IVF/ICSI/IUI 2019
Hvala punce za spudbudne besede. Občudujem vas vse, ki ste že imele več postopkov, pa imate še vedno voljo in pozitivo za naprej.
Po mojih izkušnjah, tudi brala sem o tem in gospa, h kateri hodim na akupunkturo, je rekla, da je zimski čas najslabši del leta, kar se tiče uspešnosti zanositve. Jaz sem celo zimo že na ‘low’ energiji. Zato komaj čakam pomlad in poletje in en ogromen +.
Za vse, ki ste imele transfer, pa upam na zimski + 🙂
Zdravo..tudi jaz se vam pridruzujem in mocno stiskam pesti za vse..
Jaz sem imela pred kratkim punkcijo, kjer sem pridelala 15 celic. Zaradi slabega pocutja (sem zelo napihnjena, boli me v trebuhu -kot da organi nimajo dovolj prostora in tezko diham) sem bila danes na ultrazvoku, kjer so mi potrdili blago obliko hiperstimulacije (jajcnika velika cca 7). Pravijo, da zaradi stevila pridelanih celic naj bi bila hiperstimulacija pricakovana.. Je ze imela katera podobne tezave? Vseeno naj bi opravili prenos zarodka.. malo me je strah ali je potem kaj manj moznosti za uspeseno zanositev? Hvala in lep pozdravcek vsem ❤
Paf… jaz sem imela blago obliko hiperstimulacije in sem ostala po punkciji na opazovanju v bolnici… Meni niso naredili prenosa, za kar mi je bilo u bistvu malo žal… Nič ne zmanjša možnosti, kvečjemu jih lahko izboljša… Mislim da zaradi povečanega hcg… Pij veliko tekočine in jej veliko beljakovin (ala sirotka ipd.) pa bo vse ok… Napihnjenost mine po kakšnih 2 tednih…
Jaz sem imela po punkciji le blago hiperco in so mi vstavili zarodek, ki se je prijel, kar je povzročilo, da se je iz blage spremenila v ogromno hiperstimulacijo. Zaradi tega sem pristala v bolnišnici, trebuh se mi je napihnil, da je izgledalo, da sem v 6. mesecu nosečnosti in je ostal še dolgo po ss. Najbolj zoprno mi je bilo, ko so me vsi spraševali, kdaj pričakujem 🙁
Tako kot je že Lizaza rekla, je hipestimulacija ugodna za zarodek, čeprav je prava ‘pain in the ass’.
Lucky555 in Rean, zelo mi je žal, da vama ni uspelo..😞 Pa sta obe dobili že čisto pravo menstruacijo al imata samo izcedek?
Pafpaf, pri meni so se zaradi velikega števila foliklov že na zadnjem uz pred stopko in punkcijo odločili, da zaradi možne hiperstimulacije ne bomo delali transferja s svežim zarodkom. Tudi stopke mi niso dali tiste klasične, ki vsebuje hcg (ker hcg poslabša simptome hiperstimulacije), ampak sem kot stopko dobila suprefact.
No, jaz sem pa danes dobila m in začela z estrofemom, tako da bom imela najbrž še v februarju transfer 🤗 Sem čist happy, ker sem spet v akciji.😊
NovaNova, kako si? Vita, kako gre tebi?
kiddo hvala.. ja taprava menza, padla mi je kr cela kepa ven par cm velika.. grozno je bilo videt.. kake imate kaj ve menstruacije po neuspelem postopku? (samo kri ali tudi take večje kose..)
kiddo bravo koncno si spet v akciji..
jaz sem danes ze cisto kul.. prvic sva imela kvalitetne zarodke in vem, da je 25% samo uspesno vgnezditev.. enkrat bo že, še imava pol postopkov plus pingota, ki ga grem naslednji mesec iskat..
