Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Ivf februar 2016

Ivf februar 2016

Ve mogoče katera kdaj lahko grem v MB po splavu po zamrznjenčke?

Ta Buscopan je očitno popularen v Lj, pri nas v MB še za to slišala nisem 🙂 Pa sem se zdaj 1 mesec skorja zvijala od bolečin, zdaj nekje teden in pol pijem magnezij in se je znatno izboljšalo, tak da se mi ne zdi smiselno hodit še po nek Buscopan, mam že dovolj drugih tablet za vzet.

kdaj imate kaj spet preglede? Jaz v peteeeek…..

Buscopan v ostalih porodnisnicah odsvetujejo z razlogom, da naj bi mehcal MV in s tem potencialno lahko sprozil splav. Tak odgovor sva dobile s sestro zaradi krčev, jaz po ivf ona pa ne. Se je pa doktor cudil s kakim razlogom lahko v lj to tako predpisujejo im mi svetoval da jih raje ne jemljem

Punkcija je lahko pod narkozo ali brez narkoze-v tem primeru dobiš protibolečinske kapljice. Odločitev je tvoja. Jaz sem imela punkcijo brez narkoze in je bilo malo neprijetno, ne pa nevzdržno. LP

Roozi in Lonajo, hvala za forume.

Atila, a konzilij ze imas za seboj in teste (za spolne bolezni itd)? Kaj pa sprejem v postopek (ko s partnerjem podpiseta obrazce)? Ce ne, bo najprej treba to opravit. Po tem pa z drugim dnem menstre na injekcije. Pri meni je to ze tako dolgo nazaj, da sem cisti pozabila se na to administracijo.

Lonajo in Roozi, sem dons poklicala na reprodukcijski oddelek in mi je sestra rekla, da Estime ne rabim vec, da je to vlogo zdaj prevzela posteljica. Nic ji ne verjamem, ker kolikor sem brala, je to sele po 3.mesecu. Tudi vse ivf-jevke ki jih poznam so estimo jemale do 4.mesec. Zdaj bom nekaj estime dobila se od kolegice, ravno toliko da poflikam do moje ginekologinje (sicer samo 2x na dan po 200mg), pol se pa z njo za naprej zmenim. Kr neki. Total zmesnjava. 🙁

Glede buscopana je pa tako da je na obrazcu, ko dobis nosecniski test s hcg vrednostjo, gor napisano estima 3x in buscopan 3x dnevno. In sestra (v lj) mi je razlozila, naj si grem po recept za buscopan k osebni zdravnici in da je proti krcem in da komot vzamem 3x dnevno. In odkar jih jem, je bolecina skoraj izginila in ponoci lahko spim. Upam da rea niso skodljive!

Ja ampak to sem ti jaz tudi rekla, da če nimaš problemov z ovluacijo, da potem ti ni treba jemat estime ker to vlogo prevzame posteljica, saj so sledili tvojemu naravnemu ciklusu.Meni bi jo zadnjič kr pozabli dat če jih ne bi opomnila. Jaz ki nimam sploh ovulacij in menstruacij svojih pa morem si dajat not estimo, ker nimam dovolj progesterona. Ampak če nisi sigurna potem počakaj na ginekologinjo. Kdaj pa imaš?

Mene so danes klicali naj pridem kr jutri namesto v petek, tako da jutri javim kako je bilo.

Hoi ladies �
Hvala za nasvete o dodatkih, upam, da bodo kaj ojačani celice � drugače pa sem se zmenila z Rešem, da grem že z naslednjo menstruacijo v naslednji ivf v spontanem postopku. To bo že začetek aprila in upam na srečni konec �

Halo nosečke in tiste, ki še boste…

Jaz prihajam iz UZ pri ginekologinji. Zelo me je bilo strah, pritisk pri njej itak do plafona, zato sem si doma že cel teden merila pritisk in nesla tabelo k njej, da vidi da je doma drugače in zdaj ji moram vsak teden tabelo dostavit. Če se bo slučajno še katera s tem soočala.

Drugače je zaenkrat vse vredu, slišala sem srček 🙂 in mali oz mala je velik/a že 1,27 cm in sicer sem v 8 tednu. Dobila sem še en kup napotnic za preglede, materinsko knjižico, vse morem zdaj to doma naštudirat. Sem mislila da bo kaj težila okol kil ampak zaenkrat ni nič rekla-hvala bogu. Gremo dalje…

Vso srečo tistim, ki še čakate na plus, jaz sem čakala zdaj 5 let in skoraj že obupala. Ampak očitno ne smeš obupat ampak se samo borit dalje….

Lep dan…

�� lepo Lonajo, lepe novice in sem zelo vesela zate!! Drugače pa sem jaz imela isto obupen pritisk zaradi strahu in so mi ga ponavadi izmerili po koncu pregleda ���

Hej hej,

tudi jaz od ginekologa, tudi mene je bilo strah, če je vse ok, ker nimam nobenih znakov in se počutim super zadnje dneve. (Očitno mi je bolniška dobro dela:-))) Sem v 8 tednu, malček je velik 12 mm. 🙂 Vse ok…

Theeyaa- to je super, boš zelo hitro na vrsti. Jaz ti želim, da bo april srečen zate! 🙂

Super Limeta82, torej sma tam tam z velikostjo najinih pikic 🙂 Meni tudi znaki pojenjajo, kar me včasih skrbi, včasih si pa mislim hvala bogu. Si dobila že slikico? Jaz sem jo 🙂

Kje ste ostale??? Seznam je bil precej dolg.

