo bo delal UZ, kdo punkcijo itd. Vsi so vredu in mislim, da dovolj strokovni, da lahko zadevo dobro opravijo. Vem, da si polna vprašanj. Jaz nisem bila in sem se res bolj ali manj prepustila toku in ravno takrat mi je bilo najlažje, ker si nisem nakopala nepotrebnih skrbi, kaj vse se lahko zgodi itd. Odkar vem več, mi je težje.
Ja, prav imaš, ni več samo pikica … ampak zame bo zavedno najina pikica! 🙂
Blueblue, mislim, da je vse kot mora bit. V tistih dneh nam vsako odstopanje od nam “normalnega” predstvalja preglavico in tisoč vprašaje nad glavo 🙂 Sprosti se in poskusi čimmanj misliti na to.
Theya4, super! 🙂 Srečno še naprej.
Ojla punce!
Theya4 supeeeer novička! 🙂
Jaz sem tudi ravno danes iz UZ in sem neskončno veselaaaaaa, da tokrat je plodek in tudi srček bijeeee ♥ 🙂 Ta mali škratek (no ne vem kaj bo) meri že 10mm. Nisem pozabila vprašat za slikco, tako da sem jo dobila. Pozabila sem pa vprašat, da mi točneje pove koliko tednov sem noseča.
Ker pa sem ponoči dobila par kapljic rjavega izcedka, sem takoj povedala predno me je pregledala in smo ugotovili, da je zaradi hematoma. Upam, da bo prej ko slej izginil in ne bo povzročil kakih hujših zadev. Prvi pregled pri svojem ginekologu pa imam že naslednji teden, ko naj bi bila v 8. tednu. Po mojem izračunu glede na to, da sem imela dolg postopek in transfer 10.10. (ZM 10.9.), sem v 7. tednu (6 t in 3 dni) ? Punce če se motim, me popravite! 🙂
Čestitke vsem novim nosečkam!! :))
Zvezdica82 – čestitke za srčka!! 🙂 Če si dobila slikico od UZ, mora v spodnjem desnem kotu pisati velikost ploda (CRL), gestacijska starost (G.A.) in predviden datum poroda (EDD). Razen če so ti dali drugi izvod slikice, na katerem ni teh podatkov. Preveri!
Ker si imela dolgi postopek, sploh ne vem kako oni to štejejo?!? Ker od zadnje menst. bi bilo malo čudno…ker je bilo to mesec dni pred transferjem. Če pa od transferja odšteješ npr. 14dni (kot naj bi bila normalno Z.M.)…potem bi bilo jutri polnih 6 tednov (torej bi se začel 7.teden). Najbolje, da kar preveriš na UZ slikico, ali pa mogoče pokliči na kliniko in jih vprašaj od katerega dne se v tvojem primeru šteje. 😉
Čestitke Anejči in zvezdica82!!!!!
Jaz tudi nisem vešča tega računanja, ampak sem kar tu pošvinglala. Pa mislim, da ne more biti zelo narobe: http://www.yourduedate.com/
Poleg tega pa še vse lepo piše, kaj se dogaja.
Xlalax tvoj izračun mi ne gre prav, tudi če odštejem 14 dni od transferja, glede na to da sem imela na 5. dan in se je še isti dan ali naslednji dan vgnezdilo. No vsi internetni izračuni mi kažejo 7 t 1d. Ampak vem, da sem manj. Na slikco sem pa takoj pogledala, ker vem, da bi moglo pisat, pa piše samo velikost ploda.
Ma čestitke anejči in zvezdica82!! Tako lepo je slišat take lepe novice…in tudi ostale punce, ki veselo peljete vlak naprej, vsakič je lepo prebrat, kako ste vedno bližje vašemu cilju…kar srečno naprej, pa kar še javljat dobre novice!!! ;)))
Zvezdica82 po spodnjem linku lahko točno zračunaš, kako dolgo si noseča 🙂
http://www.ivf.ca/duedate.php
Hej punce…evo, danes sem imela pregled nuhalne svetline 🙂 Moja pikica, ni več pikica…ampak je že kar lep ˝dojenček˝ 🙂 Vse je super, v okvirih normale in zelo lepo napredujemo. Moram reči, da sem ob gledanju UZ postala kar solzna, kar nisem mogla dojeti, da smo že tako daleč. Zopet videti srček, ga poslušati, videti glavico, rokice, nogice….noro, res fenomenalni občutki. Kljub temu, da bo to drugi otroček, je vsakokrat nekaj posebnega, neprecenljivega! UZ naprave imajo vrhunske…dobila sem CD s posnetki in fotografijami uz-ja….posneto v 2D, 3D, ČB, barvno…extra res! In še za konec sva vprašala po spolu…noo….očitno bomo imeli še eno deklico 🙂 🙂
xLalax čestitke za še eno punčko 🙂 lepo, da je vse super!!!! Verjamem, da morajo bit občutki neverjetni, sem že malo pozabila iz prve nosečnosti in komaj čakam, da bom tam kot ti. Drugače pa me je včeraj prvič spreletelo ojeeej, kako bom spet rodila :)))) saj vem, neumno, vendar dober znak, da bom prišla do tam, zaenkrat vsaj v moji glavi 😉
Pozdravljene vse!
Tudi sama sem v prvem postopku, trenutno se pridno pikam, naslednji teden je v načrtu punkcija 🙂
Me pa zanima, če mogoče katera potrebuje Elevit, ostalo mi je 93 tablet, ker mi enostavno ne ustrezajo.
Upam, da bom tudi jaz lahko kmalu sporočila lepo novico, tako kot veliko bork pred mano!
Objem! 🙂
Včeraj na pregledu smo rešili dvome koliko časa sem noseča. Tako, da sem 8t 2d. Čeprav plod je za nekaj dni manjši. Danes bila še v laboratoriju. Pol pa dalje…da bo vse tako, kot treba. 🙂
Ve, ki ste imele že nuhalno kam ste jo šle delat? Razmišljam v Domžale it h Dr. Strah, ker mi je ginekolog priporočil, (seveda sem ga sama vprašala kje mi priporoča) da ima najboljše naprave in da se samo s tem ukvarja. Seveda bližje mi je Izola, Dr. Lovšin. Morem še razmislit.
Kaj pa dnevnik ste razmišljale kdaj boste naročile? Jaz bi ga že kar pisala.