Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija IUS in IUD kontracepcija

IUS in IUD kontracepcija

Pozdravljeni!
Pregledala sem ze vse teme, vendar nisem nasla odgovora.. Stara sem 21 let in imam redne spolne odnose, zato sva z fantom zacela razmisljati o kontracepciji. Oba sva zelo proti kontracepcijskim tabletkam in me zanima kontracepcija IUD in IUS.
Hvala!

Pozdravljeni, kaj konkretno pa vas zanima?

Matjaž

Zanima me delovanje, saj ne bi rada v telo vnasala nekih hormonov tako kot pri tabletkah.

Potem vam ostane samo bakreni IUD.

Matjaž

Z odgovorom mi res niste nic pomagali …

Opomba moderatorja: izbrisane povezave.

Na forum ste prišli s splošnim vprašanjem in z negativno konotacijo do hormonov (aka “kemija je strup”). Če hormonov nočete, in s tem ni nič narobe, potem vam kaj druga kot kondomi in IUD ne preostane, kajne? Ker ste omenjali tako IUS kot IUD sem razumel, da ste se o materničnih vložkih s hormoni in brez hormonov že izdatno podučili in zavzeli svoje mnenje, zato dodatne razlage ne potrebujete. Če se motim in vas kaj konkretno zanima pa prosim znova vprašajte. O groznih izkušnjah uporabnic na spletu pa boste našli ogromnov zapisov za praktično vsako kontracepcijsko metodo, ne zgolj za maternične vložke.

Matjaž

New Report

Close