Najdi forum

IVF

Pozdravljene! Kakšni običajno so (oz. vam svetujejo da so) presledki med posameznimi poskusi IVF? Hvala

Tako so rekli vsaj 3. mesece. Jaz nisem mogla čakati, ker se mi je mudilo in sem šla že naslednji mesec. Veliko sreče……..

lp, Doroteja

Jaz sem čakala 3 mesece. Po transferju 15.novembra sem dobila M 26.novembra, naslednjo terapijo sem začela 6. marca. 10. aprila je bil transfer in 31.decembra sem rodila.
Pa velikooooooo sreče,

Natasha

Meni so svetovali od 3 do 6 mesecev, odvisno kako se tvoje telo odziva na kupe hormonov, ki jih dobivaš pa tudi od tega , če greš v postopek s Klomifenom, Gonalom ali pa v spontani ciklus.
Zavedaj pa se, da če je tvoje telo spočito in ti si psihično dobro pripravljena (pa če tudi zato moraš počakati kak mesec več) je možnost uspeha vsekakor večja.

Optimistični pozdrav Katarina

Mani so pa svetovali po neuspešnem IVF, da naj grem takoj v naslednjem ciklusu ( v tistem, ko sem dobila prvo M po ET) po zmrznjenčke. Da moraš čakati samo v primeru stimulacije. Vendar se pa strinjam z vami, ki pravite da je bolje počakati par mesecev, saj menim, da igra glavno vlogo psiha, četudi si fizično pripravljen.

Pozdravček

Res je, po zamrznjenčke lahko greš takoj naslednji mesec (poznam primer)!
Res je tudi, da je izična pripravljenost šele na drugem mestu. Kot sem že pisala, sem šla na drugi poskus popolnoma”kul”. Težko se je bilo prepričati, ampak sem se. Psihični stres zelo slabo vpliva na uspeh! Tako je tudi pri tistih, ki želijo zanositi po naravni poti – kaj šele v naših primerih!

Naj vam čimprej uspe!
Natasha

Najbolje je če greš na vsakih 6 mesecev tako priporočajo ampak lahko pa tudi prideš na vsake 3 mesece. Jaz sem imela ET maja letos sedaj novembra pa grem še na naslednji ET.

Kako novembra,ali nisi že začela z postopkom??

Ja ET je transfer kajne? Če se strinjaš pomeni, da bom za transfer na vrsti nekje novembra jaz štejem pač od transferja do transferja.

Lp, Bianca

Ja, ti postpoki trajajo.
Jaz sem imela M 22.3., prvo injekcijo superfacta 12. aprila, prvi gonal 26.4., punkcijo 13.5. in ET 18.5. V bistvu 2 meseca od menstruacije….
To traja in traja :))))

To razumem,da si štela od ET do ET,vendar se mi vseeno zdi nekam dolgo….Koliko časa pa ponavadi dobivaš gonal-če nisem preveč sitna….??
Jaz ga začnem dobivati 4 dan po krvavitvi in ga dobivam 10-11 dni,tako da je punkcija nekje 16-17 dan ,čez 5 dni pa ET….
Katja

Katja vmes so še bile počitnice! Potem me je pa celo na naročilih naročila po neuspešnem IVF-ju šele konec avgusta za znoret ti rečem!!!!
No jaz pa sem šla k G samoplačniško v juniju, da mi je še enkrat opravil preizskave kri in UZ na njegovo pobudo in mojo željo, da se prepričamo če je še vse b.p.
Meni ponavadi že takoj podaljšajo suprefact in se potem že takoj zavleče z gonalom, ki ga potem seveda ne dobim.Gonal potem dobivam od 11-12 dni. Et pa nekje 5 dan oz.bomo videli kaj se bo G tokrat odločil ali bom mogoče na ET prišla prej kakšen dan. Nekaj je omenil, da bi bila možnost tudi ta.

In kako kaj ti napreduješ sedaj?

Lp, Bianca

Tudi meni je omenila enkrat biologinja,da bo morda bilo biljše,če bi mi zarodke vstavili prej,ker je možno,da bi se v maternici boljše razvijali naprej kot v gojišču…potem so se očitno premislili.
Omenila si že,da dobivaš 0,9 suprefacta,koliko časa pa ga dobivaš?Ali je bila krvavitev?Gina mi je namreč enkrat povedala,da je pomembno,da dobiš gonal čim prej po krvavitvi in čim manj časa….zato me zanima.
Jaz sem si danes dala 5 -ič gonal,jutri imam UZ ob 6h pri Rešu,naprej bomo pa videli.
Katja

M pricakujem 23.samo mi bo verjetno zamudila.Uz imam pa sele 27. Suprefact pa dobivam okoli 25 dni ce se ne motim. Ja na Gk vse traja nekam dlje………

New Report

Close