Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF- pomoc prosim! Hope?

IVF- pomoc prosim! Hope?

Ojla, punce, vidim, da imate ze ful izkusenj, zato se vam tudi jaz tokrat oglasam. Predvsem Tejo, Hope in ostale, ki se, kot vidim, ze zelo spoznate na to, bi rada prosila za pomoc, oz. vse, ki veste odgovore na moja vprasanja. Sorry, ker ne morem pisati sumnikov!

Ze kaksno leto hodiva z mozem k dr. Resu, in po treh letih neuspesnih poskusov in vrsti preiskav, ki so vse pokazale bp, sva potrta in slabe volje, ampak vem, da si to predstavljate, ze brez tega da vam to povem, ker ste verjetno same sle skozi to.

Vidim, da je Res vecini pacientk po UZ ugotovil PCO, in me zanima, ali je to res tako pogost pojav, ali pa je tu nekaj cudno, ker sem po pol dneva prebiranja foruma dobila obcutek, da nas je kar nekaj takih, ki nam tega prejsnji gin. niso ugotovili, dr. Res pa.

Sedaj greva na inseminacijo, ceprav se mi zdi, da je ovulacija ze zamujena. Ali je sploh katera uspela zanositi po inseminaciji? Res ima zelo odklonilno stalisce, ces da je to zelo neuspesno, zato bi se rada pripravila za naprej. Na IUI imava namen iti nekajkrat, potem pa na IVF. Rada bi se malo bolj pozanimala, kako gre ta postopek v Postojni / me je namrec ful strah in kaksni so stroski? Hope je vidim to ze ful nastudirala / koliko so zdravila in koliko sam postopek? Kaksni so stranski ucinki stimulacije?

No, ne smem vas prevec zasuti z vprasanji. Vidim, da je takle forum ful dobra zadeva, in da je glede na stevilo punc/ zensk, ki imajo tezave z zanositvijo, potreba po deljenju izkusenj in sodelovanju ter bodrenju res velika! Morda bi bilo dobro, ce bi se ustanovil kaksen klub ali skupina, da bi lahko debatirali tudi ob kavici in osebno, ne samo preko interneta.

No, do takrat pa lepe pozdrave vsem! Se beremo!
Anja

Anja,
koliko pa si stara? Oprosti, nisem le radovedna, gre za to, da tudi jaz hodim k Rešu in bi rada malo vedela, kaj lahko pričakujem. Kmalu bova 9 mesecev pri njem, zaenkrat nismo še nič usodnega našli, pa tudi ničesar še nismo poskusili (npr. Klomifen). Ali lahko napišeš bolj podrobno, kako je potekalo pri tebi? V petek imam namreč pregled in upam, da bo kaj predlagal, pa bi se rada pripravila.
Aja, stara sem 29,5 let in ne morem več kar čakati.
Lep pozdrav in hvala!
Ena

Evo, Hope na razpolago s svojimi izkušnjami:

Torej, meni so PCO ugotovili ob laparoskopiji, res pa mi je tudi Reš takoj po UZ rekel, da ga imam. Ampak je prej videl izvid lapre, tako da ne vem, če se gre zanesti na to, da je res kaj videl na UZ. Domnevam pa, da se na UZ res vidijo cistični jajčniki (ciste v obliki črnih pack v jajčniku), ampak je pa treba gledati v pravem času ciklusa. Ti si že bila na lapri?

Po IUI menda ženske res zanosijo, zlasti tiste, ki imajo patološki izvid postkoitalnega testa. Vama ga je Reš delal? On jih namreč še dela (zastonj oz. na socialo). No, najin je bil beden (rezultat namreč), ampak je Reš rekel, da gremo kar na IVF. Enkrat kasneje sem ga vprašala, kolikšni so stroški IUI, pa mi ni hotel povedati. Pletel je nekaj v smislu, da se o tem pogovarjamo potem, ko ugotovimo, da je to smiselno…

V Postojni pa niso dobili denarja za postopke OBMP. Niti za IUI, torej. Zato na Postojno ne računaj, razen v povezavi z Rešem. Lahko pa ti povem, da IUI-ji niso omejeni na 4 poskuse. Zato lahko načeloma poskušaš s tem na socialne stroške kolikor-krat se zdi smiselno. Če pa ga hočeš na vsak način opraviti in to samoplačniško, pa v MB stane 15.000,00 SIT. Ni toliko, ne?

