Ivf februar 2016
Evo mene, po mnenju dr. Reša čisto nesposobne osebe !!� sem dobila prvo špiko danes, sam obisk pa je bil čista katastrofa. Kot prvo, sem zaspala in potem na vrat na nos odletela v lj in se prikazala v ambulanti ob 7:30 namesto najkasneje 6:00 � dr. Reš začne na veliko pridigat kako veliko srečo imam, da sem ga sploh dobila v ambulanti ugotovi, da nisem izpolnila obrazca, ki mi ga je dal na pogovoru (ne vem kje sem dobila idejo, da ga moram izpolniti do punkcije) in seveda totalno znori, kako nesposobna da sem in oh in sploh…med poslušanjem izpolnim obrazec, pozabim napisat par stvari (spet pridiga) in ko sem že mislila, da je konec opazim, da sem napisala napačen datum o jeeeeeeah �� seveda sem ga morala spremeniti in ko sem mu rekla, da tudi datum ne štima in sem zaj…la se je začel samo še smejati � očitno sem ga kljub vsemu ujela na dober dan!! Kakorkoli že, sem v akciji in slab začetek dober konec upam!!! ��
@theeyaa, hahaha a prav zares � ce bi se meni to zgodilo bi v solzah prisla v ambulanto, ker se ga tako bojim � imas res veliko sreco, da je imel dober dan, sama sem ga enkrat namrec ujela na slab dan in ni bilo prijetno � glavno, da si postimala in, da je prva pikica za taboo � sedaj pa drzimo pesti za veliko foliklov �
@talija so tebi vstavili zamrznjeno blastocisto 5.dan?in izcedke si imela 8-9 dan od et?torej skupno 13-14 dan?
Včeraj sem imela ET, pa se mi zdi, da je minila že ceeeeeela večnost! Oh, kako grozno…. čakat 14 dni.
Saj ne vem kam naj usmerim svoje misli sploh….
Danes sem si delala smootije, kuhala, pospravljala, brisala prah, celo spekla najljubšo pito, berem knjige, gledam TV, poslušam glasbo, zalivam rože, meditiram….. se mi zdi, da ima dan 250 ur že. :-))))))))))))
Joj, kaj vi počnete po ET-ju? :-))))
Oj,
ah, do mojega testa je še zelo daleč.
Med špikanjem sem imela zeloooo boleče bradavice, po IVF-ju seveda krče, danes, 2 dan po ET pa vsi znaki izginjajo… Aveo, jaz nimam torej nobenih znakov… Včeraj so me jajčniki malo ‘dol tiščali’, če sem dolgo stala….danes še to ne več. Upam, da bom ena tistih, ki so zagledale plus tudi brez znakov…
Punce pozdravljene,
se oglašam po dolgem času ampak žal z slabimi novicami. Danes sem 10 dan po et in sem že včeraj dobila rahle krvave izcedke (sveža kri), ki pa so se danes še povečali in mislim da sta se moji dve pikici poslovili…
Estime si tudi ne vstavljam več, saj pomoje nima smisla. Tudi testa nisem delala.
Vsem vam pa želim veliko sreče in lepih debelih pluskov!
Pikaaa, saj vem, da nobene besede ne zaležejo, ker karkoli ti kdo reče, ti žal nič ne pomaga, da bi se počutila boljše. Mi je pa žal, da ti ni uspelo, ker še predobro vem, kako hudo je, ko se začneš spraševati, če ti bo kdaj sploh uspelo in kaj če ti ne bo (vsaj jaz sem že tam:).
Vseeno pa mislim, da bi bilo dobro, če narediš test na predpisan dan in jemlješ Estimo. Da boš 100%. Ker menda krvavitve so tudi vmes.
BTw, kako se ve držite ur glede Estime? Jaz vedno zamujam ali pa sem prehitra za cca 1 uro, ker mi res ne uspe vedno ob predvideni uri.
Pozdravljene 🙂
Tudi naju caka postopek oz.sva ze v njem. Naslednji cetrtek grem na prvi UZ preden se zacne spikanje, po 29.2.pa je baje predvidena punkcija (seveda ce bo vse po sreci�).
Za naju bo to prvic, sva se pa oba mlada (jaz 26 on 29) tak da upam na najboljse 🙂 problem je sicer pri meni ker imam endometriozo zaradi katere sem bila operirana lani septembra.
