Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF September 2016

IVF September 2016

Hej. Res je kar vse potihnilo tukaj. Evo jaz se vam javljam, da povem da smo super, pikica raste, zdej ima že 2cm in čakam na nuhalno, ki jo imam čez 4 tedne 🙂 Glede tistih rjavih izcedkov o katerih sem pisala…moja ginek. je na UZ videla čisto majhno sled hematoma, in je rekla da to ni nič takšnega….da se bo sčistilo brez skrbi 🙂 tako da sem srečna da je to in da ni kaj drugega. Malo me mučijo slabosti, drugače pa vse štima.

Blueblue- glede števila vstavljenih zarodkov…mislim da imaš pravico sama izbirat…enega ali dva. Vsaj pri dr.Rešu vem, da to sploh ni vprašanje. Ženska sama pove ali bi 1 ali 2. Jaz sem imela vstavljenega enega samo v 1.postopku (iz katerega imam hčerko)…potem pa v naslednjih postopkih vedno po 2 zarodka. No zdej v 4. postopku sem imela tudi dva vstavljena…eden se je prijel in uspešno raste.
Ne vem pa kako je s tem v Lj. ali Mb. kliniki.

Kako sta Marika in Zvezdica82?

Punce mene čaka še teden dni do krvnega testa. Vesela sem za vse srečke nosečke, ker to je nekaj tako posebnega. 🙂

Blueblue, v Lj je v teoriji tako, da če imaš več kot 35 let ali pa da ti že 3x ni uspelo, potem vstavijo 2. V nasprotnem primeru pa enega.
No, jaz sem bila prvič v postopku pri 29 letih, pa so mi 2 vstavili, tako da praksa je malo drugačna… Po mojih izkušnjah je tako, da oni predlagajo kaj bi bilo dobro, na koncu se pa še vedno lahko sama odločita.
V tokratnem postopku so mi vstavili samo enega, ki se je očitno prijel. Danes sem doma naredila test in je + 🙂

Vanillaa jaz sem bila danes na UZ in sem bila čisto razočarana, nisem dobila niti slikce niti pokazala mi ga ni, nič. Samo vem da je velik 8 mm in da je vse ok. Sem bila čist šokirana, ko sem prišla v kabino sem se šele spomnila da bi lahko sama rekla, samo sem nekako predvidevala da mi ga bojo vsaj pokazali. Še dobro da sem bila v nedeljo na urgenci ker sem zakrvavela da sem dobila vsaj eno slikco, sicer mi ga tam tudi niso pokazali.

Midva sva mela včeri uz pa nism slikce dobila pri Rešu, je tud mojga h ekranu poklicu da sva si ga skupi ogledala(no pa sej ni kej dost za videt..krogec, not se pa samo utripanje srčka vidi). Tadruzga ni najdu tako da zgleda je samo enemu ratalo 🙂 no..samo da mu je!!
Pa sej mamo naslednji tedn ginekologinjo, čez en mesc pa nuhalno tko da se ga bomo še nagledali 😉
Zame pomoje dokler ne bo buši začel rast ne bo resnično..ker se mi čisto nič posebnega ne dogaja x)

Ja no vama so ga vsaj pokazali, jaz ga niti vidla nisem.

Sem tudi jaz še med živimi, samo manj sem bila tu gor ažurna.
Anejči, čestitke … pa ostalim tudi, ki set na novo in grejete + pikico.
Jaz sem OK, nič kaj posebneha ne občutim, razen pač še zmeraj zelo občutljivi bradavic in nenehni rjavi trakci, ko se obrišem. xLalax, upam, da je pri meni tudi samo to, ker dejansko se mi pojavljajo vsakodnevno. Čez vikend celo spet rahla krvavitev, ki sem jo zaznala le ob obrisu in to roza barve, ampak ne tako malo. Sem počakala par ur in se je umirilo. Šokiralo pa me je spet konkretno. 🙁
Zri – odgovarjam še na temo mojih sanj. Nič slabega ni bilo v povezavi s teboj, ampak si se pa v sanjah pojavila, ko niso bile na splošo najbolj prijetne, ker sem tako mislila, da me bo pobralo tisto noč pred UZ-jem.

Vidim, da ste ene kar hitro naročene k svojemu ginekologu. Jaz sem imela UZ po krvenm testu še na kliniki 12.10., pri moji ginekologinji pa sem naročena 7.11. Zdaj pa ne vem, če ne bi bilo dobro, da bi že kaj prej ??? Pojma nimam.