A si že poskusila s Klomifenom? Če nanj lepo reagiraš, bi ti mogoče na GK naredili IUI ob ovulaciji doseženi s pomočjo Klomifena? Poskusi. Bodi »prijazno tečna«. Da bi ti delali IUI potem, ko je O že mimo pa verjetno nima smisla, a ne?!?!?!

Stranski učinki stimulacije? Odvisno od tega, kaj jemlješ…

Še kaj?
Hope

Ej, Hope, vesela sem, da si se tako hitro oglasila.
torej, naj ti povem malo bolj podrobno.Imela sem HSG. HSC, Laparo in hormone v krvi = vsi pregledi brez posebnosti. Mozev spermiogram na zacetku ful dober, po enem letu pri Resu ful zanic!! PCT mi je Res delal ze enh 6 – 8x, (sploh ne stejem vec,) razen prvic, ko se je videl en sam spermij, ni po tistem videl nicesar vec. (ali si to mislila z izrazom patoloski izvid ? / tega se nikoli nisem slisala)

Kljub temu, da tudi pri spontanem ciklusu obcutim bolecino ob ovulaciji, sem Klomifen kar pridno jemala ze enih 6 ciklusov (najprej po 2 tableti, zadnja dva ciklusa pa po eno, ampak ne zaporednih ciklusov.) Na zacetku je gin. videl na vsaki strani po 1 folikel *15 in 17 mm., no v tem ciklusu pa je tudi bil – v petek je bil velik sele 14, zato me je narocil za danes zjutraj, pa ga ni bilo vec. Ovulacijo oz. napenjanje jajcnika sem cutila od 22h zvecer vceraj, tako da morda se vseeno ni prepozno, ampak si ne zelim delati laznih upanj – podatki o tem, kako dolgo lahko jajcece pocaka, se namrec ful razlikujejo / od 8 ur pa do 24 ur. No, danes gremo probat, pa bomo videli, kako bo. (drzi pesti)

V bistvu me je bolj zanimala cena IVF postopka, ne IUI. – koliko za zdravila in koliko za postopek – pri Resu seveda. Ali je to tako, da prvic placas vse, in drugic samo injekcije? Saj razumes, zaradi financ bi se rada malo pripravila. Glede stranskih ucinkov stimulacije pa sem tudi mislila na injekcije.

Pa ti – kako dolgo ze vidva nacrtujeta? Ej, hvala za odgovor in lepo popoldne ti zelim. Anja

Zivio, Ena.
Hvala za zanimanje in odgovor.
No, jaz sem stara 26, moz pa 33, nactrujeva pa ze skoraj 3 leta, od tega slabo leto pri Resu. Potek zdravljenja si malo preberi v mojem odgovoru Hope, tam malo vec pise. Imas pa prav / prvo leto nacrtovanja se cakas, potem pa je ze kar malo tecno. No, potem pa se ti zgodi tako kot meni – dvakrat se obrnes okrog, se medtem 25x skregas z mozem zaradi pritiska, in so 3 leta okrog – cas pa tece od ciklusa do ciklusa. Vazno je, da ne izgubimo volje, ceprav je to lahko reci – saj ves kako je, vcasih je kar OK in si mislis saj bo, vcasih pa je ful kriza.
Ampak danes mi je dosti pomagalo, da sem malo prebrala poste na tem forumu – vidim, da nekaterim le rata!! Se pravi, da bo tudi nam.

Pisi se kaj, ce pa se ne slisimo vec, pa veliko srece v bodoce!
ANJA

Anja,
lepa hvala za odgovor in prijaznost. Tudi jaz sem že kar stara mačka pri tem načrtovanju, v bistvu pa me je najbolj zanimalo, če naj pričakujem, da mi bo dr.Reš predlagal Klomifen. Kot kaže, pa me najprej čaka še laparoskopija (PCT, hormone in HSG sem že opravila). Samo da se premika!
Kot praviš, važno je, da ne izgubimo volje.
Tudi tebi veliko sreče in držim pesti, da bi že danes uspelo!
Lp, Ena

Hojla Anja!

Samoplačniški IVF je mene pri Rešu stal 170.000 SIT za zdravila in 190.000 SIT za poseg. Koliko bo stalo tebe je odvisno od tega, kakšno količino zdravil boš potrebovala. Pri tem vedi, da sem jaz potrebovala neko povprečno količino. Poseg sam pa bo dražji, če ti bodo delali ICSI in sicer približno za 40.000 SIT. In vsak drugi poskus res plačaš samo zdravila, ki jih potrebuješ.

Za stimulacijo sem jaz dobivala Gonal F in ni bilo prav nobenih stranskih učinkov, pa sem se dobro opazovala.

Hope

New Report

Close