Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva IVF in glivicna vnetja?

IVF in glivicna vnetja?

Pozdravljeni,

Zanima me ce potencialno glivicno vnetje oziroma nekaksen izcedek lahko vpliva oziroma je ovira za izvedbo punkcije v ivf postopku?

Imam ze dolga leta izcedek, ki se pojavi vsak ciklus (kaksen manj obilen kaksen malo vec), ki je samo na videz podoben glivicnemu in se pojavi po ovulaciji in po menstruaciji, traja kaksen dan, dva, in izgine. Ne pece, ne srbi, ne boli, nima vonja, nimam absolutno nikakrsnih drugih problemov z njim razen tega da je prisoten. Dolga leta sem na to reagirala s Canestenom ker so me tako ‘naucili’ moji ginekologi. Bila sem tudi na Diflucanu 6 mes, ni bistvene razlike. Potem sem ugotovila da nekaj tu ne stima in da nima smisla unicevati noznicno floro z vsemi antimikotiki nonstop, ce ni nobenih tezav razen izcedka samega. Predvsem zato ker sem v mlajsih letih dejansko imela glivicno vnetje, ponavljajoce, in sem ga odpravila s strogo dieto in vsemi preventivnimi ukrepi +antimikotiki. To kar imam sedaj ni isto, takrat je srbelo, bilo motece… naucila sem se da je moj ciklus in telo enostavno taksno in se ne obremenjujem vec, izcedek ki je gost in vcasih v taksnih kosckih, podoben oblogam, enostavno ta dan ali dva fizicno odstranim med tusiranjem in potem je ok.

Med trenutno stimulacijo je vse skupaj dosti povecano, in ta moj ‘cuden’ izcedek in to kar je ocitno plodna sluz ze precej zgodaj v ciklusu (imam jo tudi naravno prisotno vsak ciklus v precejsnji kolicini). Ne moti me… problem je med drugim da je tezko uloviti ravno ta dan ko je taksen izcedek prisoten za pregled in ginekologi ne vidijo vedno zgoraj opisanega, ko pa vidijo pa je prva reakcija- glivice…

Bi me moralo skrbeti da bo oviralo punkcijo in transfer ce bo prisoten? Da niso glivice je namrec moja 95% predpostavka (ker, iskreno, glivice vedno isti cas v mesecu vsak mesec in brez srbenja, pekocega, bolecin ze nekaj let?), jaz sem se naucila s tem ziveti tista dva tri dneva v mesecu ampak ne morem biti prepricana 100% da niso neka vrsta glivice ali kdo ve kaj… zahtevala sem dodatne teste (osebni gin) ampak so mi rekli da nima smisla ker ne bi videli nic..?

PAP pred 2 mesecema je bil ok (vsi brisi so bili vedno ok) mesana flora, glivice niso bile oznacene na izvidu, ceprav je osebni ginekolog ob brisu spet predpisal antimikotike kljub mojemu objasnjenju zgoraj (ze nekolikokrat smo sli cez to…).

Imate mogoce nasvet/mnenje glede tega kaj bi to lahko bilo?

Omenila sem ta pojav ginekologu ki mi vodi postopek ivf in ni reagiral na nacin da bi mi izgledalo to problematicno…

Hvala za pomoc.

New Report

Close