Ampak to pa je čudno s sličicami, da vam jih ne dajo. Jaz sem bila zdaj 2x (prvič zaradi krvavitve, ko je bil plodek komaj 2mm velik) in sem jo že dobila. Saj je res, da ni veliko videt, ampak je pa nekaj posebnega!

Pozdravljene
Zanima me kaj sledi naprej do zdaj sem opravila vse preiskave in sem narocena 17.11. nadaljne napotke. Kaj lahko pricakujem ? (Z mozem sva cakala 4 leta na darovano mosko celico!)

zivijo. tudi jaz na uz nisem dobila slikice, sem pa prosila, ce lahko vidim in me je ful ganilo, ampak res se ne vidi dosti, tako da bo najbrz pri gin. ze kaj vec za videt, zato se ne sekirat 🙂 cestitke za pluske, izgleda da bo naslednje poletje ze polno plenick in tega 🙂

zanima me, ce katera ve, pocasi mi bo zmanjkalo estime, verjetno je ne rabimo po dolocenem casu vec al kako? to bi me zelo veselilo,ker skos pozabljam 🙂

zri, a ze beres knjig, ki ti jo je podaril mozek? jaz sem si sposodila v knjiznici nekaj in je zanimivo vedeti, kaj se dogaja … zdaj pa zdrzat vse tegobe (ravno se mi ze 3 ure spahuje danasnje kosilo, bljah) in uzivajte, kolikor lahko 🙂

Na prvem potrditvenem UZju ne dajejo slikic, ker ni nič kaj dosti za videti. Potem v nadaljevanju pa ja.

Rožice – Estimo si moraš vstavljat do dopolnjenega 3 meseca nosečnosti, torej prvih 12 tednov, ker progesteron služi kot podpora nosečnosti. Normalno progesteron telo nosečnice proizvaja samo, vendar tiste, ki smo po IVF moramo za to poskrbeti fizično, z Estimo…Glede jemanja bodi dosledna, ne pozabljaj, ker je pomemben faktor pri umetni oploditvi.

xLalax hvala za odgovor. sem jim ze pisala na mejl, kaj zdej, vceraj ao bilo vsi tako zmedeni tam, jaz pa tudi nisem mislila na to, ko sem sla na UZ. saj jemljem redno, vendar se mi tekom dneva zgodi, da jih pozabim doma, ce kam grem in potem tekam gor in dol, se vozim nazaj domov po tablete in take fore 🙂 edino enkrat pa sem res pozabila si enega vstavit.

tiste, ki ste nosečke, kako se počutite?

Ja jaz že pridno berem, sem šla tudi v knjižnico, sem rekla izkoristim čas ko sem doma :). Drugače pa glede estime je tako da ti v LJ ne dajo več recepta, oni rečejo porabi kar imaš še in to je to. Moraš k svojemu ginekologu po recept in meni je rečeno do dopolnjenega 13 tedna in ne 12.

Očitno je potem odvisno od klinike s temi navodili….no ja pač, v osnovi se jemlje 3 mesece….zdej tisti teden razlike pomoje ne igra več velike vloge. Recepte pa pri Rešu vedno dobimo na kliniki 😉
Rozice jaz imam kar budilko naštimano na vsakih 8 ur….haha….ni prav zabavno tole z Estimo, ampak bolje, da delamo to, kakor nič 😉 🙂 Moje počutje je trenutno super….slabosti so se malo umirile, in zjutraj me malo muči zgaga….rjavega izcedka nimam že nekaj časa, upam da tako tudi ostane…prsi so podivjale 🙂 Kako si ti?

Ravno sem dobila odgovor dr. Šalamunove, da po tem, ko jih porabim, ne potrebujem več. K svoji ginekologinji sem naročena v začetku novembra, tudi včeraj so mi rekli čez 14 dni. Očitno je telo že dojelo, da smo noseče in tudi samo dela na tem.

jaz pa kar hodim v službo, sicer za krajši čas, vendar grem, ker se tako bolje počutim. Ko sem bila dva dni doma, sem se počutila zanemarjeno, osamljeno in grozno. Pa noben me ne gnjavi, moj šef je itak moj fant, tako da me razume in mi ne teži.

ste šle že kaj pogledat v trgovinice za dojenčke? jaz imam kar neko zavoro, da je še prekmalu za pretirano veselje, zato samo če grem mimo malo pofirbcam, pa grem naprej.

