Ivf
Pozdravljeni…
Vrjamem da odpiram že zelo prežvečeno temo, a vseeno imam par uprašanj.
Imela sem dolg postopek v ukc maribor/prvič, nato ta teden punkcijo 14fuliklov.
Sedaj me končno čaka prenos zarodka.
Zanima me ali se je lahko katera sama odločila ali ji vstavijo enega ali dva?? Ter kaksne so uspešnosti pri dveh/so možnosti večje?
V naprej se vam zahvaljujem za vaše odgovore
Spoštovani,
v bistvu bi bilo dobro, če bi se sistematično vstavljalo le po en zarodek, ker se uspešnost po vstavitvi sešteva aritmetično, ne kumulativno, če pride do zanositve po vstavitvi dveh, pa obstaja 10% verjetnost nosečnosti z dvojčki, kar ni modro, saj je pri dvojčkih cca. 10x večje tveganje za prezgodnji porod (cca. 10% pred 32. tednom cca. 50% pred 37. tednom). Vstavitev dveh torej ne doprinese nič k večji uspešnosti, poveča pa se tveganje za slab izid nosečnosti.
Ponekod žensk ne informirajo primerno glede tveganj dvo plodnih nosečnosti, ampak jim dajejo lažno upanje s trditvijo, da je pri vstavitvi dveh večja verjetnost zanositve. Res je večja verjetnost za zanositev na ta konkreten postopek ET (40% v primerjavi s 25%), ampak bi bila verjetnost 40% dosežena tudi pri zaporednem vstavljanju dveh zarodkov v dveh zaporednih ciklusih.
Glede na razmerje tveganj in prednosti, mislim, da bi se morali maksimalno izogibati tveganjem in zato sploh ne vstavljati več kot 1 zarodek na ciklus. Prezgodnji porod je namreč najpomembnejši razlog za invalidnost otrok od rojstva dalje.
Pozdravljeni.
Ker nisem želela odpirati nove teme, bom kar napisala tukaj. Imam vprašanje v povezavi za ivf, z partnerjem sva končno prišla do postopka ivf, za mano je že 5 dnevno pikanje z Gonalom od včeraj še z Cetrotide, jutri imam prvi uz po predpisani terapiji, držim pesti in vem da bo vse super.
Vendar pa je nastal v meni en dvom in sicer partner je dobil vabilo na operacijo kolena in sicer 7.11, predvideno punkcijo imava pa po 6.11 pa me zanima če ima lahko ta operacija kakšen vpliv na sam ivf postopek? Predvsem pri oddaji semena, saj bo operacija predvidevam pred samo punkcijo.
Hvala za odgovor in lep pozdrav,
Špela
ne, operacija kolena ne bi smela imeti vpliva.
ne, ne bo.
Pozdravljeni.
Da ne odpiram nove teme, bom vam pisala kar tukaj in sicer. Z partnerjem sva uspešno zanosila po IVF metodi, trenutno sem 10t + 3dni, 1.1.2018 sem bila na urgenci saj sem pri vstavljanju Crinone gela zasledila kri, po pregledu mi je zdravnica dejala, da je vse okej, prav tako sem videla plod kako se premika, videla srček, ki bije tako, da me je vse skupaj pomirilo. Vendar mi zdravnica, ni znala povedati, zakaj je prisotna kri (prisotna je bila samo na samem aplikatorju, izcedka ni bilo), povedala mi je da je MV zaprt in da v maternici ni zaznati krvi. Svetovala mi je počitek in vstavljanje gela tako kot do sedaj.
Nato do danes na aplikatorju krvi nisem zasledila, danes je spet malenkost prisotna, doma imam napravo AngelSound in sem z njo našla srček. Me pa vseeno zanima vaše mnenje, zakaj se mi pojavi kri na aplikatorju? Je možno, da si ranim sluznico? Zdravnica mi je omenila, da bi naj imela le to občutljivo.
Hvala za odgovor,
spoštovani,
skoraj prepričan sem, da je kri iz nožnice in morebiti s površine materničnega vratu, zato se zaradi tega nikar ne vznemirjajte. Do nosečnosti s temi aplikatorji ni mogoče priti.
:-), ni tiskarski škrat, se pa strinjam, da ima tak stavek lahko dvojni pomen. Jaz sem mislil dobesedno, torej “prodreti s temi aplikatorji do nosečnosti v maternici ni mogoče”. Nisem imel v mislih, da bi “z aplikatorji ne mogli narediti nosečnosti”.
Pozdravljeni! Da se navežem na vprašanje predhodnice. Že trikrat sem ob vstavljanju aplokatorja Crinone na aplikatorju opazila svežo kri. Za tem sem pozorno spremljala situacijo – nikoli ni bilo na vložku niti kapljice krvi, tudi ne na wc papirju.
Na tujem spletu sem zasledila razlago, da naj bi bilo to zaradi gela Crinone, ki ziritira sluznico? Ali po vasih izkusnjah to drzi/ali gre lahko kaj narobe?
Ginekologinja mi je kot terapijo predpisala podaljsano jemanje Crinona (kar se mi zdi nekoliko kontradiktorno glede na to, da sama (sicer laično) menim, da je ravno navedeni gel vzrok).
Hvala za odgovor!
Spoštovani,
ne glede na to, za kaj gre, gre za površinsko dogajanje, to pa ne ogroža nosečnosti.
Spoštovani,
mislim, da te Bachove kapljice zagotovo ne morejo škoditi ničemur, tudi ne morebitni nosečnosti, če bi vaj jo uspelo doseči.