Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF September 2016

IVF September 2016

Marika in Xlalax hvala za čestitke, hvala ker se veselita z mano 🙂
Ja Marika pri prijateljici je šlo za vnetje, ki pa antibiotiki niso primli, ker pa vsakič prideš k drugemu ginekologu, ko je pač nuja, se niso preveč okoli tega ukvarjali. Tako da je vnetje šlo naprej na maternico in ji je odtekla voda. Ampak Marika ne mislit na to in takšne primere. Vse bo v redu!

Marika jaz sem vredu 🙂 Počutje ok, tistih izcedkov že kar nekaj časa nimam več, upam da pri temu ostane. Problem si delam samo s hrano…ker moram paziti kaj jem, ker še nisem prebolela toksoplazmoze, in previdnost ni odveč. Bi pa skoz neki jedla, pa mlela po ustih. Tako da trebušček raste…in čakam nuhalno. Kako si pa ti? So se ti ustavili izcedki??

Zvezdica82 – drži se in čuvaj pikico 😉
Zdej si na vlaku…in se samo pelji 😉 (to mi je pri prvi nosečnosti v vzpodbudo rekel Dr.Reš… in danes imam doma živahno 3-letnico 😉

Xlalax hvala, kako si lepo napisala 🙂

Theya4, res je, smešno se sliši, da slučajno ne bi česa videl, kar tako ali tako že pozna. Ne vem, mu je pač neugodno. Prvič bom že šla sama in se pozanimala pri gin., da naslednjič pride z menoj. Saj bo potem dobil sličico. 🙂
xLalax, super, da si dobro in da ni več tistih izcedkov. Tudi pri meni so se nehali (sicer že nevemkolkič), dejansko opažam, da so samo še rahlo rahli pomešani skupaj z estimo in to samo nekaj časa po vstavitvi, tako da očitno v nekaj dregnem vsakič, ko si jo vstavim. Naj se pač sčisti, kar se mora. Tudi jaz sem sicer vredu, dobro se počutim. Jutranjih slabosti ni, le kdaj pa kdaj se mi zdi, da mi popoldan kaj obleži v želodcu in je rahlo neprijetno, pa določena hrana mi ne paše.
Ja, toksoplazmoza – si že imela test?

zvezdica82, moram priznat da si me res malo pomirila, ker verjetno kar tako spet ne pride do vnetja, ampak je pa grozno, da bi dejansko moral ti biti tisti, ki bi moral zdravnikom dat vedet, da se motijo. 🙁 oz. da morda niso naredili vsega.

Punce js sm dons mela prvi pregled pri svoji gin. pa sm kr prosila da je moj zraven, ker nama obema res velik pomeni..in v primerjavi s potrditvenim uz, ki še ni biu tako poln s čustvi je blo tokrat čist nekaj druzga..mala pikica je dobila obliko in še poslušali smo srčka(so mi kar solze začele tečt od sreče)
Zdj pa čakat nuhalno da se spet vidimo 🙂
Nimam pa nobenih posebnih težav..edino po stopnicah sem takoj zadihana

Vanilla kako lepo, to je resnično prav posebna pot, ki jo začenjate skupaj kot družinica…uživaj/te v njej in naj vas sreča spremlja cel čas 🙂

Hoi hoi,
krvni rezultati so tu in med vami je še ena srečka nosečka :))) full sem vesela, sedaj pa samo upam, da bo šlo vse kot po maslu naprej…

Pozdravljene punce.
Jaz sem tukaj nova na tem forumu.
Zanima me če je katera tukaj ki je v postopku IVF+PGD.
S partnerjem sva se odločila za ta postopek, ker imam jaz dedno bolezen in imava 50% možnosti da bi bil otročiček bolan.
Začneva pa s postopkom novembra(prvi dan menstrualnega ciklusa moram poklicati na genetiko). Kako to poteka? verjetno potem v mesecu decembru začnem s špikanjem ane?
Seveda pa tudi čestitam vsem ki ste dočakale +. 😀

Živijo,
tudi jaz sem v postopku IVF+PGD. Tudi midva sva se odločila za postopek, ker imava 50% možnost, da bi bil najin otročiček bolan. S postopkom začneva januarja, v primeru menstruacije na koncu meseca pa z decembrom. Je pa to najin prvi postopek, tako da s tem še nimam kakšnih izkušenj/informacij.

Živjo borovnica 2020.

