Najdi forum

ivf

zanima me,ali je kaj več mošnosti zanositve na ivf,če po punkciji samo počivaš

Mislim,da ne.Smiselno je počivati po ET.Pred punkcijo pa ne smemo bit preveč aktivne zaradi povečanih jajčnikov,saj se le ti lahko rotirajo!!
Katja

Kaj je to ET?

ET = embrio transfer ali prenos zarodkov v maternico….
Katja

Po mojih izkušnjah je pomembno počivanje po ET. Z dvignjenimi nogami! In to že takoj po opravljenem ET, v njihovi bolniški sobi. Uležeš se na sredino postelje in dvigneš noge na posteljno stranico. Pa naj to traja čimdlje.
Takrat, ko sem bila jaz na (uspešnem) drugem poskusu, smo bile k sreči samo tri na ET, tako da smo mirno lahko “poležale” par ur. Torej tako dolgo, dokler nas niso sestre poslale domov, ker je bilo konec njihove službe ;-))))

Srečno, srečno, srečno,

Natasha

Kot pravi Natasha čim delj ležiš boljše je zate. Noge v luft in mirne živce in se počasi v sebi moli. Daj bogec, da se mi moj pikec ali pikica primejo. Tako sem jaz naredila pri 3-tjem poiskusu in je bilo uspešno. Želim ti vso srečo, in, da se ti tvoj zlati sonček prime.
Lep dan
Doroteja

Vse do pojava krvavitve v 6 tednu nosečnosti sem hodila v službo.
Izogibala sem se le večjim fizičnim naporom in se trudila kar se da normalno živeti. Po krvavitvi pa sem bila v bolniškem staležu do konca.
Prepričana sem, da se od drugih nosečnic razlikujemo le po načinu zanositve, vse ostalo pa je enako.

Praviloma sem bila v bolniškem staležu le na dan punkcije.

Pozdrav,

Janja

zanima me,ali bo kaj narobe,če se iz postojne pripeljem sama domov po transferju

Draga Sanja ,saj se vse nekam peljemo po transferju,saj nobena ne prespi na kliniki ali pa v Postojni ali MB…….

Ali so kateri odstranili oba jajcevoda? Kakšna je možnost IVF-ja;za mano sta žal dva neuspešna poskusa umetne oploditve.Takrat sem še imela jajcevoda, vzrok za odstranitev pa je bil ker sta bila oba napolnjena s tekočino in izpirala maternico.Je to res?

Pozdrav, Erika

Meni so odstranili oba jajcevoda.Pri prvi laparoskopiji so mi poskušali enega očistiti, pa je prišlo do krvavitve, zato so mi ga odstranili. Drugi jajcevod so pustili pri miru, ker je bil preveč zaraščen.

V postopkih IVF pa so zdravniki vedno znova ugotavljali, da se mi na tem jajcevodu ponavljajo ciste (vodene, če se ne motim). Po posvetovanju z ginekologom, da šlahko tudi razpok ciste vpliva na zanositev (tekočina se lahko steka v maternico in jo izpira) sem se odločila, da mi odstranijo tudi tega.

Zanosila sem v šestem poskusu (4x stimuliran IVF, enkat zamrznjenčki in uspešen postopek v naravnem ciklusu).

Janja

New Report

Close