lep deževen dan vam želim 🙂

Jaz sem z Estimo založena skoraj bolje kot lekarne 🙂 Vsakič dobila po 4 škatle, ampak mislim, da bo do konca 12 tedna se ravno izšlo, da moje zaloge skopnijo. Jaz sem se tudi dobro že navadila na njo. Zjutraj in zvečer že avtomatsko delam z njo, popoldan pa se tudi spomnim. Edino neprijetno je tisto usklajevanje, da potem res sedim ali ležem za pol urce, ko si jo vstavim.
Tudi moji rjavi trakci so se umirili od tedaj, ko sem se zadnjič oglasila. Upam, da so se res za zmeraj poslovili.

Punce, mene je ena prijateljica vprašala, če se počutim noseča. Hehe, kaj pa vem. Ne ravno. Kaj pa ve?
Glede na to, da me sicer nič kaj ne muči, še mislim, da nisem čist dojela. Zdaj samo nestrpno čakam UZ pri moji ginekologinji. Do takrat imam še dobrih 14 dni. Spet se vlečeeeee.

Tudi jaz še samo sramežljivo pogledujem proti bodijem in pajackom. Bi, pa se hitro spomnim, da mi bo še težje, če do česa pride, tako da zaenkrat še nisem nič kupila. Mogoče bolje tako.

Lep dan tudi od mene!

Rozice – a res?? No ja, če so ti tako rekli, potem tako naredi 😉 koliko tednov si pa noseča?
Jaz o nakupu še sploh ne razmišljam…samo čakam da prilezem do 12 tedna, pa da bom potem malo bolj sproščena in mirna 🙂 Sicer pa bom počakala tudi, da prvo izvem spol dojenčka…ker imam doma triletnico in če bo punčka, potem načeloma ne bom rabila ničesar več 🙂 Edino za fantka bi mogla garderobo zamenjati….ker je moja tamala bolj rozika 🙂 Drugače pa ja….se še sploh ne mudi. Lahko pa informativno narediš malo primerjave z vozički, lupinicami itd…pa se boš kasneje lažje odločila kaj izbrati. 😉

Ooo Marika 🙂 Nama gre res vse v ˝štric˝… hecno 🙂
Jaz, od kar sem imela pregled in UZ sem bolj mirna. Sočasno s tem so se mi tudi rjavi izcedki oz.nitke…prenehale….mogoče tudi psiha naredi del svojega. Zdej smo na vlaku….upam, da nam vsem uspe priti do konca 🙂 Je pa fajn, da se lahko takole malo počvekaš še z nekom, ki gre čez isto situacijo.

Lep, sicer deževen, dan tudi od mene! 🙂

Punce jaz imam pa že ena dva dni občutek, kot po punkciji. Pa zjutraj sem po moje začutila povečan levi jajčnik pod roko, ko sem jo položila na trebuh je kar ena okrogla izboklina bila, enako je bilo po punkciji. No še štiri dni do krvnega. Tily kako se držiš?
Xlalax jaz imam tudi za Estimo kar alarm navit…mogoče mal hecno ampak ja.
Meni je za Estimo tudi osebna zdravnica dala recept v prvem postopku, ko je bil krvni test pozitiven. Pa kar sama me je vprašala če imam še, pa kljub temu da sem rekla, da jo imam še, mi je dala recept.

Ja meni so tudi estimo še predpisali, že zato ker sem v nedeljo kar fejst krvavela, pregled pri svoji ginekologinji imam pa že v sredo in komaj čakam. Naslednji teden tudi čakam pošto iz komisije če so mi potrdili še en mesec bolniške, in res upam da so mi jo da sem vsaj prvo trimesečje doma, glede na vožnjo in urnik in glede na to da mam hude slabosti še posebno v avtu.

zri, kaj so ti rekli glede krvavenja?? Ker jaz imam že nočne more glede tega. Danes ponoči sem šla na wc in spet obrisala rahlo roza. Potem seveda nisem mogla spat, zjutraj bilo bolje. Ampak ne morem si tega izbit iz glave in sem seveda nenehno v strahu, da me čaka še kaj hujšega.
zri, si bila na urgenci ali kje?

Kam v MB, če je kaj tako nujnega izven delovnega časa tvojega ginekologa. Ker če ginekolog dela, lahko greš tja. Imam prav?

New Report

Close