Veseli me da sem našla katero ki je tudi v tem postopku.
Za naju je tudi to prvi postopek.
Če želiš mi lahko daš svoj mail, da se kaj pogovorimo, oziroma jaz bom imela pred tabo, in ti lahko pripovedujem o najinih izkušnjah.

Lep pozdrav.

Najlepša hvala. Z veseljem bi se kaj pogovorila.:) hvala, ker si pripravljena deliti izkušnje.:) moj mail: [email protected]
Sva na vezi.:) lepo bodi.:)

Da se malo javim….vidim, da ste/smo spet vse kar malo potihnile…prej smo bile kar redno na ˝vezi˝, zdej je pa očitno prišla doba ˝mirovanja˝…hehe. Sicer pri meni ni nič novega….tako ,da nimam kaj dosti za napisati…razen to, da se mi hrana ˝obeša po želodcu˝, ker jo v temu stanju očitno težje prebavljam, zato se počutim skoz napihnjeno… Marika sem vidla, da si me vprašala, če sem imela
že test toksoplazmoze…ja, kri in vodo sem dala že pred časom, tako da sem še vedno negativna. Strah me je iti jesti ven, v kakšno restavracijo…ker moram biti kar previdna. Doma pa meso fajn popečem, solato pa dobro operem, mačji wc pa čistim z rokavicami…ali pa ga očisti moj partner.

Kako ste pa kaj ostale? Kaj novega? Lepo bi bilo katero še slišati! 🙂

Da se še jaz malo oglasim. Moja slabost kar nekako vztraja, seveda najhujše je v avtu, moji hormončki divjajo za znoret, tako da je možek kar bogi z mano. Upam da se bo to kaj umirilo ker ta teden sem res grozna. Počasi že gledam kam bom šla na nuhalno in to komaj čakam. Sem pa na bolniški do 26.11. potem bo treba pa že delat. Po eni strani se veselim, po drugi me je pa kr strah vožnje in glede na to da se zima približuje.

Vidim da ste se malo oglasile. 🙂 Jaz čakam v četrtek prvi UZ in upam, da vidim srček! Moja napihnjenost je ponehala, prebava se mi nekako ureja. 🙂 Popoldne pa me mal matra čudna slabost, ko mi nič ne paše, nič jest, nič počet in nikamor it. 😀 Kar nekako počasi gre.

hej punce 🙂 sem vesela, da lepo napredujete in da nas je toliko uspesnih!
meni se slabost umirja,je boljse, se vedno pa dolocene hrane ne prenesem, ker se mi izpahuje in me napihuje. malo imam krce, to me skrbi, ker vcasih kar traja cez cel dan. ali ma se katera to tezavo? imam pa v torek prvi UZ pa da vidimo, kaj dogaja. jaz se sicer izogibam nekateri hrani zaradi vseh nevarnosti, ampak prevec ne kompliciram, ker vec sem prebrala, bolj sem postala zivcna. gledam, da se izogibam surovem mesu in drugi hrani zivalskega izvora, da dobro operem zelenjavo in sadje, drugo pa se mi zdi ze pretirano. sem sla v knjiznico in ugotovila, da je nosecniska prehrana lahko cela znanost in si rekla, da bom jedla zdravo in tisto, kar mi telo pravi, da rabi. pa tudi ce so vsak dan makaroni s sirom na jedilniku 🙂
hormonsko in pocutju pa sem bolj na nivoju zri … se sama se tezko prenasam 🙁 upam, da tudi to kmalu mine?
ste ze sle po nakupih nosecniskih oblacil? pocasi mene ze kar hlace tiscijo …
lepo se imejte in razmisljajte o tem, kaj nas vse caka 🙂

Jaz sem mela na začetku isto ful krčev sedaj pa se je malo umirilo. So še prisotni ampak ne tako izrazito. Jaz nisem še nič kupovala oblačil, ker se mi zdi prehitro, sem šele 9 tednov (6/7), bom kupovala potem ko končam s prvim tromesečjem, ker do takrat se lahko marsikaj zgodi. Napihnjena sem pa tudi jaz od injekcij naprej non stop, sem se že kar nekako privadila.

Punce jaz sem začela pit Donat Mg, ker tudi moja napihnjenost mi ni šla v račun in so me kakšne hlače res tesno neprijetno oprijele okoli pasa, da so me tiščale…pa komaj v 6.tednu. Tako vsako jutro deci Donata na tešče, pa suhe slive čez dan jem in prebava se mi je izboljšala in napihnjenost izginila. Tako, če bo še kateri pomagalo.