Ne, nisem je dobila, žal… še bolj je žal mojemu, ker je komaj čakal, da jo prinesem. Ampak nekaj ginekologu ni delalo in …ma, vseeno, srečna sva oba do neba in nazaj.
Druge so se verjetno preselile na nosečniške forume (jaz tudi sicer), ampak spremljam in stiskam pesti še za vse ostale borke s tega foruma, da vsem zelooo hitro uspe.

Pozdravljene,

Jaz sem pa danes dobila rjavkast izcedek, pa tud fajn me je zasraufalo zjutraj (tak kot pred m),zdaj samo se cakam da se vlije in me priklene na kavc od bolecin za tri dni :(( tako da je zal za mene bitke po moje konec. :(( moj me tolazi da je bil prvi postopek komaj itd, ampak samo me vemo kak se takrat pocutis, sploh po vsem kaj das skozi cez cel postopek… Mah.
Sem pa iskreno vesela za vse vas ki vam je pa uspelo, sploh si ne znam predstavljat da bom tudi jaz kdaj zagledala +…

Mima moj prvi poizkus se je končal tako, da sploh niso imeli kaj vstavit. Ne spomnim se več sploh kako je bilo, a sigurno sem bila fejst razočarana. Vmes so rojevale že vse sorodnice, prijateljice, še tiste ki sploh niso htele otrok in to me je še bolj dotolklo čeprav sem jim privoščila. Hkrati sem spoznala, da je veliko takih, za katere sem mislila da jim je šlo vse kot po maslu, ko pa se začneš pogovarjat pa vidiš da ni tako, da ima skoraj vsaka kako slabo izkušnjo za sabo. Ampak v petih letih se je zgodilo toliko stvari in to se kr pozabi, sploh pa ko končno zagledaš plus. Tako da ne obupajta. Sem slišala da jih kar veliko obupa po prvem poizkusu, statistika pa kaže, da več poizkusov kot daš skozi, več možnosti imaš, torej malo uživaj pomlad, sprostita se, potem pa znova in upam da bo še letos +

Ojla, jaz se koncno pocutim bolje! Hudih slabosti ze dva dni ni vec, tako da se koncno prbl normalno pocutim. Se vedno pa noro utrujena in skoz zadihana, samo da se premaknem. Tako da upam da se bom zdaj lahko kaj sprehajat zacela po tem lepem soncku. Se posebi k imam doma pasjega mladicka in cez par dni pricakujem se enega 🙂

Meni so ze na tistem prvem 3-minutnem uz, ko so samo potrdili srcek in to je bilo to, dali tudi slikico uz. Prvi ta prav pregled pri ginekologinji imam pa naslednji teden – vam porocam. Drugace pa sem v 9.tednu, po internetnih izracunih. Bomo videli, kaj bo rekla ginekologinja.

Mima, ponavadi v prvo ne uspe, razen ce je zenska ciso zdrava in je problem le pri moskem. Pol se hitreje prime. Jaz sem bila prvic tudi cisto potrta, drugic in tretjic pa ne vec tok, k pol je to tako ze po tekocem traku in pricakovanja postanejo bolj stvarna. Ker itak ne mores neki velik vplivat na rezultat, pac probavas, dokler ne rata. V bistvu tu zdaj v cetrto sploh nisem pricakovala, da bo uspelo, in sem bila potem prav v soku. Pa se zdaj cist zares ne dojamem 😉 Tako da pogumno naprej, in s cim manj sekirancije!!!

Lonajo, eno vprašanje…. Tudi jaz sem imela histeroskopijo in scratching. Rekli so mi, naj takoj, ko dobim menstr, začnem z estrofemo, saj me čaka transfer zamrznjenčkov. Sem pa dobila menstr že 3 dni po posegu. KAr močno. Od posega je zdaj že 10 dni, pa še vedno krvavim. Z estrofemo sem začela, so mi tako svetovali na kliniki. Je imela katera podobne izkušnje s scratchingom in potem z zelo zgodnjim začetkom ciklusa? Hvala za kakršnikoli nasvet, besedo podpore… 🙂

ja tako je, takoj po posegu je treba it v transfer, saj je učinek najboljši takoj po posegu. Meni so odstranili tudi eno manjšo pregrado in če maš tudi kaj takega je boljše takoj, ker se lahko zaraste nazaj. Pri meni je sicer drugače ker jaz svoje menstre ne dobim in sem mogla po posegu jemat najprej dabroston 10 dni, da sem potem dobila menstruacijo, ki je bila bolj močna kot kera poprej, torej verjetno tudi pri tebi zato zdaj bolj obilna krvavitev. Verjetno pri tebi ker imaš naravne cikluse ni treba pripravljat sluznice zato sem jaz morala po menstri jemat še estimo, ko končaš menstro so ti pa verjetno rekli da se najavi na ultrazvoku? Nič ne skrbi, jaz sme hvaležna za histeroskopijo, saj se prej nikol ni nič prijelo razen 1x pa to je bil splav še pred prvim UZ, verjetno zarad pregrade. Zdaj se je pa takoj prijelo in sem bla kr šokirana, ampak v veliko primerih je tako, da po histeroskopiji rata, tako da pogumno…. Držim pesti.

Ja, tudi meni so nekaj odstranili. Skrbi me le, ker je tako hitro po operaciji… V cetrtek imam ze prvi uz, ce je sluznic dovolj debela… �

To ni neka huda operacij, nič takega kar se nebi zacelilo hitro. Jaz bi se na tvoje mestu veselila 🙂

New Report

Close