Ivf februar 2016
Super, potem imava nuhalno na isti dan, samo jaz v MB. Jaz mam pa naslednji UZ pri ginekologiji komaj 16.5. to je pa čez 6 tednov al kolko. Se mi zdi takooo daleč. Res da je nuhalna vmes a vseeno. Pa saj bo vse OK, sekirancije imam pa jaz tudi dovolj in je res ja da bolj kot počivaš slabše je, meni tudi pritisk bolj pade če nekaj počnem kot če na kavču študiram vse najslabše. Če si boš kupila angel sound pa poročaj če si zadovoljna, rabim mnenje ene take ki mi je podobna 🙂
Drage moje, velikonočni zajček mi je spet prinesel pot na urgenco. Včeraj ob polnoči sem začela krvavet, tokrat rdeča kri in ne rjava. Ampak ker je bila taka ura sem vseeno šla spat in sem rekla, bom vidla kaj bo zjutraj. Zjutraj sicer krvavitve več ni bilo, sem pa opazila košček tkiva in potem sma se odločla da grema na urgenco. Tam so potrdili, da je sicer vse OK, razloga za krvavitve spet ni našel. Sicer mi zdravnik ni bil glih preveč všeč, niti na UZ nisem vidla nič ker je imel k sebi obrnjenega 🙁 Rekel je samo da če želim lahko ostanem v bolnici a sem se odločla da grem raje domov. Jutri grem ginekologinji, pa da vidim kaj bo ona rekla. Komaj ko malo postanem pozitivna, pa spet en ruker :/
Hej Lonajo,
oh, ne govori… jaz sem bila v petek čisto ok, v soboto zjutraj pa tudi pr meni nekaj kapelj krvi. Dopoldne sem bila kar ok, popoldne se mi je začel pa glavobol. Hud hud, res zelo hud. Prej me nikoli glava sploh bolela ni, tole zdaj pa nenormalno. Celo nedeljo, celo noč. Glave nisem smela premakniti, ko sem vstala pa grozen pritisk v glavi. Za zmešat. Šele danes zjutraj mi je popustilo. Zdaj je kar ok. Me je pa seveda strah kaj je ta glavobol in še bolj teh krvavitev. A ni grozno no? Samo čakaš kaj bo… :-(((
Tudi jaz pokličem jutri ginegologa, da vprašam…. se mi pa sploh ni dalo več hodit tja, ker itak ne moreš nič spremenit.
A tebi so že pogledali kri? Meni še ne, v sredo grem dat kri…
Živjo Jasna!
Ne morem verjeti kako različno nas obravnavajo ginekologi.. Jaz sem tudi že opravila 1. pregled pri svoji os. gin., notri sem bila skoraj eno uro 🙂 , baje je prvi pregled tako, ne vem. Skratka, 2x UZ (vag. in čez trebuh) oba srčka bijeta, rasteta, en je celo migal. Olajšanje pa tako da se mi je kar pelo, no čeprav se zavedam, da iz “hudega” še nisem.
Sem za foro vprašala, če sprejemajo nove pacientke, pa mi je sestra rekla, da v Ljubljani težko dobiš kjerkoli na novo. Upam, da bo naslednjič boljše.
Nuhalna nas čaka 14.4.16, ta teden pa ponoven Uz, rahla hiperstimulacija, jajčniki še vedno na 10cm, brez tekočine sicer.
Počutje tako-tako. En da želodec kot kamen, jem na pol ure, drug dan kot da ni nič, potem pride glavobol, tako da ja, glavoboli so normala v nosečnosti. 🙂 Trebuh raste, nekaj še od IVF, nekaj na novo.
Punce, ki krvavite, lepo hodite na urgenco, jaz vem da bi za vsako figo, ste potem vsaj mirne, ko vam povejo da srček bije naprej. Do takrat ni zgubljeno nič.
Srečno!
Kri sem jaz že dala 1 teden nazaj, zdaj čakam na rezultate, verjetno bodo že jutri, zato itak morem k ginekologinji, da jih pogledava pa da mi jih vpiše v materinsko.
Jaz sem imela ene 3 čisto rahle glavobole, ampak nisem točno vedela al od nosečnosti al pritiska, ker mam previsokega. Včeraj si ga tudi nisem mogla zvečer zbit, ker smo meli cel dan obiske in sem se doti pogovarjala pa to, meni kr pritisk naraste čez meje kljub zdravilom. Tako da očitno bom se mogla še ljudi izogibat po novem. Ni nam lahko ne, zato jaz sploh ne pišem na forum ker tam se mi zdi kot da so vse srečke nosečke, jaz pa z samimi problemi pa še na tretjini nisem :/ Grozno ja…..