Zdravo, zdravo! Jaz sem tudi vsake toliko še tu, seveda. Ne gre tale forum kar tako pozabit.
Nič posebnega se z menoj ne dogaja, tako da se tudi oglašala nisem.
Danes me čaka 1. pregled pri moji gin. Spet živčna do konca, seveda. Čeprav zadnje dneve imam nekako dober občutek. Ne vem, od kod izhaja, ampak očitno sem vsaj malo prestopila tisti grozni strah izpred 2 tednov. Sporočim danes ali jutri, kaj bom izvedela. Imam ga pa komaj popoldan ob pol petih. Joj, to se bo danes še vleklo.

Rozice, strinjam se s teboj glede prehrane. Moram rečt, da včasih kar pozabim, na kaj vse bi morala bit pozorna, ker sem nekako odklopila, ker se je tudi meni zdelo veliko pretirano. Včasih prijateljici povem, kaj sem jedla in da mi morda ni najbolj pasalo, pa takoj dobim nazaj, če ja ni blo slučajno kaj surovo itd.

xLalax, kak imaš pa sicer odnos do mačke. Jo božaš in potem pač umiješ roke? Ker jaz mojega tudi božam. Z njegovim WCjem pa nimam dela, ker vse opravi zunaj. Se pa zavedam, da je lahko kaj tudi na dlaki. Ampak sem pač bolj pazljiva, da si zatem roke umijem, česar prej nisem počela. Tako da tudi upam, da sem že od prej pozitivna. No, bomo videli.

No superca, sem vesela za vse nas, da smo uspele do te točke in zelo močno upam, da bomo naslednje leto vse zibale male pikice 🙂 Jaz imam čez par dni nuhalno, in priznam me je kar malo strah. Čeprav mislim, da ne bi smelo biti nič narobe. Težav sicer nimam nobenih, kar sem presrečna, ampak tako kot se veselim tega pregleda, se ga tudi malo bojim…je le tisti prelomni pregled, ko izveš skorajda vse kaj se dogaja z zarodkom.

Marika glede mačka je tako, da ga jaz dejansko kaj dosti ne božam….nikoli ga niti nisem nekaj preveč. Ko ne spi, ga več ali manj tamala nonstop vlači sem in tja in se igra z njim, tako da sem kvečjemu na trenutke huda, ker mi delata zmešnjavo po stanovanju 🙂 Drugače, pa se kaj dosti ne bojim glede mačka…baje je več možnosti okužbe s toksoplazmozo npr. preko zelenjave in mesa. Mački morajo biti pa prvo sami okuženi, da lahko okužijo dalje….to je bolj riziko za muce, ki so tudi/so zunaj (ker jedo vse živo, in hodijo vse povsod).
Ali se je pri tebi stanje z izcedki že uredilo? Si dobro?

Evo, moje poročilo 🙂
S pikico je vse vredu. Velika je 4 cm in že prav lepo miglja z rokicami in nogicami. To je bilo eno veliko presenečenje zame, ker nisem vedela, da že tako miga. Ful sva vesela! Kar smejalo se nama je na poti domov. Je pa zanimivo, da bolj kot se je včeraj bližala ura pregleda, bolj sem bila samozavestna, da je vse OK. Kar še pred dnevi nisem bila.
Ne, xLalax, nobenih izcedkov ni več – že od dopolnjenega 8. tedna (razen po nekaterih vstavitvah estime je malo rumeno-rjavkasto, ampak nič dramatičnega. Je pa vseeno še odsvetovala SO vsaj teden ali dva. No, bova že še malo potrpela, če sva že do zdaj 🙂
Smo pa v dilemi koliko časa sem noseča. Po izračunu enega spletnega kalkulatorja glede na dan transferja in starosti zarodka naj bi včeraj bila 10t 5d (do nekje istega izračuna so prišli tudi na oddelku za neplodnostno), sestra in gin pa sta mi obe izračunali (pač glede na prvi dan zadnje menst) 9t 6d. Ne glede na oba datuma pa je pikica večja in se je PDP pomaknil za 2 dni bližje 🙂
Saj to se bo tako še nekajkrat spremenilo.
No, ta teden grem oddat urin in kri. Pa na nuhalno se moram naročit.
Kaj pa ostali testi? Boste kaj šle?

Moj mačkon pa je velik lovec – res požre vse živo. Ampak se pretirano s tem ne obremenjujem.

New Report

Close