Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Ivf februar 2016

Ivf februar 2016

Markiza pozdravljena, sicer se na tvoje vprašanje ne spoznam najbolje ampak vem pa, da je potrebno za sterilizacijo oddati vlogo ne komisijo (predvidevam da je potrebno napisati razlog za sterilizacijo)…torej če si se sterilizirala skoraj ne verjamem da bi te pa zdaj umetno oplodili….
Najbolje da se o tem posvetuješ s svojim zdravnikom.

No za mano je že 5 dan in komaj čakam UZ 🙂 Življenjskega sloga nisem kaj dosti spreminjala, hodim na vodeno telovadbo 2x tedensko, en mesec že jemljem matični mleček (domačega in ne medex), prehranjujem se isto kot prej, morda samo malo več vitaminov…. o bolniški pa tudi ne razmišljam… kaj vem, če nam je namenjeno bo že uspelo, kajne?

Lep petek vsem! :*

Jaz jem kot vedno. Tudi prvič, ko sem bila v tem da zanosim sem.
Telovadim zdaj nič, ni časa. Ko dam čez še drugo nosečnost, potem pa ja. Zdaj se mi skorajda ne splača…
Kar se postave tiče ne rabim migat, kar se tiče počutja je pa druga zgodba 😀 Pa rada bi utrdila telo, samo to.

Živjo vsem,

občudujem tiste, ki ste tako brezskrbne, vsekakor en velik bravo! Jaz čakam menst., da potem začnem z injekcijami, Dravlje oz. Postojna (Lomškova oz.dr.Reš). Grem na prvi IVF. Dva IUI-ja sta bila neuspešna.

Trudiva se že skoraj 4 leta, ampak prej nisem želela iti na umetno, sedaj vidim, da mi res ne preostane drugega.

Me je pa STRAŠNO strah punkcije in morebitne hiperstimulacije. Dr.Reš mi je v 30 sekundah nakracal na list Gonapeptyl in Puregon, pojma nimam kaj lahko pričakujem…

Berem forume že 4 leta… oba z možem sva ok, nepojasnjena neplodnost torej.

Vam pa predlagam, da preberete knjigo ‘Kaj pa vidva čakata?!’ od S.Zagorec, res dobra. 🙂 Jaz sem jo prebrala v dveh dneh…

No, prvič sem se oglasila malo… srečno punce vsem!!

Hoi hoi drage moje dame, kar nekaj vas je že v akciji bravo bravo…držim pesti da vsem jajčniki kar cvetijo od dobrih celic hehehe �� sama sem dobila hormonske teste in ugotovila, da imam tudi sama nizek AMH…ja no, leta se tud meni poznajo.
Aveo, ti tudi že v akciji…srečno, pikaaa ti pa poročaj koliko celic boš pridela ����
Lep vikend vseeeem. In bodite še naprej pozitivne…kmalu bomo preštevale pluske ��

Theeyaa, koliko pa si stara, če lahko vprašam?

Aprila bom 35 � leta kar bežijo. In ti aveo?

Jaz pa oktobra 33, ja res je leta kar bežijo 🙂

Mene punkcije ni strah, v MB je pod narkozo, splosno.
me je pa ful strah kaksne hiperce…..sicer nimam prav velike doze, Gonal 75.

Ojla punce,

evo za mano je uz…jajčeca pridno rastejo, zaenkrat sva jih naštela po 3-4 na vsaki strani, merijo približno 15mm tko da terapije mi ni spremenil in imam naslednji uz v sredo, ko bom najverjetneje dobila stop injekcijo in me čaka punkcija v petek.
Ne vem ali bo to dovolj jajčec, baje jih je malo, ampak to naj bi bila posledica dejstva, da je moj amh pač majhen. V povprečju jih ženske pridelajo približno 10-baje.
Ampak glavo gor, za otročka rabimo samo eno zdravo jajčece pa je dovolj, upam na najbolje.
Malo me je že strah punkcije, ampak sem vesela če jo bom imela v petek, tako ne bom rabila bolniške in bom lahko čez vikend malo več počivala…..
Huh, tole me že kar malo živcira, se trudim da nebi preveč razmišljala ali bo uspelo ali ne bo uspelo….upam samo da bo čimprej za mano….
Želim vam lep začetek delovnega tedna! 🙂

Minnie**** a tebi so v mb ze pred prvim uz povedali kaksno dozo bos imela? Pikaaa, drzim pesti, da bo uspelo in da bo punkcija cimprej za tabo 😉

aveo in Minnie**** a vidve čakata na punkcijo v MB? Jaz imam prvi UZ 4.2., punkcija je predvidena 15.2.