Tiste ki ste dale ze vse skozi, me zanima ta prvi UZ ki se opravi med menstruacijo, je mozno da se ze tukaj kaj zalomi in se ne gre v postopek? (Da npr.najdejo kake ciste na jajcnikih,..) namrec skozi cel cas jemanja Femodena imam spikanja oz.bolecine v jajcnikih se posebej v levem. Kogarkoli vprasam, tudi v bolnici so mi rekli da to ni obicajno ker naj bi jajcniki zdaj mirovali ko se jemlje kontracepcija. � Tako da me malo skrbi da imam morda kako cisto.
Drugace pa se trudim cimbolj pozitivno razmisljat, pa kaj bo bo ne �
Vsem zelim cimprejsne veselje v obliki velikega plusa �
Lp
Mima4190 živjo; so ti prav navedli endometriozo kot razlog, da ne zanosita? Jaz jo namreč tudi imam, pa so mi do sedaj še vsi rekli, da endometrioza ni razlog, da ne bi mogla zanosit…lahko kvečjemu prispeva k temu, ampak ženske z endom. tudi brez problemov zanosijo… razen v res hudih oblikah, če ti npr. zamaši jajcevod ipd. Ampak jajcevode so ti skoraj zagotovo preverili med laparoskopijo, na izvidih gotovo piše, če so prehodni ali ne…
Jaz na 2.dan menstruacije nisem imela UZ-ja, v Postojni ga vedno (vsaj mislim tako) prvič naredijo 8 dan -pri meni je bilo tako.
Špikanje v jajčnikih je normalno ponavadi, reakcija na jemanje hormonov ipd…
Nikar si ne delaj skrbi po nepotrebnem, si še mlada in bosta gotovo uspela zelo hitro. Vso srečo!!
@pikaaa. Mi je res žal, da TOKRAT ni uspelo, enkrat bo sigurno. Na žalost smo vse skupaj v tem kolesu sreče/nesreče vendar ostanimo pozitivne. Upam, da nisi preveč žalostna in razočarana…pošiljam ti en velik objem.
Pozdravljene,
ne vem, če je katera med vami, pa vseeno vprašam… kako vrednost TSH hormona (ščitnični) imate?
Jaz sem ga imela pri testiranju hormonov 3,1 in so mi vsi rekli, da je ok. Ko sem se malo poglobila, sem ugotovila, da to ni ok za vgnezditev in ima velik vpliv na splav v prvem tromesečju, maksimalna vrednost je 2,5 oz.bolje celo pod 2. Šla sem k tirologu in mi je takoj predpisal Euthyrox, najmanjšo vrednost. Sam je delal na tem področju (neplodnost) in so baje vsem dekletom s TSH-jem nad 2,5 znižali ta hormon pred um.oploditvijo… Čeprav je povedal, da tudi ženske s precej višjimi vrednostmi lahko naravno zanosijo, torej ni to 100% potrjena zadeva…
Pregled imam šele 1.marca, tako da dejansko ne vem kako vrednost imam sedaj…
@talijaa…. čestiiiiiiiiiiiiiiiiiiitam in vse dobro!!!!!!
Je še katera s takimi vrednostmi mogoče?
Ze dve leti se trudiva in nama ni uspelo, nato sem sla na laparoskopijo in 2 meseca po njej mi je zdravnica povedala da bo po naravni poti tezko in da nima smisla cakat, ker se dostikrat rado ponovi (endo). So mi pa odkrili globoko pelvicno endo, zarasceno na crevo in jajcnike, ciste, maternica obrnjena nazaj,.. Itd. V glavnem sva pol rekla da nebova cakala, raje prej kot prepozno 🙂 zdaj sva se tolk mlada da bo po moje vse lazje. �
Marelica86 ja v Mb sem. Na uz se gre verjetno dol v klet a ne? Se je treba kaj javit sestri ali se kar caka da te poklicejo?
Drugace pa ja, upam da jajcniki bolijo od hormonov. Zdaj je kar malo boljse zadnja dva dni no. In v cem je pol smisel tega prvega uz? Mislim, kaj dejansko pogledajo? 🙂 pardon ampak res nimam pojma, vse je prvic zato mi po glavi roji miljon vprasanj hehe �
Drugac pa punce, jeste kaksne vitamincke, prehranska dopolnila, itd? 🙂