Reina, super za prvi pregled!!! Jaz vedno tako pravim, vsak zdravnik je lahko dober, dokler ne pride do problemov, takrat se pa šele pokaže kateri je zares dober in kateri samo drek meša. Tudi jaz sem menjala že ginekologinjo že pred leti in sem rabla veze in pol leta da mi je uspelo, tako da ni tako lahko ja, moreš met res srečo.
O Reina! Lepo da si se oglasila. In lepo slisar da vse ok. 🙂 🙂 🙂 Jaz se ful slabo pocutim, dajejo me vse mogoce nosecniske tegobe, tako da raje kar bolj pocivam. Jutri pa itak dobim se drugo kuziko, tako da bo tudi doma ob in na kavcu veselo 🙂 Prvi pravi pregled pri tej moji smotani ginekologinji imam sele 13.4., ko bom ravno 12 tednov ze. Pol bo pa kmal ze nuhalna. In po 13. tednu si bomo lahko malo oddahnile 😉 Bom pa probAla vseen zamenjat ginekologinjo, ce bo le slo (saj ze prej nisem bila zadovoljna z njo). Drugace pa jem kot termit, ker mi je tako manj slabo. Pa tud taka cudna hrepenenja imam glede hrane – vcasih bi kar ubijala za doloceno hrano. Bi jo hotla takoj. Pol mi jo pa moj prinese, me pa ze mine in se mi ze misel nanjo zagabi 😉 res hecno glede tega. Sem vedno mislila da v filmih nosecke glede tega pretiravajo, ampak pri meni je res odbito! 🙂 In seveda se mi trebuh ze pozna, kaka kilca vec od naziranja + dete in povecana maternica. Pa se huda zadihanost na vsakem koraku me izda 😉
Drugace pa punce raje malo bolj v izi, posebej ce krvavite. Vseeno so te umetne bolj rizicne od navadnih zdravih naravnih nosecnosti, se posebej ce je bil vzrok za nezanositev v nas -ker pac ni vse v ravnovesju in vse ne stima itd. Tako da malo boln popazit in pocivat zihr ni odvec 😉 Drzte se!!!
Sej zanima me tiste ki ste v lj GK kako hitro se zanecjo stvari odvijat po konziliju? Namrec imela bom zagotovo ivf ker sem brez enega jajcnika na drugi strani pa brez jajcevoda. Bolj ko se vse priblizuje bolj me je strah,..najbolj na svetu si zeliva male strucke pa nama po naravno poti ni dana � imam pa krvne teste tudi ze narejene ti naj bi bili menda ok,…imam pa prof Edo Vrtacnik Bokal,…ima katera izkusnje z njo???? Drzim pesti za vse vas
Tinkara, je skoraj cisto vseeno, kdo “vodi postopek”, ker ko dobis napotnico tekom postopka svoje sploh vec ne vidis. Potek postopka vodijo sestre, na uz, pri punkciji in transferju pa naletis vsakic na drugega dohtarja, na tistega, ki pac tisti dan to dela po urniku. Do svoje pol prides, ce je postopek neuspesen in rabis novo napotnico za nov postopek. Preiskav ne vem kakih (razen standardni pregled nekaterih zenskih hormonov in spermiogram) itak ne delajo.
Kdor pa ima endometriozo, priporocam da po neuspesnem postopku svojega dohtarja prosijo za scratching maternice, da se zarodek sploh lahko prime.
Hejjj 🙂
Upam samo da se po konziliju vse hitreje premika,…mi je pa res zanimivo da ze pred postopkom ne naredijo kake preiskave vec. Tkole sele vidis koliko nas je � ko so mi oktobra odstranili jajcnik se mi je svet cist podru. No zdj pa mam koncno mal upanja 🙂 kolikim uspe ze v prvem poskusu? Ce mene kdo vprasa se nam cist premal posvetijo,…ali je katera od vas spremenila prehrano pred postopkom itd??? JasnaJ hvala ti za odgovore,….po koliko postopkih je tebi uspelo?? Zelim ti cim lepso nosecnost in da bo vse vredu,…