Pozdravjene sotrpinke,

Punkcija za mano in pridelala sem 7 celic, kar je za moja leta kar ok…sam poseg je sicer neprijeten, ampak samo pomislite, da boste/bomo čez nekaj mesecev pestovale vska svojo malo štručko 🙂
V četrtek grem po najini mali pikici…..
Lepo se imejte in bodite optimistke!

LP

Aveo, ja. Pomojem zato ker sem enkrat gonal ze imela v iui postopku.

Bravo bluelady123 in pikaaa, pridne ste in ja samo eno “ta prava” calica je dovolj…držim pesto za vaju ��� jaz bom verjetno še čakala malo na mojo menstro, vas pa zato prav lepo pozdravljam iz Zermatta �

Aha Minnie***, no ker jaz sem tudi imela pri vseh iui gonal ampak cist mickeno dozo 37,5, sedaj pri ivf pa so mi na prvem uz dali kar gonal 150. Theeyaa, lep pozdrav tudi tebi.

Pozdravljene, tudi jaz sem v IVF pri dr. Rešu (3. poskus). Zanima me, če ima še katera podobno “tesavo”: Ko se začne menstruacija (1. dan) je itak šibka, potem 2.,3. dan, če nisem v postopku, pa kar precej krvavim. Sedaj, ko sem v IVF, pa se mi je na 2. dan menstruacija takorekoč ustavila, nimam nič krvavenja. V prvem postopku tega ni bilo, pa sem “pridelala” 12 clic, v 2. postopku pa se je začelo enako, kot sedaj (izguba menstrucije), in sem imela na koncu le 3 cilice 🙁 Zdaj se bojim, da bo ponovno enako. Ima katera podobne izkušnje? Zdravila so ves čas ista (kratki postopek).

Živjo,

jaz si dajem po 2 injekciji v trebuh(Gonapeptyl in Puregon), danes tretji dan, pa nič ne ‘čutim’, nobene spremembe. Ostale ste čutile kake spremembe?

Se je pa meni tudi danes ustavila menst, četrti dan… predvidevam, da nič narobe.

Se pa res bojim te punkcije pri Rešu… 🙁

Lp

Punkcija pri Rešu ni tako huda, kot se zdi. Pravijo, da najlepše dela od vseh. Pa meni se zdi, da ti potem celo da neko injekcijo, ampak mislim da je proti bolečinam. Ena kolegica je bila na GK LJ – na punkciji je sicer ni nič bolelo zaradi narkoze, je pa bila potem en tendent vsa v bolečinah, medtem ko sem jaz že naslednji dan lahko šla v službo, povsem brez bolečin…..

Živjo vsem 🙂
no, pa se vam tudi jaz pridružujem ta mesec. Trenutno sem tretji dan špikanja, imam pa Menopur in Citrotide ali nekaj takega 😉 Je imela katera od vas tudi kdaj to?
Zaenkrat še vse v najlepšem redu, edino glava me je bolela prvi dan nenormalno…
Komaj čakam prvi UZ, da vidim, koliko bo kaj foliklov – glede na leta in nizek AMH verjamem, da jih ne bo malo morje, ampak da bi bila vsaj solidna številka. Na prejšnjem IVF je bilo namreč porazno nizko – 3.
NO, upajmo, da bo februar ta pravi mesec za vse 🙂

Limeta 82, nič bat punkcij. So tako različni odzivi telesa, da res ne moreš vedet, kako boš reagirala. Jaz sem bila trikrat pri njemu (najlepše mi je delala njegova hči, po pravici povedano – še vedela nisem skoraj, kdaj je konec.) Zdaj sem pa v Mb in so baje punckije pod narkozo. Če jih bo veliko, razmišljam tudi o tej opciji. Katera ve, če sploh delajo “na živo” v MB ali gredo kar vse pod narkozo?

No, se beremo! Pa vsem veliko sreče 🙂

Roozi, v mb delajo tudi na zivo, vsaka se ima pravico odlocit, no jaz bom sla kar pod narkozo 😉 imam pa tudi cetrotide in pa gonal.

New Report

Close