Zdravo..hvala vsem za odgovore.. za prenos se niso odlocili ker sem imela danes bolj povecane jajcnike in vec vode 😔 sploh nevem kako se pocutim.. jezno/zalostno.. ze tako cakas par let in potem cakas ta dan in ti ga prepreci 😔😔
Sedaj bom morala pocakati 2ciklusa in potem po zamrznjencka. Kaksen je postopek pri zamrznjenckih? Je manjsa uspesnost kot pa pri svezih zarodkih? Hvala in posiljam vsem velik objem ❤🤗
Punce pozdrav. Zgleda da grem po poteh od Lucky. Danes sem se spotila (kot vedno pred M) imela take krce da sem misnla popoldne na urgenco. Pa so se umirili. Sedaj sem se opremila za ponoci, da me zjutraj kaj ne preseneti 🙁
Lucky jaz imam ze v osnovi tezke M – bolece in kosi z mene letijo. Zadnic po IVF je bla pa res grozna. In tudi jaz sem neko kepo izlocla. Sicer je bila krvava in ne tako velika ampak mi je bilo resnicno grozno 🙁
Lucky hvala za nasvet…zal sem v sluzbi in ne moram ravno s termoforjem okoli hodit 😉
Danes je se belina.Ampak celo noc nisem spala in svicanje se nadaljuje. To so pr meni vedno znaki pred M. Jutri je 14 dni od punkcije. Ko sem zadnjic dobila M…pustimo se presenetiti. Dokler se ne ulije je se upanje 😉
Objemcke vsem, ki vam ni uspelo. Borke smo. S skupnimi mocmi nam bo uspelo!
…tudi pri meni je prišlo do hiperstimulacije. Imela sem res ogromno celic…in na srečo nobenih težav po punkciji ker sem ves čas, ampak res ves čas počivala, 14 dni bila na bolniški, ogromno pila in hodila samo do wcja in hladilnika in nazaj na kavč…tud po stopnicah ne, nobenih gospodinjskih opravil…V lj so mislili, da bom še isto noč prišla nazaj pa res sreča nobenih komplikacij…je pa res, da čakam sedaj menstruacijo od takrat da greva po zamrznjenčka.
srečno vsem
Blusix, razlog za splav je bila prazna gestacijska vrečka v 7. tednu, ni bila kriva hiperstimulacija. Zaradi nje sem v bolnišnici ostala 3 dni, vendar te tam samo kontrolirajo koliko tekočine spiješ in koliko jo izločiš, ni drugega zdravljenja, vsaj v mojem primeru ga ni bilo.
Ni prijetno, zaradi tega zdaj malo paničarim, ko grem v drugi postopek.
Lucky žal mi je 😔🤗🤗🤗 koliko postopkov sta vidva že imela? Kaj si delala zdaj drugače, da si prvič prišla do blastocist?
Midva sva imela v prvem postopku slabe rezultate, samo eno jajčece se je oplodilo in ni razvijalo kot bi bilo treba. Tako da sedaj delava na tem, da povečava kvaliteto celic….naslednji postopek bo verjetno aprila.
Rean, kako pa tebi kaže? In NovaNova tebi? Res upam, da kateri uspe in nam ostalim da positive boost 😊
Srček, ne obupat, so ti lepo povedale….to je tek na dolge proge in je super, da se že na začetku pripravimo, da lahko traja….je pa grozno….prve dva dni menstruacije mislim, da imamo vse podobne misli glede obupavanja, potem pa se sestavimo, pa gremo dalje 😊 na kateri kliniki pa si?
Hej hej
Imam eno vprašanje. Ali je katera ob hormonski podpori, ter nizkem AMH (moj AMH je 0,3) pridelala večje število celic? V prvem IVf postopku sem se pikala,ter imela dva folikla in brez celic. Tri postopke sem bila brez terapije, oziroma dvakrat sem prejemala Klomid polovičko tablete. Sedaj bi šla v peti postopek in sem v dilemi kako se naj odločim. Klomid ali kaj močnejšega. Moram še povedati, da sem bila v prvem postopku tudi bolna, prebolevala respiratorni infekt čez cel postopek. Ne vem če to kaj vpliva, eni pravijo da, drugi ne.
Velik objem vsem in veliko sreče…